tiistai 15. tammikuuta 2013

Ma-ti treenit

Maanantaina aksattiin Nooan kanssa. Aloitettiin hyppytekniikalla jossa tehtiin sarjaa, ekat muutama perussarjan väleillä ja kaksi seuraavaa pidemmillä. Aloitettiin niin että kaikki hypyt oli matalana ja kun tämä sujui alettiin nostamaan kahta viimeistä ja tässä katsottiin miten se koira hyppää ja miten laittaa askeleet sinne väliin ja alakaako sekoilemaan. Mä olin ihan varautnut siihen että tämä on Nooalle vaikea tehtävä, koska pojam hyppy ei ole ollut kaikista paras, mutta tyyppi on kehittynyt huikeasti. Ei mokaillut ollenkaan perussarjalla ja pidemmät välit osasi venyttää hyppyä eikä tehnyt olleenkaan tönkköjä hyppyjä, eli ei tunkenut liikaa askelia väliin, vana luotti itseensä ja venytti hyppyä. Rimojakaan ei tippunut. Oli kyllä todella mahtava huomata että itse tekniikka on jo hyvällä mallilla. Sitten tehtiin tasaokseria, speedpumpin takaa. Katsottiin edelleen sitä hyppyä, miten osaa siirtää painoaan, minne menee etujalat hypätessä ja minkälainen hyppykaari on. Okserin korkeudet 35cm -> 45cm - > 55cm -> 60cm - > 55cm -> 45 cm. Nooa ponnisti hyvin takajaloilla, eli ei yrittänyt siirtää painoa etupäälle hypätessään, takajalatoli hypätessä takana eikä mahan alla ja hypssä oli hyvä kaari. Matalat hypyt meni parhaimmalla tekniikalla, toi 60cm alko olemaan ja tekniikaltaan vähän heikompi, mutta näitä lisää niin kyllä se siitä. Nooan kanssa pitäisi myös tehdä hyppytekniikkaa jossa kootaan ja taas pidennetään askelta, hommaa siis riittää vielä. Treenattiin myös vielä A:ta ja tultiin A:lle hypyn takaa tai vaan pelkkää A:ta. Pelkkä A sujuu jo ihan ok, mutta mitä kovempi vauhti niin heti alkaa lipsumaan 2o2o asennosta. Todella kivat treenit ja Nooa oli taas ihana, sen kanssa on kyllä kiva treenata, tyyppi on niin innoissaan :)

Demi pääsi Nooan treenien jälkeen tokovuorolle. Aloitettiin ryhmäpaikallamakuulla 2 x 1min. Taas sama ongelma tuli ilmi, nousee melkein heti istumaan, en ehtinyt edes palata takaisin palkkaamaan kun nousee melkein saman tien istumaan. Tehtiin sitten niin että avustaja kävi käskemässä Demin maahan, kävin palkkaamassa hetken päästä ja taas kun jätin niin nousi istumaan, mutta nyt oli sitten jo vähän kauempana, avustaja käski uudestaan maahan ja mä kehuin hetken päästä. Pysy sitten taas maassa hyvin, joten enpä tiedä... Tein sitten vielä itsekseen, tosin avustajan auttaman paikallamakuuta ja jättöjä treenattiin. Mä siis jätin ja pysähdyin eri matkojen jälkeen ja kehuin jolloin appari palkkasi. Sitten palasin takasin ja muutama samanlainen uudestaan, näissä ei mitään ongelmia. En oikeen edelleenkää tiedä mistä mättää, mutta kiinnitän nyt ainakin huomiota näihin jätöihin, palkkaileen niistä nyt enemmän jonkin aikaa. Tehtiin myös pienen tauon jälkeen ruutua, mutta siitä ei tullut yhtään mitään, Demi vaan haisteli maata, joka on täynnä nameja. Kokeiltiin tehdä ruutua muutamalla eri variaatiolla, mutta koira kun ei ollut kuulolla vaan vain etsi nameja maasta niin päätin jättää ruutu treenin väliin. Otettiin sitten loppuun hyppyä. Ensin treenattiin alustalla sitä että jatkaisi hypyn jälkeen pidemmälle eteen ja tämä sujui hyvin ja sen jälkeen jätin Demin seisomaan hypyn taakse ja tein lähestymisiä, tassut pysyi todella hyvin paikoillaan.

Hallin pohja ei ole tällä hetkellä ollenkaan kiva ahneelle koiralle, koska pohja on niin täynnä namia. Tästä puhuttiin treeneissä muutaman kanssa ja mietittiin ettei tuolla ehkä enää pysty uuden pohjan takia edes pitämään tokokokeita. Ja nyt todellakin jatkossa mietin tarkkaan mitä liikkeitä tuolla teen, koska en halua pilata tällä hetkellä kivalla mallilla olevaa ruutua, tuolla treenaamalla. Myöskään tunnari ei sovi tuolla treenattavaksi. Tosin tunnareita ja ohjatun kapuloita ei edes erota tuosta pohjasta joten niitä ei kannata myöskään siellä tehdä eli viljellyt namit ei ole ainoa syy.

Tänään oli Nitan aksatreenit. Tehtiin rataa joka oli rataprofiililtaan aika samanlainen kuin viime viikkoinen rata. Rata näytti helpommalle kuin mitä sitten olikaan. Saatiin aikaiseksi ihan mukavasti ei niin sujuvia kohtia, ajoituksen ja oman liikkeen kanssa ongelmia. Kolmea kohtaa hinkattiin erityisesti ja kyllähän ne saatiin vähän sujuvammaksi. Ongelmia oli puomi/putki erottelussa, sylkkärillä vienti kepeille (jota ei olla kyllä aikasemmin edes treenattu, hups!), niin ja Nita possuili puomin kontaktilla ihaa kunnolla, hitsin hiippari. Ei ole pitkään aikaan tehny noin huonoja kontakteja ja ihaa vaan meiningillä että hups heijakkaa, mä vähän vaan hiippailin, mut eihän se haittaa. Jos on tehny virheitä niin korjaa ja on tarkempi seuraavalla kerralla, mutta nty oli vähän hällä väliä tuulella, hauskaa sillä kyllä oli.

1 kommentti: