perjantai 12. kesäkuuta 2015

MaPe

Maanantaina käytin Demin kanssa uudestaan lekurissa, ultrattiin koko vatsa ja pissanäyte otettiin suoraan virtsarakosta. Kaikki näytti oikein hyvälle, eli mitään anatomista ongelmaa ei ole. Myös kohtu ja munasarjat oli oiekn hyvännäköiset. Eläinlääkäri totesi, että pieni virtsankarkailu liittyy nyt todennäköisesti vaan siihen, että synnytyksen jälkeen on sulkijalihas vielä vähän löysä, mutta tilanteen pitäisi normalisoitua pikkuhiljaa. Olipa helpottavaa kuulla. Ja tota virtsankarkailua on kyllä todella vähän, onneksi, mutta kyllä mulla oli suuri huoli tuosta rakkaasta.

Tiistaina oli Purinalla kisatöissä. En oo vähää aikaan ollu, ni olipa taas kiva päästä kisahommia tekemään. 

Keskiviikkona tuurasin LKK tokoissa, eli pidin mölli/alo tason koirakoille tokotreenit. Mukava porukka, vaikkakin aika eritasoisia olivat, mutta eipä se haitannut.

Kotona Myy treenasi paikallaistumista ja paikallamakuuta, se pysyy molemmissa asennoissa, niin että saan etäisyyttä 4m, hieno penne. Sivulletuloja ja yhden askeleen seuraamista (seinän vierellä). Seinä otettiin apuun jottein yhtään pääse vinoksi. Peruuttamista sekä takapään käyttöä.

Demi teki kaukoja jotka sujui hyvin, jopa seiso-istu vaihto onnistui puhtaasti, tosin etäisyyttä oli vain 5m. Eteenistumisia ilman kapulaa sekä kapulan kanssa, hyvin tulee suoraan ja tarpeeksi lähelle. Seuraamista jossa sivuaskeleet ja peruutus oli tän päivän juttu.

Nita teki kaukoja ja noutoa. Kaukoissa ei tekniikka oikein pysynyt kasassa, mutta noudot oli hyviä.

Torstaina Demi pääsi vihdoin hyppytekniika treeneihin Sporttikselle. Aloitettiin set point harjoituksella, joka meni niin hyvin, että saatiin lupa tehdä omin päin harjoitusta 1 krt/vko. Tehtiin myös perussarjaa 5 hypyllä, joka sekin sujui hyvin. Lopuksi tehtiin sellaista hyppy-okseri-hyppy-hyppy tehtävää. Tässä alku sujui hyvin, mutta lopun kaksi hyppyä jäi liian etupainoisiksi, eli Demi ei pystynyt näitä kahtaa vikaa hyppyä tekemään hyvin, painosiirto jäi vajaaksi. Mutta ylipäätänsä saatiin palautetta, että koira on jo ihan eri näköinen kuin kuukausi sitten. Hallitsee kroppaansa huomattavasti paremmin, eli palautuminen synnytyksestä jatkuu edelleen. 

Myyn kanssa eteenistumisia ja kaukojen maahan-seiso vaihtoja. Nää ei oikein kumpikaan sujunut. En saa koiraa suoraksi eteen istumaan ja kaukoissa menee herkästi istumaan tai liikkuu noustessaa seisomaan. Mä ohjaan kädellä molemmissa varmasti ihan väärin, mutta en kokeiluista huolimatta keksinyt mitä tehdä jotta onnistuisi. Jääviä niin että itse peruutan, kaikkia sekaisin tietty ja kun on käsiapu vielä vahvasti mukana niin asennot tietty oikein. Myyllä on kyllä kiva asenne hommia tehdessä. Ja loppuun paikallaistuminen, lyhyt, mutta kesti hienosti etäisyyden 4m.

Perjantaina aamulla Myy pääsi pellolle leikkimään Elli-hoffin kanssa. Elli on Myytä pari viikkoa nuorempi, mutta onhan se jo aika iso. Hienosti leikkivät yhdessä, välillä on mukava saada pentukavereita.


Iltapäivällä treffattiin Erika ja Tara ja Tiikeri Purinalla. Tokoiltiin ulkokentällä. Demi teki ruutua, tosin meillä oli unohtunut ruutunauhat, mietin että mitenköhän tajuaa ruudun ilman nauhoja, mutta eipä ollut ongelmia. Ruudussa oli kosketusalusta joten paikka oli hyvä. Ja koska en osannut pysyä treenisuunnitelmassa niin oli "pakko" käskeä se siellä ruudussa maahankin, no kyynärät jäi taas ylös, eli täytyypi taas vahvistaa maahanmenoja kaukaa käskytettynä. Luoksetulon stoppia juoksuttaen Erikan ja mun väliä. Vaikka oli takapalkka niin stoppi ei ollut niin hyvä kuin ennen. Täytyy ehkä miettiä tähän jotain uutta. Tunnari liikkuroituna, oma löytyi hienosti, palautus sivulle ja vinoon. Loppuun ison kartion kiertoa, ajattelin sen olevan merkki ja tarjosi merkkiä. Kun autoin tarpeeksi niin kiersi hienosti. Sain sen irtoamaan vajaasta 10m, tosin käsiavulla, 5m meni ilman käsiapua. Ja oli hiljaa kietäessä, vauhti oli viedä hidas. Saa nähdä alkaako sotkemaan merkkiin, mulla on kyllä näissä eri käskyt, mutta saa nähdä miten käy. 

Bikinimalli Demi

Myy pääsi tekemään putkea. Suora pitkä putki onnistuu, pystyn itse lähettämään, tosin ekalla kerralla Erika jeesasi lelun kanssa putken toisessa päässä kun kääntyi putkessa ympäri. Näytettiin Erikalle sitten vielä meidän kaukojen maahan-seiso vaihto, ja kuten toivoinkin saatiin Erikalta vinkkejä ja nehän toimi koska Myy nousi hienosti seisomaan ja tasut pysy melko hyvin paikoillaan. Eteenistumiseen saatiin myös apuja, kyllähän se tulee suoraan eteen kun osaa ohajata. Kiitos Erika kovasti avusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti