sunnuntai 11. elokuuta 2013

Koko viikon raportti

Maanantaina oli Nooan agility treenit. Tehtiin rataa, joka oli saanut inspiraationsa agilityn sm radoilta. Radan loppuosa oli suoraan kopio minien finaaliradalta. Juuri tuo radan loppu huolestutti mua eniten, mietin kovasti miten hitossa saan koira napattua putken jälkeen ja pääsen tekemään pakkovalssin. Rata oli kyllä kiva, joutui oikeasti miettimään taas ohjauksia ja linjauksia ihan kunnolla. Radalla eka virhe tuli ihan alussa jossa koira takaakierron jälkeen hyppäsi renkaan ja seuraavan hypyn taas takaa. Nooa tuli helposti mun liikkeen mukana renkaan ohi, tai siis hyppäs siitä renkaan ja kehikon välistä. Kun tajusin tehdä pienen vekin niin Nooa haki myös renkaan. Radan ns. vaikein kohta oli se loppu, mutta siinä meillä ei yllättäen olltukaan mitään ongelmaa jess! Erikseen tehtiin myös keinua, näytettiin miltä näyttää. Hitaamman lähetymisen kanssa ei mitään ongelmaa, mutta kun vauhtia lisätään niin helposti tekee lentokeinun. Tehtiin myös puomia josta lähetys kepeille, sulkukulmaan. Alkuun haki väärin sisään, mutta sitten korjasi. Nooa myös putosi puomilta kun kohelsi takajalkojensa kanssa. Onneksi ei sattunu pahasti vaan pystyttiin jatkamaan ja Nooakin mietti jo tarkemmin tassujaan.

Tiistaina oli Nitan agility treenit. Tehtiin hyppyrataa, jossa paljon takaakiertoja ja välistävetoja. Nita ei ollut ihan oma itsensä. Sillä taisi olla todella kuuma, koska vauhti hiipui hiipumistaan. En muista milloin nita olisi ollut niin hidas agilityssä. Tehtiinkin sitten vain lyhyet treenit kun en viittinyt junnata kun koira ei ollut kunnon vireessä. Eipä jääny näistä treeneistä jälkipolville kerrottavaa ;)

Keskiviikkon atein minitreenit Malminmäen hiekkakentälle. Kun lähdin kävelemään alkoi tihkuttaa, kohta jo satoi rankasti ja alkoi ukkostaa. En kääntynyt ktoiin koska olin päättänyt treenata säällä kuin säällä. Vähän mua kyllä huolestutti salamat mutta päätin olla kiinnittämättä niihin mitään huomiota. Nitan käskin eka maahan ja otin Demin treeniin. Demin kanssa otettiin seuraamista lelu kainalossa. Yritän nyt saada seuruuta tiivimmäksi. Demiä häiritsi rankka sade. Sen isoihin silmiin valui tippoja joten en nyt sitten olettanutkaan mitään huippuseuraamista, mutta tiiviimpi se kyllä oli. Demi teki myös avo kaukot. Myös kaukot sujuivat. Demi leikki myös tissikumilla eikä välittänyt muutoin sateesta. Demin vuoro oli sitten olla paikkamakuussa ja Nita pääsi tekemään töitä. Vaikka ukkonen jyrisi niin Nita pystyi yllättäen tekemään seuruun hyvin sekä luoksetulon maahanmenoa. Ei siis jyrinä häirinnyt vaikka pikkasen uskon sen häiritsevän. Nitan seuraaminen koostui askelista ja yhdestä pidemmästä suorasta. Askeleet sujui hyvin, mutta suoralla sama ongelma kuin Demillä, sade ärsytti. Nita alkaa herkästi hieromaan silmiä tassuilla jos sataa ja sehän nyt tietty vaikuttaa siihen seuraamiseen. Luoksetulon maahanmenot sen sijaan toimivan hvyin.

Perjantaina otin koirat mukaan tallille, kun tallilta piti sitten ehtiä vielä tokoilemaan Sirkuskentälle. Sirkuskentällä treenattiin Kirsin, Sallan ja Mian kanssa. Collieita ei paikalle ilmestynyt muita kuin meidän. Demi teki bh:n. Aloitettiin ilmoittautumisella, jonka osasin :D Sitten Demi siirtyi paikkamakuuseen. Alkuun Demi piippaili, mutta sitten hiljeni, pysyi maassa ilman ongelmia. Sitten siirryttiin suorittamaan kaaviota. Demi teki molemmat seuruut hyvin, ekassa henkilöryhmässä vähän jätätti. Täyskäännös onnistui kuulemma hyvin. Jäävissä ei mitään ongelmaa ja luoksetulossakin tuli eteen istumaan kun pikkasen avitin. Jäi oikein kiva mieli kaaviosta.

Demi meni välissä autoon, mutta pääsi vielä tekemään avoimen hyppyä sekä noutoa. Hypyssä vielä töitä, helposti jää haistelemaan maata kun etsii namia. Noudossa laukkasi molempiin suuntiin. Tähän laukkaan olen erityisen tyytyväinen, koska Demillä on tapana ravata takaisin.

Nita teki omalla vuorollaan ruutua, hyvin toimii alustan kanssa. Luoksetulon maahanmenoja jotka oli äärettömän vaikeita. Tein täyspitkällä kisamatkalla, mutta ilman seisomista, joten ongelmaksi koitui se vauhti. Nita tuli niin lujaa että maahanmeno vähän venähti pitkäksi. Tein useamman toiston eikä Nita nyt alkanut ollenkaan ennakoimaan tuli lujaa, mutta jäi sitten välillä istumaan tai meni maahan mutta kyynärät oli ilmassa. Eli täytypi muistaa taas tätäkin tehotreenata. Tää on vaan niin vaikee liike, kun sit yhtäkkiä Nita alkaakin ennakoimaan jolloin tekee kaikki stopit ilman mun käskyjä. Se kultainen keskitie olis kiva löytää. Nita teki myös yhden metallinoudon joka oli super! Paikallamakkuu muiden koirien kera, 4 min piilossa. Nita oli hiljaa eikä mennyt lonkalle.

Lauantaina lähdettiin käymään Tampereella, jossa kisatan viikonlopun aikana palveluskoirien Suomen mestaruuksista. Kisaamassa oli tuttuja ja tuntemattomia. Me seurattiin vain tottiksia ja lähinnä siis EK:n tottiksia. Mukaan mahtui valtavan hienoja suorituksia sekä vähemmän hyviä jotka tuomari jopa keskeytti. Paikanpäällä oli mahtava tunnelma, ihmisiä oli paljon ja koirakot taitavia. Nämä olivat ekat pk SM kisat joita olen käynyt katsomassa ja kyllä oli mielenkiintoista. On hyvä nähdä eri rotuisia ja erilaisia koiria ylipäätänsä. Huomenna kisat jatkuvat, mutta silloin en paikanpäälle mene. Seuraan tilannetta siis netin välityksellä, tulospalvelun kautta :) Jännitetään miten käy.

Tänään käytiin tekemässä jäljet Veikkolassa. Oltiin sovittu Katjan kanssa jälkitreenit Veikkolaan, jossa tiesin olevan hyvät maastot. Talloin ensin Remulle jäljen ja sitten Demille. Demin jäljellä oli 8 keppiä, ei yhtäkään namia. Demi aloitti jäljen nenä liian korkealla ja pikkasen koheltaen, olin varma että mennään ekasta kepistä ohi, mutta piru vie neiti löysi ekan kepin helposti. Myös toka keppi nousi hienosti. Kolmas keppi oli kulman jälkeen, mutta siitä mentiin lahjakkaasti ohi. Demi ei siis tehnyt kulmaa ollenkaan vaan oikaisi kulman, eli kolmos keppi jäi metsään. Sitten vauhti alkoi tasaantua ja nenä pysyä paremmin maassa, keppejä nousi mukavaan tahtiin. 7 keppi jäi metsään, sekin oli kulmassa joka mentiin sujuvasti ohi. Kerran Demi kadotti jäljen vähäksi aikaa, mutta lösyi ja ajtkoi matkaa. 8 keppi nousi hyvin. Lopputulos oli siis 6/8, ei ihan huono. Kulmat on kyllä Demille äärettömän vaikeita, menee helosti niistä joko yli tai sitten kääntyy ennen kulmaa kun haistaa jäljen jatkuvan. En tiedä pitäiskö nyt laittaa muutama nami jäljelle, lähinnä noihin kulmiin, jotta saadaan niihin jotain tolkkua. Tänään janaa oli joku 10 m, en tosin lähetänyt Demiä ihan niin kaukaa vaan käveltiin janalla yhdessä lähemmäs jälkeä josta sitten lähetin. Demi otti muuten ehkä ekaa kertaa takajäljen, mutta kääntyi muutaman metrin jälkeen takaisin. Janoja pitäis ehkä kans treenata. Kiva kun on jälkileiri tulossa niin saadaan vinkkejä ja ohjeita miten toimia.

Illalla tokoiltiin vielä Kirsin kanssa Puolarmaarissa. Nooa teki ensin oman settinsä ja sillä aikaa Demi teki paikkamakuuta bh tyylisesti. Demi oli koko ajan hiljaa, ei yhtään piippailua. Demi teki omalla vuorollaan seuraamista, mulla oli taas lelu kainalossa jotta olis vähän tiiviimpää. Käännöksissä mun täytyy muistaa liikkua eikä yhtään himmailla. Sitten luoksetulon stoppia, testasin tehdä stopit ensin pelkällä käsimerkillä ja sitten pelkällä äänellä. Sama tulos molemmissa. Pikkasen venyy pysähdys, mutta tollasella vauhdilla kun tulee niin ei kauheesti nopeemmin voikkaan pysähtyä. Avoimen hyppyä, ekassa säädin jotain ja Kirsi puuttui asiaan ja toinen onnistui hyvin. Lopuksi vielä liikkeestä seisominen avoimen tyyliin, hyvä. Loppuun paikallamakuu Nooan ja Nitan kanssa, 4 min piilossa. Ei mitään huomautettavaa.

Nita teki omalla vuorollaan paikallamakuun, joka siis sama kuin Demillä. Nitakin oli hienosti. Sitten tehtiin liikkuroituna palkatta 3 liikettä putkeen. Aloitettiin ruudulla. Bongasi ruudun ja pysähty käskystä, meni tosin itse maahan ja otti targetin suuhun. Tuli ekasta käskystä seuraamaan, hyvä. Seuraaminen, jossa ajoittain tippu kontakti ja täyskäännös oli ainakin vajaa, mutta askelsiirtymät sen sijaan todella hyvät. Lopuksi vielä metallinouto, hyvällä laukalla edes takas. Sitten lelua ja namia palaksi. Olipa hyvä setti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti