torstai 23. elokuuta 2012

Tokoa

Tänään käytiin Pohjois-Espoossa, Röylän pallokentällä tokoilemassa. Mukana oli labbiksia, bortsu ja collieita. Treenattiin useampi tyyppi samaan aikaan ja paikallamakuut tehtiin myös.

Nita aloitti, metallinoudoilla. Vieras metalli, joka ei itsessään tuottanut ongelmia, mutta häiriötä otti bortsusta joka teki seuraamista samaan aikaan lähellä ja jota vähän kurmutettiin. Nitan noudot oli siis hyviä, laukalla edes takas, ote oli heppoinen ja kerran ehti tiputtaa ennen kuin annoin luvan irrtottaa. Tehtiin näitä siis liikkuroituna. Otin myös noudon niin että perusasentoon tultuaan jatkettiinkin seuraamisella ja metalli siis oli suussa. Tällä saatiin aikaseksi parempi pito. Näitä pitäis tajuta ja muistaa treenata enemmän, kiitos vinkistä S. Sitten siirryttiin hyppynoutoon, jossa myös vieras kapula ja tämäkin liike liikkuroituna. Ekalla yrityksellä otti vähän häiriötä bortsusta, viiveellä nosti kapulan, palautus kumminkin hyvä. Uusinnalla hyvä. Sitten treenattiin erikseen vinoja heittoja ja niin että kumminkin piti palauttaa hypyn kautta. Eka meni pieleen, palautti hypyn ohi. Otin uudestaan jolloin tuli hypyn kautta takaisin vaikka kapula olikin kovin vinossa esteen takana. Vasemmalle samalla tavalla vino heitto, tässä jouduin antamaan myös pienen vartaloavun jotta tuli hypyn kautta takaisin. Seuraavaksi tehtiin ruutua, ilman liikkurointia. Ekan kävin näyttämässä ja lähetin Nitan 10m, hyvä. Uudestaan, mutta nyt en käynyt näyttämässä. Nita jäi ruudun eteen, odotin hetken, ei korjannut, annoin uuden käskyn jolloin siirtyi ruudun keskelle hyvin. Toisesta suunnasta vielä, eka näytöllä ja toka ilman, molemmat hyvin. Sitten vähän hengailua jonka jälkeen paikallamakuu rivissä. Nita oli bortsu-uroksen vieressä, jäi rauhassa. Piilosta pystyin kurkkimaan, suu oli auki ajoittain, mutta ei näyttänyt stressaantuneelle ja liikkuri sanoi että makasi hyvin. Aikaa oli reilu 3min. Ainiin, tehtiin me myös liikkeestä istumisia, paremmalla % kuin tiistaina, mutta edelleen on parantamisen varaa.

Demi aloitti oman vuoron paikallamakuulla labbiksen kanssa. Aikaa otettiin reilu 2min, hyvin. Palatessani Demin luokse nousi itse istumaan, käskin uudestaan maahan menin pois ja tulin uudestaan, nyt pysyi. Tämän jälkeen treenattiin yhdessä käskyä. Eli tässä ideana on se, että kuljetaan "kehään" yhdessä, Demi on siis vapaana, ei tarvitse seurata kontaktissa mutta vierellä pitää pysyä. Palkkailin tästä kun toimi kivasti. Aloitettiin hypyllä, jota tehtiin liikkuroituna (meille uusi tyyppi liikkuroimassa). Demi lähti hyppäämään jo pelkästään mun "valmis" vastauksesta tai liikkurin "käsky" sanasta. Eli varasti törkeesti. Tein sitten niin että vastailin valmis ja liikkuri toisti käsky sanaa ja mä palkkasin kun Demi pysyi sivulla eikä varastanut. Otin myös niin että annoin käskyn, jolloin Demi ei tietenkään hypännyt, annoin uuden käskyn jolloin hyppäsi. Tehtiin näitä useampi toisto aj saatiin taas toimimaan. Jäätiin sitten pohtimaan että joo, tätä pitää treenaat, mutta olisko mahdotonta miettiä että mun "valmis" olis pelkkä nyökkäys, varsinkin niissä liikkeissä jossa helposti varastaa. Tätä täytyy pohtia ja kokeilla. Nyökkäys vois olla hyvä noudoissa ja hypyssä, muissa liikkeissä ei niin ota liikkurista häiriötä. Tehtiin myös seuraamista käskytettynä ja niin että oli kovaa häiriötä vieressä, eli K hyppi ja heilu siinä vieressä kun seurautin Demiä. Tää häiriö oli vähän liian vaikee, kontakti tippu muutama kerran ja käännökset jäi väljiksi. Otettiin uudestaan ja vähän pienemmillä häiriöillä ja nyt toimi hyvin :) Sitten ruutua, näytöllä ja ilman, hyvin hakeutuu ruutuun ja oikeaan kohtaan. Lähetin 5-10m. Heitin palkan ruutuun ja tuli todettua että se pitää lopettaa, jää helposti haistelemaan ruutuun, eli teen jatkossa niin että menen itse ruutuun palkkaamaan tai kutsun pois.

Tosi kivat treenit, uudella kokoonpanolla. Hyvä saada uusia koiria mukaan treeneihin ja uusia tyyppejä liikkuroimaan ja antamaan ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti