lauantai 5. tammikuuta 2013

Sporttikoirahallilla

Illalla käytiin kimppa treenaamassa Sporttikoirahallilla. Aloitin Demin kanssa. Tehtiin aluksi ruutua, joka oli tarkoituksella sijoitettu keskelle lyhyttä sivua, että hyvällä tuurilla sai kunnon häiriöt vieressä treenaavilta koirilta. Tein Demin kanssa ruudun bongaamista. Lähdin merkiltä reilun 20m päästä kävelemään ruutua kohti ja samalla kysyin "missä ruutu", kun oli täysin varma että Demi tietää minne menee annoin käskyn ja niinhän se tyttö lähti laukalla ruutuun. Otin näitä 3 toistoa, pystyin lähettämään Demin merkiltä koska tiesi jo missä se ruutu on. Hyvällä laukalla meni joka kerta ja pysähty mun käskystä hyvin. Tuli huomattua että ruutu löytyy, mutta paikka ei ole ihan vielä selvillä. Demi jäi joak kerta ruudun puoleenväliin tai vähän puolenvälin eteen, mutta oli selekästi siis ruudussa. En lehunut näistä ennen kuin korjasi paikan taaemmas, jonka siis teki joka kerralla. Päätin sitten tehdä vielä muutaman toiston lähempää, pelkkää paikkaa ruudussa. Kävin näyttämässä kerran aj sen jälkeen läheti 5-8m, paikka hyvä joak kerralla. Täytyy siis vaan muistaa vahvistaa paikkaa edelleen. Mutta kovin tyytyväinen olen ruutuun muuten, hyvä vauhti ja bongaa ruudun mukavasti, tietty paikkaa pitää vahvistaa jotta hakeutuisi sinne taaemmas vielä. Niin ja Demihän ei ottanut häiriötä, kuin yhden kerran, vaikka vieressä oli muita koiria tekemässä muuta.

Jatkettiin ruudun jälkeen alo hypyllä. Eka otin koko liikkeen, tosin en loppu sivulletuloa. Tässä katoin ensin missä mennään ja sen mukaan mitä treenaan liikkeessä. No korjattava asia on edelleen se että hakeutuisi kauemmas hypystä. Lähtee käskystä hyppäämään, mutta kääntyy heti hypyn jälkeen muhun päin. Otin sitten alustan jonka vein reilun 5m päähän hypyn taakse. Lähetin Demiä hyppäämään ja nyt tottakai hakeutu kauemmas kun siellä oli palkka. Tehtiin näitä toistoja.

Sitten avo kaukoja, etäisyyttä vaihdellen kun ympärillä häiriötä. Maahanmeno on Demille helppo joten niitä otin vaihtelevasti 5-8m päästä, istumaan nousut sitten 2-5m päästä kun ovta olleet vaikeampia. Nousi joka kerta ekalla käskyllä istumaan, muistaakseni yksi istuminen jäi vajaaksi.

Ryhmäpaikallamakuu 3min. Demi oli bortsun ja kultasen välissä. Ekasta käskystä maahan ja samassa asennossa pysyi koko ajan ja rauhassa oli, ei haistellut maata. Oikein hyvä.

Vikaksi katottiin vielä apusilmien kera kaukoja, s-m-s vaihtoja. Ongelmana on, että Demi etenee näissä. Siirtää vasenta takasta eteen ylösnousussa, mutta ei ekassa vaan vasta toisessa seisomisessa ja näytti siltä että tämä johtuu siitä, että kun menee maahan jää tämä kyseinen takajalka kamalaan asentoon ja näytti siltä ettei vaan kykene nousemaan siitä suoraa, vaan ottaa tavallan tukiaskeleen. Tää on tavallaan jännä ongelma, koska jos teen vaan yhden vaihdon niin usein pysyy paikoillaan, kunhan on hyvässä asennossa maassa, mutta kun tekee sarjan s-m-s niin maahanmeno menee huonoksi ja sen seurauksena siirtyy seisomisessa jalka. Kun taas aloitan sarjan maasta ja eka vaihto siis on seisominen niin silloin onnistuu. Ei taas ihan helppo juttu, mutta tämäkin ongelma nyt näyttää liittyvän huonoihin makuuasentoihin, ne takajalat kun menee miten sattuu...

Mutta hyvät treenit Demiltä ja tyyppi oli jälleen niin ihanan innokas tekemään töitä.

Nita oli mukana myös ja pääsi Demin jälkeen toimiin. Aloitettiin hyppynoudoilla. Ei mitään erikoista näissä.

Seuraamisessa keskityttiin paikallakäännöksiin ja peruutuksiin. Paikallakäännnös oikealle, oli useimmiten hyvä, mutta tässä mahtuu mukaan niitä joissa edistää kovin, mutta enempi saatiin hyviä käännöksiä. Vasemmalle käännös jäi alkuun vajaaksi, mutta muutaman avustuksen jälkeen oli todella hyvät käännökset. Peruutukset olivat melekin kaikki vinoja. Yhden pienen askeleen saa tehtyä suoraan, mutta yksi normaalia skel taakse tai useampi niin johan on jo kovin vino. Pitää ottaa kotona taas tehotreeni ja seinän vierellä.

Liikkeestä istumista, muutama toisto ihan vaan tsekkauksena että onko kuosissa ja kyllä näytti olevan. Ja luoksetulon maahanmenoja kierron kautta, hyvin. Vaikka Nitan kanssa sitä vauhtia ei noihin kiertoihin saa samaa vertaa mitä luoksetulossa on. Täytyy muistaa tsekata nyt joku päivä luoksetulo ihan kokonaisena liikkeenä, ni tietää taas paremmin missä mennään.

Nitakin oli kovin iloinen ja innokas tokoilija. Kiva treenata kun molemmat ovat innokkaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti