sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Örkkiniityltä Moi

Kelataanpas nyt takaperin tän viikon tapahtumat.

Tänään päivällä käytiin taas Sporttiksella omalla vakkarivuorolla. Olin ihan yksikseni kun muut oli sairaana. Mulla oli mukana kaikki koirat, joten kaikki pääs tekemään hyppytekniikkaa, perussarjalla. Jokaisella sujui hyvin. Myynkin kanssa ei tartte enää apuja, selviin ihan yksin, kun viedään yhdessä palkka hyppysarjan päähän, niin voin hyvin lähettää sen sarjan alusta ja se etenee suoraan palkalle. Nuorempana se tuppas unohtamaan mitä oli tekemässä sillä aikaa kun tultiin palkalta lähtöpaikkaan, mutta ei enään, onhan se jo iso tyttö.

Myyn kanssa aloitin kontaktin tarjoamisella, sillä kun on tapana säntäillä joka suuntaan kun kaikkialla on kaikkea siistii. Kohtuu nopeasti se huomas, että mitään ei tapahdu ellei ota muhun kontaktia, hyvä likka. Sivulletuloja, paikka pysyy aika vakiona, eli on omaksunut paikan sivulla. Seuraamista, ensin askel kerrallaan, teki tosi nätisti ja paikka pysyi hyvin. Sitten tehtiin pidempää pätkää imuttamalla, tosin pääsin pitämään kättä jo enemmän ylempänä ja ksekittyi todella hyvin kun ei ollut häiriötä muualla. Paikkakin pysyi tässä hyvin. Käännökset oli hienoja, takapää toimii hienosti, edelleen kyllä ylityöskentelee, mutta ei se haittaa. Ruutua tehtiin myös kosketusalustalla. palkkailin pallolla, sillä on selkeä visio ruudusta. Tein lähetyksiä kahdesta eri suunnasta ja välillä putken kautta, voisi luulla että tällasesta sillä nouse kierrokset niin että haukkuu, mutta ei, se oli ihan hiljaa. Sitten tauko. Ja tauon jälkeen hyppytekniikkaa, perussarjaa.

Demin kanssa aloitettiin seuraamisella, piip piip piip piip.... Vihelsin pelin poikki, koira takaisin seinään odottamaan ja omia kierroksia laskemaan.

Nita pääsi tähän väliin. Aloitettiin ruudulla ja sehän muisti sen oikein hienosti, vaikka en todellakaan muista millon Nita olis viimeks mitään ruutua tai muutakaan tehnyt. Muutama toisto jossa haki hienosti ruudussa paikkaa ja sen jälkeen kutsuin Nitan seuraamaan. Hyvin löytyi tänään paikka, vaikka muistan että meillä on tässä joskus ollut vähän haastetta, on juossut mun ohi ym. Vein muutaman kerran takaisin ruutuun ja kutsuin seuraamaan eri kulmista, hyvin. Kaukoja tehtiin myös, ihan läheltä koska epäilin ettei tekniikka pysy kasassa. Läheltä onnistui hyvin, takajalat pysyi ihan ok paikoillaan. Pidempää etäisyyttä en edes kokeillut. Seuraamista, käännöksiä. Oli vähän haastetta, Nita kun edistää niin oli käännös-seis aika haastavia kun on sitten aika edessä perussasento. Lopuksi vielä perussarjaa ja sai rallatella putkissa.

Demin kanssa päätin sitten tehdä vauhtijuttuja alkuun, koska halusin saada molemille hyvän mielen. Lähettelin putkiin ja sitten ruutuun ja vapautuksen jälkeen taas putkeen. Tää oli Demin mielestä hauska leikki ja se oli hiljaa. Ruudussa paikka oli ajoittain jopa liian takana, yksi tassu yli, mutta en antanut häiritä. Sitten otin perussasentoja, kehuin ja vapautin ja tehtiin siirtymä harjoituksia, siirryin ja otin uuden perusasennon. Palkkasin hyvin epäsäännöllisesti. Demi oli hiljaa kokoajan ja teki hyvällä asenteella. Lisäsin väliin pienen seuruun tai jääviä, mutta ne oli lyhyitä juttuja siirtymien välillä. Sitten seuraamaan tuloja, ruudusta seuruuseen tulot on ollut viime aikoona todella rumia, joten treenasin niitä. Alkuun vaan niin, että kutsuin seuraamaan mutta seisoinkin vain paikoillaan ja sitten niin että lähdin liikkeelle juuri kun Demi oli tulossa. Näissä sain hyvin vahvistettua ideaa, ja paikka löytyi hyvin. Täytyy siis vaan palata vähän taaksepäin tässä treenissä. Demi teki myös tauon jälkeen hyppytekniikkaa, perussarjaa.

Jäähdyttelylenkille mentiin  hallin takana olevaan metsään. Kuljin siellä polkuja pitkin kunnes tajusin etten enää tunnistanut missä olin. Puhelin oli mukana ja siitä tsekkasin minne mennä. Oltiin siis päädytty Örkkiniitylle :D Hauska nimi, ja tais olla ihan uus asuinalue, koska mitä sieltä metsästä näkyi asuinalueesta niin ihan uusia omakotitaloja oli pieni alue täynnä. Tuolla voisin hyvinkin asua, koska metsä siinä ympärillä oli tosi mieleistä. Korkeuseroja riitti ja mukavaa sammalmetsää.

Eilen lauantaina mentiin päivällä möllitokoihin. Demin kanssa osallistuttiin voittajaan. Ideana oli tsekata missä mennään mm. ääntelyn suhteen ja päästä palkkaamaan kehässä. Mä sain ihan samanlaisen jännityksen aikaiseksi kuin kisoissa, joten tilanne oli aika aito. Demistä huomasi myös, että reagoi mun jännitykseen, ennen kehään menoa oli käy siihen käskyn alla. Normi treeneissä makoilee hiljaa, kisoissa aina piippailee, niin myös tänään. Paikkiksessa, kun tuomari höpisi piippaili Demi, hiljeni kumminkin sitten kun liike alkoi. Demi meni tosin viereisen koiran käskystä maahan ja koska mä en ollut lukenu sääntöjä kunnolla, niin käskin Demin takaisin sivulle ja tämähän jo nollaa liikkeen, no en tiennyt. Käskin sitten itse maahan, meni heti ja makasi suorassa. Kun palattiin koirien luokse Demi nousi istumaan taas naapurin käskystä, käskin sen takaisin maahan  ja nostin ns omalla vurolla. Paikkiksesta siis 0. Tuomari sanoi että makasi hienosti ja ryhdikkäästi koko paikkiksen, mutta häiriö käskyjä pitää treenata ja jos kokeessa menis toisen käskyllä maahan niin en saa korjailla sitä.

Sitten odoteltiin aika pitkä tovi omaa vuoroa. Kehään kun poäästiin niin piippailu alkoi. Mulla tuli heti sellanen fiilis että ei v***u!Yksilöliikkeet alkoi seuraamisella. Aivan kamalaa seuraamista, piippaili ja otti häiriötä yleisöstä, juoksuosuus oli ainoa mikä oli oikeasti hyvä. Tuomari kommentoi ääntelyä ja totesi että liikaa käskyjä (juu tiedetään) ja koiran keskittyminen oli huonoa, mutta juoksu hänenkin mielestä oikein hyvä. Seuraaminen 5. Jäävät (seiso/maahan), äänteli edelleen, seuruu ok, asennot otti hienosti, mutta ei pysynyt seisomassa vaan kääntyi ympäri, eli 6. Luoksetulo, oli hiljaa, ja ajattelin että tää on Demille ollu vahva liike, että palkkaan tämän jälkeen yllärinä, noh ei tarvinnu palkata, koska Demi varasti, lähti siis liikkurin käskystä, ja tuli läpijuoksuna, jepp jepp. Luoksetulo 0. Ruutu, oli hiljaa, bongasi ruudun hyvin, meni syvälle ruutuun, tassu yli, käskin korjata ja hienosti korjasikin (tuomarit oikein kehuivat hienoa korjausta), se oikein loikkasi keskelle ruutua :D Maahan ekalla käskyllä, seuraamiseen kutsuttaessa varasti, lähti liikkurin käskystä, kävin palauttamassa ruutuun, liikkuri käskytti ja taas sama, kolmannella kerralla pysyi joten menin palkkaamaan ruutuun ja vapautin sitten sieltä pois. Ruutu 0. Ohjattu noutaminen, päästi piip äänen ennen liikkeen alkua. Seuruu hyvä, seisominen hyvä ja nouto hyvä, ohjattu 9,5! Tunnari 9,5, haisteli koko rivin ja palasi oman luokse, laukalla moempiin suuntiin.Vino loppu perusasento. Kaukot, takajalat pysyi melko hyvin paikoillaan, istu-seiso jätti teekmättä, kaukot 6. Metallihyppynouto 10!! Kokonaisvaikutus 8, ääntely vähensi pisteitä. Tuoamrin kommentit oli että loppuun parani todella paljon ja näytti hyvälle, ääntely pitäisi saada pois. Säännöt lukea läpi. Mutta mitä noiden liikkeiden välillä puhuttiin niin ääntely se suurin ongelma, sitten tietty häiriöt, otti aikalailla häiriötä kaikesta. Täytyy miettiä mitä tehdä. Sain muutamalta kanssakisaajalta vähän ideoita ja suosituksen yhdestä kouluttajasta jolla ollut ääntelyongelmia omien koirien kanssa. Täytyy miettiä jos sais rahat riittään et menis yksärille...

Käytiin iltapäivällä sitten lenkillä Oittaalla. Oli tarkoitus saada enemmänkin kuvia otettua, mutta oli jo hämärää niin vauhtikuvat ei oikein pelittäny. Mutta kiva lenkki kumminkin.Maanantaina treenattiin Purinalla tokoa. Demin kanssa seuraamista. Ääntä riitti, ei se kovaa piippaile, mutta piippailee kumminkin. Seuraaminen oli suurimmaksi osaksi ihan mallikelpoista, ei edistänyt pahasti ja tiiviskin oli kun otin ns. pohkeenväistöjä oikealle. Tuo pohkeenväistö kyllä kummasti auttaa. Paikallamakuu ja paikallaistuminen ryhmässä, molemmat hyvin. Porukassa treenattiin vielä ympyrässä sivulle-maahan-sivulle käskytystä, tuli melkoisesti häiriötä, mikä on hyvä juttu. Demi tais mennä kerran väärällä käskyllä maahan, muuten ei mokannut.

Myyn kanssa aloitin leikillä. Leikki kivasti eikä häiriintynyt toisesta koirakosta joka teki jotain rauhallista siinä lähellä. Sitten treenattiin sivulletuloja ja seuraamista. Otti todella paljon häiriötä kentällä olleista treenikavereista, se kiihtyy aivan älyttömästi kun joku toinen pääsee tekeen jotain vauhtijuttuja, pikkasen haastetta riittää tässä. Mutta sivulletulot oli kumminkin hyviä. Seuraamista tehtiin vain pieniä pätkiä kun oli niin häiriöherkässä tilassa. Ei kuulemma nyt edistänyt pahasti, mutta mietittiin että vois vahvistaa askel seuruulla sitä seuruupaikkaa, mutta treenailla myös yhtälailla imuttaen pidempää pätkää. Peruuttamista vois myös ottaa sivulla, koska siinä saa koiralle hyvin opetettua oikeaa paikkaa ja peruuttamista vois vaikka myöhemmin käyttää apuna jos tulis edistämisen kanssa ongelmia. Myös palkkausta vois miettiä, eli voisin opettaa et palkka tulee oikeasta kädestä selän takaa, jolloin olis myös vähemmän hinkua liian eteen.

Viikolla tytöt on jumpanneet ohjeiden mukaisesti, tuntuu että edistystä olis vähän jo tapahtunut. Kivaa puuhaa tuo jumppaaminen. Kaukoja ollaan tehty sisällä kaikkien kanssa ja Myyn kanssa myös eteenistumista ja kapulan nostoja.

Messarista ostin D&C kojulta sellasia lihapötköjä koirille treenipalkaksi. Myyjä lupaili ja näytti kuinka pötkö pysyy kasassa ja sitä pystyy pilkkomaan hyvin. Olin jo aiemmin lukenut kyseisestä tuotteesta ja sitä oltiin kovasti kehuttu. Varsinkin korkea lihapitoisuus teki muhun vaikutuksen ja myös tuo pieniin paloihin pilkkominen ja että toimii kuulemma myös jäljellä palkkana, murkut ei tykkää tuotteesta. Ostin sitten monta pötköä ja kaikkia eri makuja. Eka pötkö minkä avasin oli lohi-kana. Petyin pikkasen heti samantien kun pötkön avasin. Tuotteessa oli paljon öljyä ja leikatessa se jo mureni paloiksi. Laitoin leikkaamani kuutiot purkkiin ja otin treeneihin mukaan. Koirat tykkäs tosta tosi paljon, eli maku oli kohdillaan, mutta ei se kyllä pysynyt kasassa vaan mureni, varsinkin taskussa ei toiminut ollenkaan, mikä pettymys. No käytin kumminkin koko pötkön eri treeneissä, riittoisaa tavaraa. Kun eka pötkö loppui, päätin avata seuraavan makuisen pötkön, odotukset ei olleet enää korkealla, mutta mun onneksi, sain yllättyä positiivisesti! Avasin kana-nauta pötkön. Tässä oli selkeästi vähemmän rasvaa ja se oli täydellistä leikata ja palat piti muotonsa taskussa, eli eivät murenneet palasiksi. Todella käteviä treeninameja. Tulin sitten siihen tulokseen, että oli kyllä sittenkin todella hyvä tuote!


 Palat pysyvät kasassa vaikka ovatkin taskussa, ei murene!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti