sunnuntai 19. elokuuta 2012

Agilitya, tokoa, näyttelyitä ja mökkeilyä, näistä on meidän viikko tehty

Maanantaina oli Nooan agility treenit. Tehtiin kohtalaisen lyhyttä rataa, jossa oli tiukkoja käännöksiä ja ansoja. Ohjauskuvioista treenissä oli välistävedot ja niistot. Rata sujui melko hyvin, välistävedot sujui ihan ok, tosin treenaamista niissä kyllä riittää. Niistot sen sijaan toimi jo kivasti. Tehtiin myös keppejä hypyn takaa lähestyen sekä kontakteja, eli puomin alastuloa sekä keinua ensimmäistä kertaa. Keppejä tehtiin 6 verkolla, vauhtia oli paljon ja hienosti mentiin. Puomin alastulo toimi myös hyvin. Keinua tehtiin myös, avustettuna tietty kun oli eka kerta. Keinulel meni reippaasti, mutta takapään hallintaa vaatii ennen kuin päästään kunnolla treenaamaan ja 2o2o pitää myös olla varma enne kuin keinua sen enempää tehdään. Tarkoitus oli vain kouluttajien kanssa kokeilla että pelkääkö joku koirista keinua, ja Nooalla ei ongelmaa ollut, hyvä!

Tiistaina oli Nitan agility treenit. Tehtiin radanpätkää jossa treenattiin ihmisnuolta, takaaleikkausta ja jossa rytmitys oli hyvin olennaisessa osassa. Meillä oli siis Pirjon tekniikkatreenit. Takaaleikkauksen kanssa oli vähän hiomista, vaikka takaaleikkaus on yleensä ollu Nitan kanssa hyvä. Tosin Nitassahan vikaa ei ollu, luki ohjauksen hyvin, mun takaaleikkaus oli välillä vaan vähän venkura, kun teinkin välillä enemmän poispäinkäännöksen kuin takaaleikkauksen. Rytmitys toimi aika kivasti ja ihmisnuoli toimi Nitan kanssa hyvin. Hyvät treenit :)

Viikolla ehdittin myös pikkasen tokoilla. Demi teki äärettömän hyvää seuraamista kaikkine käännöksineen, myös hidasta taas yritin, mutta se ei kyllä vielä luonnistu. Jääviä tein myös ja nehän on parantunu, tosi täpäköitä oli! Kaukojen m-i / i-m vaihdot 5m, toimi hyvin. Pylly pysy maassa, mutta vaihto oli ripeä, just hyvä :) Nita teki myös seuraamista, kaikkine käännöksineen, hyvin, hidas oli myös Nitalle vaikea, edistää liikaa. Kaukojen jumppaa, mitäs tästä nyt sanois... lisää treeniä. Tunnaria, jossa meillä taitaa olla ihan oma tyyli, eli oma jätetään ja muut tuodaan, hiphei! Tunnarissa kehitystä on tapahtunut, ei enää räkäse kapuloita, tuo ne häntä heiluen ja luovuttaa perusasennossa, huonompi juttu olikin sitten se että oma jäi aina viimetteeks. Tää tunnari on vaan se meidän painajainen. Jäävistä tein istumista, hyvä. Nitalla oli kyllä tosi kiva asenne työntekoon, mutta meillä on pahasti kesken noi tietyt liikkeet.

Lauantai-sunnuntai vietettiinkin sitten Kouvola-Lappeenranta akselilla.


Lauantai aamuna lähdettiin klo.7 aikaan ajamaan kohti Kouvolaa, ajomatka sujui leppoisasti ja juttua riitti. Tultiin Kouvolan raviradalle klo.9 aikaan, eli hyvissä ajoin. Kasattiin häkit ym. ja sitten Erikakin jo ilmestyi paikanpäälle. Sain apua korvien trimmaukseen paikan päällä, siitä suuri kiitos S:lle! Tätä korvien trimmausta ei tietty pitäis jättää viime tippaan, mutta tulipa paikanpäällä huomattua että vähän vois vielä saksia... Collieita oli tuomaroimassa Australialainen Vicky  Schneider. Mulle ei oikein päivän aikana valjennut minkä tyyppisistä collieista tuomari tykkäsi, mutta päivän ROP oli kyllä mun mieleen, norjalainen tuontikoira, soopeli, sellanen ns. vanhanaikainen collie. Demi pääsi esiintymään puolen päivän aikaan, nuorissa piti olla 4 koiraa, mutta kehään ilmestyi meidän lisäksi toinen ruotsintuonti joka sitten voitti luokan. Demi sai EH:n ja oli nuk2. Tuomari kirjoitti todella lyhkäsen arvostelun, tykkäsi mm. Demin kulmauksista, mutta korvat ovat liian isot ja alas asettuneet. Koko arvostelun voi lukea Demin näyttelytulossivuilta. Päädyin esittämään myös toista koiraa, onneksi vain alkukehän, mutta siis tuota kaunista ROP:ia esitin alussa, hui! Mustahan tulee kohta joku näyttely-tyyppi :D Meidän porukka keräsi siis tältä näyttely reissulta 2 x EH ja 1 x ERI:n.

Näytelmien jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Lappeenrantaa ja Erikan mökkiä. Mökki oli Saimaan rannalla, ihana paikka. Iltaa istuttiin terassilla, kera syötävien ja juotavien ja saunottiin tietty myös. Tarkotus oli kyllä käydä uimassakin, mutta vesi oli törkeen kylmää (ainakin mun mielestä :D ). Illan aikana ukkosti ja satoi, mutta eipä se meitä haitannut. Sunnuntaina tehtiin pienet hakutreenit. Demi teki 2 ukkoa, hyviä suoria pistoja! Tehtiin siis ääniavuilla ainakin, täytyy myöntää että en muista oliko muuta apua... Illalla lähdettiin ajamaan takaisinpäin ja kotona oltiin yhdeksän jälkeen. Mahtava reissu, kiitos Erika ja Kirsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti