sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kisamainen treeni ja eka kerta lampailla

Lauantaina treenattiin Kirsin kanssa Haukilahden lukion kentällä. Demillä oli vuorossa kisamainen treeni, Kirsi liikkuroi ja kaikki liikkeet putkeen palkatta. Demi oli jo ennen treenejä jotenkin vaisu. Vaikka sillä ei karvaa tällä hetkellä olekkaan, niin kesän ekat lämpimät kelit, eli n. 20 astetta, vaikutti Demiin selvästi. Aloitettiin paikallamakuulla, Demi meni hyvin maahan (oli suorassa), jossain vaiheessa meni lonkalle ja pysyi siinä samassa asennossa sitten koko loppuajan, ekalla käskyllä sivulle. Mentiin autolle palkalle ja sitten takaisin kehään. Tehtiin muistaakseni liikkeet ihan normi järjestyksessä. Seuraaminen oli melko hyvää, täyskäännökset olis voinu olla tiiviimpiä ja yhden perusasennon jätti tekemättä. Liikkeestä istuminen, jäi seisomaan. Luoksetulo, hyvin maahan, tuli kaikki välit hyvällä laukalla, mutta seisominen venyi aivan liikaa, maahan meni hyvin, tuli suoraan sivulle. Ruutu, bongasi ruudun (tarkistettu myös videolta), mutta lähti sitten kumminkin luoksetulon merkkiä kohden, käskin pysähtymään, annoin uuden käskyn jolloin oli jatkamassa luoksetulon merkille, pysäytin ja lähetin taas, meni väärään suuntaan edelleen, pysäytin ja lähetin uudestaan, nyt bongasi ruudun, hyvä paikka, mutta maahan ei taaskaan mennyt kuin vasta kolmannella käskyllä. Jättää kyynärät ilmaan. Pysyi maassa rauhassa, tuli seuraamaan ekasta käskystä, tosin paikka ei ollut hyvä. Hyppynouto, muutoin hyvä, mutta istui edessä vinoon. Metallinouto, hyvä, mutta istui vinoon edessä. Tunnistusnouto, hyvä, mutta istui edessä vinoon.

Ei siis todellakaan mennyt putkeen, paljon huonoa, mutta jotain hyvääkin. Noudoissa tarvitsee vielä muistuttelua, eli se pitää muistaa jatkossa että autan loppuun asti, tämä kun näkyi jokaikisessä noudossa. Ääntelyä tuli, mutta lähinnä vain liikkeiden välissä. Luoksetulon stoppi on nyt huonontunut melkoisesti, eli siihen tulee kiinnittää huomiota. Maahanmenossa mulla on ihan eri sävy käskyssä kun käsken ruudussa maahan versus luoksetulossa. Luoksetulossa toimii, mutta ruudussa ei, joten täytyis muistaa sama äänensävy. Positiivista oli paikallamakuu. Ääntelyä ei juurikaan tullut itse liikkeissä ja liikkeiden välissä se oli piippailua eikä haukkumista. Noudoissa oli hyvät vauhdit, vaikka luovutukset oli huonoja. Seuraaminen oli parempaa kuin miltä tuntui. Oli kyllä hyvä videoida treeni. Näkee myös kaikkea tyhmää mitä ite touhuaa, hohhoh!

Sunnuntaina oli sitten super aikainen herätys, kun piti olla klo. 8 paimentamassa, SCY hel ao järjesti paimennuspäivän Woollandiassa, Somerolla. Päivässä oli mukana sekä pehkoja että nahkoja sekä muutama bc. Mulla oli matkassa mukana Demi ja Myy. Myyn oli tarkoitus olla vain seuraneitinä, mutta pikkunen pääsikin sitten myös lampaille. Aloitettiin kumminkin Demin kanssa. Intoa oli kuin pienessä kylässä, mutta idea ei ehkä kovin kirkkaana päässä. Demin mielestä lampaat oli siistejä, mutta hän olis halunnut vain rynnien ja haukkuen mennä lampaiden luo. Tähän kun puututtiin niin oli jonkin aikaa sitä mieltä, että ei ihan auennut mitä haluttiin joten keksi sitten muuta tekemistä, eli paskan syöntiä. Kiinnostui lampaista sitten uudestaan ja päästiin etenemään myös vähän hillitymmin lampaiden luo. Tehtiin kaarta ja pysäytettiin laumaa ja vaihdettiin suuntaa. En ite ymmärrä vielä paimennuksesta oikeen mitään, mutta kummasti mullakin ajatus vähän lähti käyntiin kun koko päivän koiria lampailla seurasi. Tokalla kierroksella otin Myyn. Myy oli todella rohkea, eteni lampaille rohkeasti, vaikka kouluttaja varoitteli että pennut ei välttämättä uskalla ihan lähelle lampaita mennä. No meillä ei ollut sellaista ongelmaa. Myylläkin intoa riitti ja ääntä pääsi myös. Välillä hillui kahdella jalalla ja haukkuen lampaita kohti, kunnes todettiin että puututaaan tilanteeseen. Joka kerta kun Myy alkoi haukkua ja rynniä vietiinkin se kauemmas lampailta, jolloin tajusi, ettei niin kuulu tehdä. Päästiin tekemään samoja juttuja kuin Demin kanssa ja se sujui hyvin. Jäi kyllä todella hyvä mieli. Kolmas kierros taas Demin kanssa. Samoja juttuja tehtiin kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta nyt homma oli enemmän hanskassa. Oikein mukava päivä ja pieni ajatus heräsi, jos vaikka pääsis pari kertaa kesän aikana käymään.

Demistä saatiin muutama kuva, mutta kamerasta loppui harmittavasti akku juuri ennen Myyn vuoroa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti