perjantai 30. lokakuuta 2015

tokoa ja hyppytekniikkaa

Maanantaina tokoiltiin HAU:n tokoryhmän vuorolla.

Demin kanssa tehtiin tunnaria. Tunnarit oli jonossa koska siinä olen huomannut välillä olevan haastetta, rivi, ympyrä ym. mitä ollaan testailtu eivät ole aiheuttaneet ongelmia. Nyt tunnari onnistui kumminkin ilman ongelmia, haisteli hyvin. Ohjattua tehtiin myös. Tässä oli selvästi mun moka, kun ei kiinnittänyt ympäristöön juurikaan huomiota, vasta kun ilmeni ongelmia vasemmanpuoleisen ohjatun kanssa tajusin että hitto vie, aika pirunmoinen häiriö. Merkki jolta Demin piti lähteä tekemään ohjattua oli myös ruudun merkki. Ruutu jäi suorassa linjassa vasemmalle puolelle. Demi bongasi siis merkiltä ruudun, vihjesanoista huolimatta ja ruutuunhan se juoksi vaikka kuinka monta kertaa. Ohjatun kapuloita käytiin näyttämässä uudestaan ja autoin muutenkin siirtymällä vähän noudettavan kapulan suuntaan. Kyllähän se alkoi pelittää. Mun ei ollut ollenkaan tarkopitus ottaa tällaista häiriötä, mutta jotenkin sitä en vain itse kiinnittänyt mitään huomiota siihen että tässä oli evl ruutu hollilla. Demi siis osasi merkin ja evl ruudun, ihan kiva tietty sekin :D Paikkiksia tehtiin evl tyyliin. Istumisessa Demi meni juuri ennen loppua maahan (molemmilla kerroilla), joten istumista täytyy muistaa vahvistaa. Maahan meni hyvin, mutta luoksetulossa vaati tuplakäskyn, mutta onneks ei reagoinu muiden käskyihin.

Myy pääsi tekemään noutoa, tai ei me ihan itse noutoa päästy tekemään vaan naksuteltiin kiinnostuksesta kapulaan ja siihen kuonolla koskemisesta. Myy ei oikeen noutokapulasta tykkää mikä on hassua kun kantaa joka päivä kaikennäköisiä keppejä ulkona, koolla ei ole Myylle mitään merkitystä, isot ja pienet kepit on siistejä. Mutta tähän noutoon ollaan saatu jotenkin huono fiilis aikaan ja sitä nyt yritetää paikkailla hyvässä hengessä. Isoa merkkiä Myy bongas kaukaa hallissa ja sinne olis halunnu mennä, ei kyllä päässyt kun toinen koirakko sitä treenasi, mutta kierto on ainakin Myykyllä hyvässä muistissa.

Keskiviikkona kävin tallilla. Demi pääsi mukaan. Tyyppi käyttäytyi aika mallikkaasti, joten pääsi mukaan kun menin ponia taluttelemaan pellolle. Demin mielestä poni oli hirmu mielenkiintoinen, olis mielellään tehnyt lähempää tuttavuutta, mutta mä en antanut kun en tuota kysesitä ponia vielä tunne niin en tiedä miten lähemmsätä kontaktista sanoo. Tallissa sisällä liikkui mun mukana kaikkialla eikä ollut mitään ongelmaa, satulahuoneessa makoili ja odotti nätisti kun tein hommat siellä. Demiä kehuttiin fiksun näköiseksi :D Isoa suomenhevos ruunaa oli tarkoitus moikata ihan läheltä, koska tämä kyseinen heppa tykkää koirista todella paljon, mutta Demin mielestä se ei ollutkaan kiva, vähän irvisti jolloin totesin ettei ihan nenäkkäin päästetä. Metrin päässä ei ollut ongelmaa mutta ei halunnut hepan haistelevan.

Torstaina  oli hyppytekniikkatreenit Sporttiksella. Myy pääsi mukaan nyt kun juoksukin on sopivasti ohi.

Myy teki kasvavaa sarjaa (6-7-8-9). Se ei meinannut mahtua vikaan väliin kun vauhti kiihtyi aj taitoa ei vielä niin paljon ole. Makee vauhti sillä oli ha tekniikka näytti oikein lupaavalle. Tyyppi oli niin tohkeissaan.

Demi teki perussarjaa millä aloitettiin ja sen jälkeen perussarjaa noutona. Demin pään asento hypyssä on muuttunut sitten viime kerran, mahdollisesti jumissa. Niin ja hyppy oli vähän etupainoinen, mitä normisti ei ole. Demi teki myös kasvavaa sarjaa, samoilla etäisyyksillä kuin Myy. Se sujui hyvin ja oli Demin mielestä helppoa ja mukavaa.

Mun pitää muistaa ens viikolla varata Myylle aika fyssarille Mevettiin. Meillä on se vika tsekkaus jäljellä. Samalla täytyy soitella jos sais Demillekkin jonnekkin ajan, kun sekin oli tarkoitus hoitaa syksyn aikana ja kohta on jo marraskuu.

2 kommenttia:

  1. Mietinkin, mitä Myylle ja erityisesti sen jalalle kuuluu.

    VastaaPoista
  2. Myylle kuuluu hyvää. Jalka näyttää voivan hyvin, kestää arkiliikuntaa ja treenejä hyvin. Ollaan tosin jätetty agility pois, muutoin paitsi hyppytekniikan osalta. Vääntöä kun ei vielä saisi jalkaan kohdistua. Vääntöä kumminkin tulee ihan arjessakin kun vapaana liikkuu, mutta se on ok, mutta treeneissä ei vielä.

    VastaaPoista