keskiviikko 22. elokuuta 2012

Agia ja tokoa

Maanantaina oli Nooan treenit ja vuorossa oli ratatreenit. Tehtiin 2-luokan hyppäriä viime vuodelta, en tiedä kenen rata. Rataantutustumisessa ei saatu mitään ohjeita mitä ohajuskuvioita tulisi käyttää, valinta oli vapaa. Rata oli kivantuntuinen, alussa epäilin olevan meille suurimmat haasteet ja niinhän se sitten olikin. Olin miettinyt alkuradalle (hypyt 1-4) kaksi eri ohjauskuviota ja päätin ensin kokeilla alkua ihmisnuolella, kun se viime treeneissä on hyvin toiminut. Ajoitus oli mulla huono ja suhina ei tullut tarpeeksi vahvasti koska Nooa tuli mun päälle, eikä kääntynyt kunnolla. Jatkettiin matkaa ja olin sitten myöhässä myös radan puolessa välissä ja takaaleikkaus ei sitten oikein toiminut niin hyvin kuin olin ajatellut. Loppuradalla ei sitten ollutkaan mitään kummempaa, mm. kepit meni todella kivasti! Tein ensin puolen välin pätkää, jossa vaihdoin takaalekkauksen muurin takana, persjättöön ennen muuria aj tää toimi todella mukavasti, siistiä jälkeä tuli. Sitten siirryttiin miettimään alkua, jossa päätin kokeilal toista suunnittelemaani ohajuskuviota, eli viskileikkausta. Viskileikkausta oon unohtanu treenata a se kyllä näkyi. Oma ajotus oli alkuun taas vähän huono, mutta lelun kanssa saatiin viskileikkaus onnistumaan ja sain omaa ajoitusta parannettua. Saatiin rata hienosti loppuun ja hienosti menikin. Nooalla oli tänään taas paljon vauhtia, eli mä sain juosta ja lujaa.

Iltalenkillä tein vielä tokot. Nita sai aloittaa. Tehtiin seuraamista, joka oli alkuun yliyrittämistä, mutta parani pikkuhiljaa. Kontakti tippui muutaman kerran ja käännös oikealle oli väljä. Luoksetulon stoppia, joka venyi luvattoman pitkäksi, pallon avulla tosin parani. Nouto perus puisella, hyvin. Paikallamakuu 4min 30sek, hyvä ja rauhallinen.

Demi teki omalla vuorollaan seuraamista, pelkkää suoraa, pysähtymisien kera. Kerran tippui kontakti, muuten hyvää seuraamsita. Nouto, kokonaisena liikkeenä ihan tsekkauksen takia. Haki laukalla, palautti ravilla, höh! Luoksetulo, hyvällä vauhdilla loppuun asti.

Tiistaina oli Nitan agility treenit ja vuorossa myös Nitalla ratatreenit. Tehtiin rataa, jossa jälleen alku tuntui vaikeimmalta. Mietin kahta eri ohjausta kolmoshypylle, pyöräyttämällä tai poispäinkäännöksellä. Päädyin pyörittämään hypyn ympäri, koska hyppy oli siis takaakiertona ja kulma oli sen verran ikävä etten uskaltanut koittaa poispäinkäännöstä. A:n jälkeiselle takaakierrolle tein taas pyörityksen, joka oli ok, hyppyjen kautta putkelle joka oli puomin alla. Nita oli menossa väärään putkeen, mutta tottelevaisena tyttönä kääntyi pois juuri ennen putken suuta ja korjasi linjan ja meni oikeaan putkeen. Putken jälkeen tein persjätön pituudelle ja renkaan kautta takaakierto perushypylle josta kepeille. Loppurata ilman mitään sen kummempaa. Sitten aloitettiin viilaus. Ratahan meni hyvin läpi, 5vp (hännällä tiputti riman,kyllä! Siivekkeen pidikkeet oli rikki, eli rima pysyi huonosti), mutta viilattavaa oli. Alun sain edelleen tehdä pyörittämällä, mutta A:n jälkeiselle takaakierrolle ehdotettiin poispäinkäännöstä ja sehän toimi äärettömän hyvin :) Putken jälkeen en enää tehnyt persjättöä vaan jatkoin vasenta puolta ja renkaan jälkeen poispäinkäännöksellä takaakierto-hypylle, joka myös toimi todella hyvin. Pitäis vaan nyt uskaltaa käyttää noita poispäinkäännöksiä kun ne toimii. Kommenttia tuli kepeistä, ne on taas menny vähän takapakkia, eli pujottelee pomppien, ei se nopein tapa. Kesällä sain kepit hetkellisesti jo huomattavasti paremmiksi, mutta taas mättää. Tälle täytyy nyt tehdä jotain koska M sanoi noista kepeistä ekan kerran viime syksynä, kun alkoi meitä kouluttamaan, huups! Saatiin taas vinkkejä, tosin sama päätee edelleen. Annetaan liikaa tasotusta radalla muille kun Nitalla huono pujottelutekniikka. Vauhtia on kyllä kepeillä saanut lisää, mutta paremmalla tekniikalla menis vieläkin nopeammin.

Tarkotus oli treenata Erikan kanssa tokoa vielä illalla, mutta koska mulla oli duunijuttuja tehtävänä peruin treenit. Kävin kumminkin vielä illemmalla treenaamassa molemmat. Demi sai aloittaa. Tehtiin sivulletuloja, nopeita ja suoria. Seuraamista, sellasta laatikkoa, jossa pieni pätkä suoraa ja käännöksiä oikealle. Tehtiin myös paikallaan käännöksiä vasemmalle ja oikealle, hyvin. Noutoa, niin että jätin kapulan 2m Demistä, kutsuin nouda ja Demi otti kapulan ja lähti tulemaan mun luo, jolloin lähdin juoksemaan. Tällä sain aikaan laukaavan palautuksen, hyvin. Puun kiertoa, jonka Demi tajusi hyvin ja oli innokas. Tähän puun kiertoon yhdistin maahanmenon, eka oli vaikea mutta muutaman toiston jälkeen napakoita maahanmenoja. Tein enemmän ns. läpijuoksuja puunkierron yhteydessä, jottei ala ennakoimaan. Paikallamakuu 2min 30sek, hyvin.

Nita teki omalla vuorollaan liikkeestä istumista, joka on ollu meillä vahva, no eipä enää, seisoi 80% toistoista. Otin kyllä sitten avut mukaan, jotta sain onnistumisia. Puun kiertoa, Nitan mielestä tää ei ollu niin siistiä kuin Demin mielestä, mutta tehtiinpä kumminkin. Tein kierron yhteydessä myös maahanmenoja, hyvin. Seuraamista, joka todella mukavaa, myös hidas oli onnistunut. Paikallamakuu 4 min 30sek., hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti