perjantai 11. joulukuuta 2015

Tokoa ja hyppyjä

Maanantaina  kävin Nitan kasvattajan luona iltakahvilla. Mukava oli jutella pitkästä aikaan. Kiitos Monica kahvista! Monicalta ajelin suoraan Purinalle, HAU:n tokoporukan treeneihin. Demi ja Myy pääsi molemmat treenimään. Demi sai aloittaa. Tehtiin liikkuroituna ja palkatta. Leikin Demin kanssa alkuun, sai vähän purkaa itseään. Noh mähän kuvittelin että olis sitten hiljaa, mutta eipäs ollutkaan. Erikalla oli onneks ihanan pitkä pinna ja se jaksoi likkuroida vaikka jouduttiinkin ottamaan monta kertaa alusta kun Demi piippaili. Käskin sen joka kerta pois kun päästi äänen, meni sitten hetki ennenkuin päästiin edes ekaa liikettä tekemään. Positiivista tosin oli se, että Demi hiljeni treenin myötä ja vikat liikkeet tehtiin putkeen, ilman että käskin koiraa välillä pois. Kyllä se vaan niin on, että jos antaa äännellä niin sehän ääbtelee ja kun ei anna niin toistojen myötä se oikeasti hiljenee. Liikkeet koostui eri luokkien liikkeistä, ideana treenata palkkaamattomuutta.

Demi aloitetti siis tasamaanoudolla, vieras kapula. Meni laukalla edes takas ja pito oli ihan hyvä. Jäävät, eli voittajan L, asentoina istu ja maahan. Molemmat asennot oikein, tassu liikkui istuessa kun kävelin ohi. Ohjattu, Demi ei heti löytänyt kapulaa, lähti vasemmalle missä kapula olikin, mutta kapula ei erottunut kovin hyvin, oli agility putken lähellä. Merkin kierto, siirtyi raviin paluumatkalla. Luoksetulon stoppi, hyvä.

Myy pääsi myös hommiin, mutta eka treenattiin rauhoittumista, koska Myy veti kierrokset kattoon heti alkuun kun näki ihanan bc pojan joka sai tehdä juttuja. Myy oli sitä mieltä että hänkin HALUU ja huutaminen, hyppiminen on ihan varmaan ihna ok. No ei tietty ollu, joten neiti joutui pikkasen tsemppaamaan ja rauhoittumaan ennen kuin pääsi mitään tekemään. Tehtiin seuruuta, kiva saada välillä joku kattomaan miltä se näyttää. Paikka ei vielä ihan pysy, seilailee ja mä oon ajoittain edelleen hätäinen. Merkin kiertoa, tässä kierokset taas nousi ja haukkua pukkas, sain kumminkin virettä laskettua ja niin saatiin taas hiljaisia toistoja. Myy teki myös vähän aksaa, rimat 10cm, Tehtiin putkea, pystyin jopa lähettää pimeästä kulmasta. Hyppy-putki yhdistemää, hakee kivasti hypyille ja putkiin.

Keskiviikkona treenattiin tokoa Tähtiniityn kentällä Sallan kanssa. Kenttä on valaistu, ainakin klo. 21 asti. Alkuun leikin Demin kanssa ja tein jääviä, palkkailin myös asennossa pysymisestä, teki hyvin. Sitten Salla liikkuroi meille, varoitin Sallaa että voi olla että joudun käskeä Demin välillä pois jos ääntelee, mutta yllättäen Demi olikin hiljaa. Ennen ekaa perusasentoa käskin kerran pois ja sitten olikin hiljaa, hyvä. Aloitettiin ruudulla, Demi ei meinannut löytää ruutua, tarjosi useamman kerran matkan varrella ollutta keltaista tötsää, kyllä se ruutukin sieltä löytyi mutta vaikeeta oli. Eikä itten menny ekalla käskyllä edes maahan ja seuraamiseen tulo oli todella ruma. Tunnari, muotona T, löysi nopeasti ja toi oman, hyvä. Seuruu, pyysin Sallaa liikkuroimaan ns. suuria linjoja, ei pysäytyksiä eikä askeleita eikä paljoa käännöksiä, pidempiä suoria ja kaikki tempommuutokset. Paikka seuruussa oli aikas hyvä, ei edistänyt kuin ihan inasti, kontakti putosi muutaman kerran, käännökset oli osa hyviä, osa huonoja, tempon vaihtelut sujui hyvin. Luoksetulo stopilla, hyvä. Metallihyppynouto, hyvä. Paikallamakuu Jasun kanssa, hyvä.

Myy aloitti myös leikkimisellä ja sen jälkeen tehtiin ruutua, ruudussa kosketusalusta. Hyvin meni ruutuun vaikka alkuun meinas keskittyminen olla hankalaa kun kentällä oli ihminen ja heti ulkopuolella koiria, autoja ym. Mutta ekan lähetyksen jälkeen keskittyi hyvin. Palkkasin ruudusta lelulla. Merkin kiertoa, teki muutaman toiston hiljaa sitten kierrokset meni taas kakkoon ja ääntä riitti, keskeytin homman laski vähän virettä ja homma jatkui hiljaa, hyvä Myy. Seuruuta, Sallan valvovan silmän alla. Salla teki saman havainnon, eli paikka elää ja Myy seilaa varsinkin takapäällä. Kokeiltiin että palaan takaisn ihna oikeasti imuttamaan ja sitten käsi nousee lyhyemmäksi ajaksi ylös, johan parani ja koira pysyi suorassa. Luoksetulo, loppuun, hyvin.

Torstaina Sporttiksella hyppytekniikkatreenit. Mukana vain Myy. Tehtiin hyppytekniikassa taipumisharjoitusta.


Tehtiin myös puomia ja kokeiltiin ekaa kerta keinulla bang gamea, loppuun myös putkirallatusta.

Arkijuttuja tähän loppuun... Löysin Demin reiden sisäpinnalta haavan. Mulla ei ole mitään käsitystä millon se on tullut, mutta jonkin aikaa se siinä on ollut, koska siihen oli muodostunut rupea, ei koko haavalla, mutta noin puolet oli paksun ruven alla ja toinen osa oli sitten vähän märkivää. Putsasin haavan ja leikkasin karvojakin siitä ympäriltä pois. Saa nähdä jounuko laittamaan Demille kaulurin päähän, koska se olis halunnu kokoajan nuolla haavaa.

Tuli taas ihmeteltyä näitä blogin seuraamisia. Jossain vaiheessa puhuin jonkun kaverin kanssa siitä, kuinka yleensä blogia lukee x määrä ihmisiä, oma blogi ei ole mikään lukijasuosikki, mutta en mä sitä sen takia kirjoitakkaan, enkä tosin ihmettelekkään ettei suuria lukijamääriä ole ;) Mutta se mikä onkin jännää, että välillä, yhtäkkiä blogia onkin käynyt lukemassa paljon paljon suurempi porukka. Mulla ei ole mitään käsitystä, mistä nämä ajoittaiset lukijamäärän nousut johtuu. Se on vaan hassua miten välillä tilastoissa näkyy suuri piikki :D Nojoo, ei mulla mitään sen tähdellisempää, ihmettelyä vain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti