sunnuntai 26. elokuuta 2012

Metsäilyä, tokoa ja agilityä

Lauantaina suuntasimme aamusta Erikan ja Tara nahkan kanssa Luukkiin lenkille. Tarkotus oli mennä Vaakkoihin, mut mä en sit muistanutkaan missä se on ja karttaa ei ollu mukana. Jätettiin autot parkkikselle ja suunnatiin metsään. Alue oli kovin märkää ja hyvin aikasessa vaiheessa tajusin, että mun kenkävalinta ei ihan ollu osunu kohdilleen. En kumminkaan valittanut, vaan päätin että nyt sitten talssitaan märillä kengillä ja hyvinhän sekin sujui :D Alueella oli lampi ja osa alueesta oli aikamoista suota, eli märkää, märkää ja märkää. Koirille pehmeä sammalpohjainen metsä, korkeuseroineen teki hyvää. Demi ja Tara leikkivät tosi kivasti ja menoa ja meininkiä niillä riitti.
                                                            Kauniita maisemia Luukissa!

                                                                      Demi, Tara ja Nita poseeraa

                                                                Demi jahtaamassa Taraa ja vesi lentää!

Demi kävi myös uimassa lammessa, tosin ei ihan vapaaehtoisesti. Demi meni juomaan lammen reunaan ja reuna antoikin periksi ja Demi humpsahti lampeen. Demi onneksi ui rauhassa ja yritti rantautua, mutta ei päässyt ylös siitä kohtaa. En yrittänyt auttaa Demiä etsimään helpompaa kohtaa päästä ylös vaan pyysin Erikaa, jolla paremmat kengät kun mulla, auttamaan Demin ylös. Kiitokset Erikalle avusta! Demi ei ollut tapahtumasta moksiskaan, hyvä tyttö. Ihailtiin maisemia ja loppumatkalla pysähdyttiin ottamaan poseeurauskuvia. Valotus ei ollut ihan optimaalinen, tai no mä en vielä ole kovin taitava kuvaaja, mutta ihan kivoja kuvia kumminkin sain, vaikka parantamisen varaa onkin huimasti.

Lenkkeilyn jälkeen, hakemaan kahvit bensikseltä jonka jälkeen suunnattiin Petikon Mustiin ja Mirriin. Sieltä tuli ostettua uudet beiget valjaat Nitalle. Shoppailun jälkeen suuntasin Nitan kasvattajalle kahville ja hakemaan lehtiä, joista hän halusi päästä eroon. Kiitos vielä lehditä Monica!

Illalla ehdittiin vielä Puolarmaariin tekemään mini-tokot. Nita teki paikallamakuun Nooan kanssa, rauhallinen oli ollut. Tehtiin myös liikkeestä istuminen, todella hyvä ja muutama ruutu. Löysi ruudun hyvin vaikka maahanmenoa valitettavasti ennakoi.

Tänään, sunnuntaina, suuntasin Saloon agility kisoihin, Nitan kanssa. Kakkoset olivat vasta iltapäivällä, joten aamusta ei tarvinnut lähteä ajamaan. Tuomarina kisoissa Johanna Nyberg. Osallistuin Nitan kanssa yhdelle agility- ja yhdelle hyppyradalle. Molemmat radat olivat mukavia, melko helppoja. Eka oli agilityrata, joka tuntu helpolle, ei oikeestaan mitään kohtaa jossa olis joutunu kauheesti pähkäilemään ohjausta. Saatiin tältä radalta kielto = 5vp ja 1,5 sek. yliaikaa. Kielto tuli kolmanneks viimesellä hypyllä, aivan naurettavassa kohdassa. Jätin Nitan A:n jälkeen selkäni taaksen ja juoksin eteenpäin, jolloin A:n jälkeisen hypyn ohitti, huomasin tämän ja korjasin. Ilman kieltoa olisimme ehtineet alle ihanneajan, mutta mitäs sitä jossittelemaan. Olen kovin tyytyväinen Nitaan, luki ohajsuta hyvin ja meillä oli oikeasti kivaa radalla, tuo kielto oli täysin mun moka ja aivan turha sellainen. Toka rata oli hyppäri, tällä radalla oli melko alussa ja ihan lopussa muutama vaikea kohta, johon mietin useampaa eri ohjausvaihtoehtoa. Hetken aikaa mietin ja sitten valitsin ohjauskuviot ja niissä pysyin ihan kisaradalla. Tältäkin radalta saimme kiellon = 5vp ja muutama sekunti yliaikaa. Tämä kielto meni taas mun piikkiin ja ihan vastaavanlainen kohta kun ekalla radalla, eli loiva kaarre, mutta kun taas jätin koiran selän taakse, idiootti minä!!! Tyytyväinen olin kumminkin rataan, koska ohjauskuviot toimi ja Nita teki kivasti töitä. Mä jopa muistin meidän kouluttajien vinkit, mistä ollaan puhuttu ja oon jotain oppinutkin. Vaikka tuloksia ei tullutkaan niin muhun taisi iskeä pieni kisakärpänen. Nyt vaan ilmoittautumaan seuraaviin skaboihin ja uutta yritystä kehiin.

Illemmalla näin vielä Erikan. Kävin Haagassa lenkkeilemässä ja treenaamassa tokoa molempien koirien kanssa. Nita sai aloittaa, muistaakseni aloitti ruudulla, epävarmuutta oli paljon, mutta ihan ok. Nyt pitäis vaan löytyä varmuutta ja saada koira paremmin zoomaamaan ruutuun. Metallinoutoa, joka aivan kummallinen. Tehtiin tätä käskytettynä ja Nita oli ekalla heitolla ihan kuutamolla, ei löytänyt metallia. Heitin uudestaan, nyt lähti mutta ravilla ja epävarmana, höh! Otin vielä muutaman toiston, vauhtinoutona laukkasi kivasti molempiin suuntiin, mutta muuten ei ja oli outo. Luoksetulon stoppia, joka hyvä, jess! Loppuun paikallamakuu Demin kanssa, niin että Erika teki Demin kanssa ja mä Nitan. Nita oli kuulemma ollut vähän levoton, katsellut ympärilleen ja liponut suupieliä. Ääntä ei onneksi kuulunut (kop kop, koputtaa puuta). Välissä oli Tara, jonka jälkeen oli Demin vuoro. Demi aloitti ruudulla ja ruutu oli hukassa. Otin uudestaan ja kävin näyttämässä. Tehtiin siis läheltä, ei ollut ihan parhaassa vireessä ja palkka oli huono. Demi vaikutti ensin innokkaalta kun pehmopallo oli tullut takaisin kuvioon, mutta taisi kumminin odottaa namia. Metallia, jossa ensin pitoa ja sen jälkeen noutona ja loppuun vauhtina, kun vauhti oli vähän hukassa. Koitin myös samaa mikä toimi puisella, eli jätin noutokapulan mun ja Demin väliin ja käskin noutamaan, mutta nyt ei nostanut laukkaa vaikka viimeksi vaikutti toimivan. Täytyy taas miettiä mitä tehdä. Sitten vielä tunnaria, vieras kasa ja oma eka 1m päähän ja lopuksi kasan viereen. Toi joka kerta oman, mutta ekalla kerralla oli epävarma kun mä en heti kehunutkaan, kun olin hiljaa niin toi sen minkä oli suuhunsa ottanut, hyvä. Ja Demi siis teki 4min paikallamakuun Erikan ohjaamana.

2 kommenttia:

  1. Kettu ja Ketun paikkamakuu oli niiiin hieno! Kiitos sullekin seurasta jo moneen otteeseen :)

    VastaaPoista
  2. Tuo keskimmäinen kuva on ihan loistava! Ihanat koirat ♥

    VastaaPoista