tiistai 1. joulukuuta 2015

Ei rajoitteita!

Katse tulevaisuuteen

Eilen maanantaina käytin Demin fyssarilla. Kokeiltiin uutta fyssaria, Anna Boströmiä joka ottaa vastaan Helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa. Anna on siis meille ihan uusi tuttavuus, ja näin jälkikäteen voin todeta, että todella mukava ja sain paljonkin irti tästä. Vähän epäilin, mahtaako Demi olla todella jumissa kun hyppytekniikassa on tullut esille vähän muutoksia ja Myyn kanssa menee hermot enempi kuin aikaisemmin. Heti alkuun mentiin pihalle, siellä Anna katsoi Demin liikkeet, sen jälkeen siirryttiin sisälle. Anna käsitteli Demin ja sen jälkeen katsottiin jumppaohjeita ja liikutusohjeita. Mun yllätykseksi Demi ei ollutkaan erityisen jumissa, rintarangan loppuosassa hieman jäykkyyttä ja lievää lihaskireyttä takaraajojen sisä- ja takareiden lihaksistossa. Demi on kumminkin lihaksistoltaan symmetrinen ja painonvaraus tasainen. Normaalit liikkeet.

Demin selkälihaksia tulisi kumminkin vielä parantaa, kuin myös reisi- ja pakaralihaksia. Molemmat auttaisivat kivasti sillä pk:n metrisellä hypyllä. Saatiin siis jumppaohjeet ja liikutukseen muutama vinkki, joiden ansiosta pitäis tulla tuloksia. Mutta mukava aoli kuulla että koiralla on hyvä lihaksisto, mutta enempi voimaa tarvitaan kumminkin taakse. Ja niin kiva ettei koira ole pahasti jumissa. Varattiin seuraava aikakin. Kuukauden päästä uudestaan, koska Anna haluaa tässä ajassa nähdä mitä tuloksia saadaan aikaan hänen ohjeillaan. Alkuun siis tiiviimmin, jotta päästään seuraamaan tuloksia ja sitten pidennetään hoitoväliä.

Demi ja Myy

Tänään oli sitten Myyn vuoro käydä fyssarilla, samalla lopputarkki, eli saatiin päätökseen Myyn jänne hoidot. Myyn kanssa mentiin Mevet:iin jossa jalkaa on hoidettu melkein alusta lähtien. Aivan mahtavia uutisia saatiinkin. Myy on kokonaisuudessaan kunnossa. Sillä on hyvä lihaskunto ja erityisesti takapään lihaksisto sai kehuja. Kuulemma tämä voi osittain johtua tuosta etujalan hoidosta, jolloin Myyn on ollut pakko tehostaa takapään käyttöä, eli jotain hyvää tässäkin sitten loppujen lopuks. Lavat oli vähän jumissa, mutta ne fyssari sai käsittelyn aikana auki. Etujaloissa ei ollut enää mitään eroa, eli ovat nyt samanlaiset kunnoltaan, mahtavaa! Saatiin muutoinkin lupa tehdä mitä vaan, järki toki mukana touhussa. Edetä pitää toki maltilla, mutta mikää ei ole enää kiellettyä. Jess! Jotenkin vaan niin huojentunut olo, mahtista. Kyllä kesällä tuntu aika pitkältä, mutta nyt vihdoin, elämä paistaa taas. No ei tämä väliaika mitään huonoa ole ollut, päinvastoin, mutta helpottavaa oli kuulla että kaikki on hyvin. 



Pakko vielä tälleen julkisesti täällä blogissa kirjottaa, että olen kyllä erittäin tyytyväinen Mevet:n hoitoon ja henkilökuntaan. En voi muuta sanoa, kuin että olen ollut niin tyytyväinen kaikkeen palveluun. Erityiskiitokset ortopedille, Anulle ja fyssari Riinalle! 

Tietty jännittämistä vielä tulevaisuudessa riittää, kun luustokuvat on vielä edessäpän, mutta niitä ei vielä mietitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti