sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sisustukseen sopiva koira


Kyllähän se niin on, että koira valitaan sisustukseen sopivaksi :D Nyt tiedätte miksi meillä on trikkejä ;) Tässä taitaa olla Demin yksi lempipaikoista, tietsikkatuolin alla on kiva köllötellä.

Viikko on taas vierähtänyt melko normaaliin tapaan. On treenattu, lenkkeilty, käyty uittamassa koiria ja vaan oltu.





Demi on tehnyt viikon aikana seuraamisia, sellaista ruutu-seuraamista, jossa tuli kerrankin treenattua enemmänkin niitä käännöksiä. Demi otti alkuun pikkasen häiriötä muista koirista, mutta homma ratkesi sillä että palkattiin alkuun melko tiheään, jonka jälkeen neiti alkoi keskittymään siihen meidän yhteiseen hommaan. Seuraaminen oli oikein näppärää ja käännökset oikealle toimi hyvin. Myös merkkiä on treenattu, monia tapoja testattu, on ollut kosketusalustaa, näyttönä ja ihan ohjaamalla. On oppinut mikä merkki on, mutta jää helposti klo.21, eikä osaa vielä korjata klo.12 asentoon, eli suoraan mua vastapäätä. Täytyy varmaan nyt ottaa merkki kotiin ja tehä niitä alkuun vaan täällä kotona ja yrittää selventää Demille mitä tässä haluan. Viikon aikana on myös tehty paikallamakuita, yksin kotona sekä Nitan kanssa sekä muualla ja "vieraiden" koirien kanssa. Aikoja on vaihdeltu, 1-5 min ja kaikki on toiminut, ei ole noussut istumaan! Kaukoja on myös tehty, m-i / i-m vaihdot toimii 5 m etäisyydeltä, i-s vaihdot n. 2 m etäisyydeltä toimii ja vaihto on rauhallinen, m-s vaihdoissa en edelleenkään käytä käsimerkkiä koska silloin alkaa hosumaan ja näitä tehdään vielä 0,5-1m etäisyydeltä. Sivulletulot on suoristuneet entisestään ja sivulta maahan alkaa olemaan jo melko suorana, tässä toki käytetään edelleen etupalkkaa jotta saadaan vahvistettua suoraa maahanmenoa, eli että D pysyy suorassa eikä mene kiemuralle.

Nita on myös tehnyt kaukoja, etäisyyttä on otettu lisää. Varsinkin m-s vaihdot on edistyneet ja i-s. Vaikeinta on edelleen s-m, jossa usein menee väärällä tekniikalla maahan jolloin tulee teenpäin, myös s-i vaihto on hankala, tässä tekniikka väärä. Olen siis opettanut Nitalle kaukoihin maahanmenoon ja s-i vaihtoon uutta tekniikkaa, joten ei saa kaukoissa mennä maahan samalla tavalla kuin muissa liikkeissä, sama koskee istumista. Paikallamakuuta on myös tehty, aikaa on vaihdeltu 2-8 min. Jäävien kaikkia variaatioita ja jestas miten vaikeata on kuunnella. Alkaa helposti sekoilemaan ja arvuuttelemaan, jos otan sekaisin kaikkia jääviä.

Nita pääsi tänään uimaan. En muista milloin on viimeksi ollut mukana, mutta sehän meni kivasti. Muutaman kerran uitin hihnassa jonka jälkeen pystyin uittamaan vapaana. Eihän Nita varmaan koskaan tule uimisesta nauttimaan, mutta ui kumminkin hyvin ja meneen nätisti altaaseen käskyllä. Sai taas uida ihna mukavasti kun aikaa oli käytössämme se perus 30 min.

4 kommenttia:

  1. Se on teillä sama peruste kuin mullakin..väri sisustukseen sopien! ;)

    Kirsi ja Nooa

    VastaaPoista
  2. Noista sisustukseen sopivista koirista. Belgini ovat musta-ruskeita. Sopivat hyvin puulattian, mustan sohvan, mustan takan, musta-beige-maton jne. kanssa. :D

    VastaaPoista
  3. Hei mä oon nyt hankkinu kunnon talvisaappaat eli musta saa lenkkiseuraa jos haluaa!

    Taitaapi olla Ruuti tuossa viimeisessä kuvassa feattaamassa :)

    Ihanat sisustuselementit teillä <3

    VastaaPoista
  4. On se hyvä etten ole ainoa :D

    VastaaPoista