tiistai 8. tammikuuta 2013

Maanantain treenit

Maanantaina oli pitkä päivä hallilla. Aloitin tuuraamalla jatko ryhmän toista kouluttajaa joka ei päässyt kouluttamaan ryhmäänsä. Koulutuksen jälkeen rakennettiin Nooan ryhmän radat ja sen jälkeen pääsin lämmittelemään Nooan ja heti lämmittelyn jälkeen, kun päästiin hallin ovesta sisään olikin jo miedän vuoro. Ihan ajallaan olimme ja hyvä tuuri kun päästiin heti tekemään. Tehtiin ensi irtoamistreeniä, jossa meillä ei ole mitään ongelmia. Saatiin lähinnä kehuja hienoista irtoamisista. Meillä oli siis 3 hyppyä viistossa linjassa, melko pitkillä väleillä ja hyppyjen jälkeen u-putki jonka jälkeen okseri. Treenin ideana oli testata kuinka kaukaa koira irtoaa hyppysuoralle ja putkeen. Aloitettiin niin, että itse sai sijoittua minne halusi, menin 2-3 hypyn väliin josta kutsuin Nooan ja lähetin sitten eteen käskyllä jatkamaan. Ei ongelmaa joten vaikeusastetta lisättiin. Nyt jäin 1-2 hypyn väliin, josta taas kutsuin ja sitten eteen käskyllä lähetys hypyille ja putkeen, hyvin edelleen. Jokaista tehtiin muutama toisto. Sitten siirryin Nooan viereen ja lähetin paikoiltaan enkä liikkunut sittenkään kun Nooa lähti, jolloin käänty juuri ennen 3 hyppyä takaisin. Uusi yritys sama juttu. Helpotin vähän ja otin muutaman askeleen Nooan "mukana", käskytin eteen ja sinnehän se paino hyppysuoran ja putkeen. Eli irtoaa todella hyvin, mutta vielä en voi vaan seistä paikoillani, mutta riittää kumminkin että otan muutaman askeleen sen jälkeen kun Nooa on lähtenyt hyppäämään ekaa hyppyä.

Irtoaminen sujui hyvin joten sain vielä valita ylimääräsen jutun jota haluan treenata. Tehtiin rengasta kun sunnuntaina Nooa hyppäsi monta kertaa renkaan kehikosta läpi, kun tuijotteli mun kättä. Nyt ongelmaa ei ollut, kun palkka tuli edestä kouluttajalta eikä multa. ei myöskään ottanut vauhdissa häiriötä mun käsistä vaikka niitäkin heiluttelin. Hyvä.

Sitten päästiin toisen tehtävän kimppuun, 10 hypyn pikku rataan. Radalla oli muutama tiukka vääntökohta sekä irtoamista vaativa alku (Kirsille tiedoksi että alku oli ihan vastaavanlainen jota su halusit kokeilla Nooan kanssa :) ). Alun irtoaminen ei tuottanut ongelmaa, pystyin ottamaan Nooan vastaan 2-3 hypyn väliltä ja sain Nooan kumminkin irtoamaan kakkoshypylle ja ehdin tehdä persjätön kolmoselle. Neloshyppy oli takaakiertona ja siitä vitoselle josta oli suora linja putkelle jonne kumminkaan ei ollut tarkoitus mennä. Olin ajatellut tehdä takaakierron jälkeen takaaleikkauksen, joka ei oikein onnistunut. Yritettiin muutaman kerran, ja joo kyllä sen pysty tekemään, mutta eteneminen ei ollut niin sujuvaa joten päädyin sitten tekemään valssin joak sopi Nooan isoihin hyppyihin tässä kohtaa paljon paremmin. Hypyn jälkeen oli pimeä putkikulma jonka kanssa ei ollut ongelmia, paitsi kerran kun koirakoita meni läheltä ohi ja Nooa jäi katselemaan niitä. Putkelta hypyn kautta uudestaan putkeen ja kepeille jotka oli suoraan väliseinääpäin. Nooa jätti pujottelun kesken muutaman kerran, kunnes tehtiin niin että laitettiin palkka valmiiksi keppejen päähän, seinän lähelle, nyt toimi. Treenit oli todella hyvät, meitä oli vain 4 koirakkoa paikalla ja ehdittiin sen ansiosta kokeilemaan eri ohjauksia normaalia enemmän radalla ja sehän kivaa olikin :)

Nooan jäähdyttelyn jälkeen, oli vuorossa Demin lämmittely ja tokotreenit. Aloitettiin ryhmäpakallamakuilla. Demi oli levoton, meni maahan ekalla käskyllä, mutta haisteli kovasti maata kun kävelin pois. Huomautin sanallisesti haistelusta jolloin näytti keskittyvän. Ehti kumminkin vielä nousta istumaan ennen kuin olin kävellyt reilun 10m päähän. Käskin maahan ja hetken päästä palasin lähemmäs ja kehuin. Tein useamman jätön joista palkkasin, kaksi kertaa peräkkäin nousi istumaan jätön aikana. Tein sitten ihan lyhkäsiä jättöjä ja kävin niistä palkkailemassa. Otettiin porukassa vielä toinen paikallamakuu, nyt ei ollut jätössä ongelmia, mutta häiriinty selkeesti vieressä olevista koirista kun niitä käytiin palkkaamassa tai komentamassa. Olin edelleen siis lähempänä, mutta häiriötä otti kovasti, nousi istumaan kun viereistä koiraa palkattiin. Paikkiksen loputtua vein Demin hetkeksi kentän reunalle ja mietin mikä mättää. Ei ole eka kerta kun asiat ei toimi agilityhallilla, mutta muualla näyttää toimivan. En saa itselleni useinkaan samaa fiilistä tuolla hallissa ja luulenkin että se nyt vaikuttaa asiaan.

Päätin sitten treenata paikallamakuuta häiriössä, jotta pääsisin niitä korjailemaan. Alkuun niin että toista koiraa leikitettiin vieressä, leluja lensi ym. Myös nameja syötettiin Demin lähellä. Demi ei näihin reagoi kuin vilkaisulla, tietää selkeesti että tää on tää juttu kun mua yritetään huijata ja virheitä ei tule. Tehtiin sitten vielä lisää häiriötä, toinen koira tuli Demin viereen tekemään kaukoja, ja näihin Demi reagoi levottomuudella. Aina kun toista koiraa käskettiin maahan ja kun tehtiin tarkoituksella useampi käsky, niin Demi alkoi heti liikkumaan lonkalta toiselle, ihan kuin kuvitteli että tässä pitäisi korjata asentoa. Näitä pääsin korjaamaan, ja kun sitten oli lähempänän Demiä ja muutaman kerran jouduin huomauttamaan ja kävin tönimässä lonkkia niin alkoi pysymään asennossa. Mutta tämä oli selkeästi vaikein häiriö, vähän yllättäen, ainakin omasta mielestä.

Sitten pieni tauko jonka jälkeen seuraamista. Voin vain kiittää että oli treenikaveri matkassa koska en olis tajunnut taas kerätä omia herneitä kasaan ja rauhoittua. Demi nimittäin äänteli, piippaili todella paljon ja sehän mua risoo. Lyhyt seuruu pätkäkin oli niin kamalaa, väljää ja poikitusta, yäk! Ääntely mua tossa häiritsi eniten, mutta onneksi mulle todettiin että koiraa pitää nyt ensin purkaa jotta pystyy keskittymään. Päätin sitten ottaa pallon kehiin ja sehän olikin hyvä juttu. Demi oli alkuun kovin innoissaan pallosta ja haki sitä innokkaasti kunnes se ei enää olltukaan niin kiva paitsi kun päätin käyttää palloa vetoleluna ja muuten vaan leikkiä enemmän fyysisesti. Tämän jälkeen uusi yritys seuruuta ja kappas vaan ääntelyongelma olikin jo tiessään. Väljyyttä ja poikittamista tosin oli, joten tehtiin sitten alkuun lyhkäsiä askeleen parin seuraamisia jotta sain Demin keskittymään ja seuraaminen alkoi pikkuhiljaa vähän paranemaan. Tehtiin myös melko paljon erinäisiä pätkiä, kaikissa tempoissa ja joka kerta kun Demi edisti, tein äkkipysähdyksen. Neiti on näissäkin vaan aika näppärä, vaikka seuraamisessa edisti niin osaa todella hyvin kumminkin korjata paikan hyvin nopeasti äkkipysähdyksessä, ei ollut montaa kertaa kun Demi istuutu liian eteen kun aina ehti korjata. Lopuksi vielä häiriötä myös seuraamisessa. Eniten häiriötä otti jäävien käskyistä, johon lankesi monta kertaa, kunnes tajusi lopettaa niiden kuuntelun ja toimi vain mun käskyjen mukaan. Hieno tyttö! Ai niin joo. Seuraamisen alussa en saanut ollenkaan sellaista kivaa rentoa seuraamisajatusta itselleni (jonka olen oppinut viime aikoin itselleni luomaan) ja seuraaminen olikin alkuun huonoa kunnes miettimisen ja juttelun jälkeen pääsin korjaamaan oman pään ajatukset ja löysin sen oman seuraamismielentilan jolloin Demikin toimi paljon paremmin. On ne omat ajatukset vaan niin oleellisia tässä touhussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti