sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tokoa

Perjantaina sovittiin kimppatreenit collievuorolle Munkkiniemeen. Laitoin navigaattorin päälle kun en ollut ikänä tuolla kentällä käynyt. Noh, navigaattori ei löytänyt perille, pyöritti mua vaan korttelin ympäri eikä sieltä pystyny bongaamaan mitään kenttää. Mua alko suoraansanoen v******a! Soitin ystävälle ja kyselin neuvoja ja saninkin sitten treenikaverin numeron. Kiersin sitten autolla toista kautta puiston toiselle laidalle ja mentiin sitten siihen lähemmälle kentälle. Täytyy sanoa, että olis kovin kätevää että treenikentät (varatut) oli sellasessa paikassa, että siihen saa auton viereen, tonne varatulle kentälle ei saa kun ei niille hiekkateille saa autolla ajaa. Jos aikoo treenata useampaa koiraa niin on ihan pyllystä juosta edes takas jonnekkin pidemmälle kadunvarteen hakee seuraavaa koiraa autosta. Myy jäi sitten autoon odottaan, kun en halunnut sitä kentän laidalle juoppojen teinipoikien seuraksi sitä ottaa. Demi ja Nita treenas, niin että toinen oli kentän laidalla "käy siihen" käskyn alla kun toisen kanssa treenasin. Hyvin pysyivät.

Aloitettiin paikallamakuulla, Nita ja Demi teki molemmat samaan aikaan jotta saatiin Olgalle koirat molemmin puolin. Ensin vein Nitan riviin, käskin maahan ja sitten hain Demin ja käskytin liikkeen.

trikki trio paikkiksessa

Demin kanssa treenasin maahanmenoa pitkältä matkalta, ruudussa kun edelleen menee ensin istumaan ja vasta sitten maahan. Otin kosketusalustan käyttöön, jotta sain lähetettyä Demin kauemmas joka vastaisi sitä ruutu matkaa. Ekalla kerralla meni istumaan, mutta sen jälkeen joka kerta maahan vaikka otin liioitellun pitkää matkaa, hyvä Demi. Seuraamista, pelkkää suoraa, edisti ja poikitti. Ei pitäis kai tehdä ennen kuin ollaan saatu kokonaan vietyä projekti läpi, mutta kun niin teki mieli kokeilla. Metallinoutoa, laukkasi molempiin suuntiin, hyvä. Luovutusta edessä treenattava edelleen erikseen, on epävarma missä luovuttaa. Kaukoja 5-10m päästä. Ei ollu takapalkkaa, joten oli super tyytyväinen tähän. Kaikki vaihdot, paitsi seiso-istu pysy takatassut paikoillaan, tuossa kyseisessä tuli 10cm eteenpäin. Luoksetulon maahanmenoa, tekee reippaasti, ei valunut ja yhdellä käskyllä selvittiin.

Nita teki seuraamista, ajoittain aivan super, mutta mukaan mahtui myös pätkää jossa kontakti tippui ja paikka hajosi. Nuoret kentän reunalla aiheutti vähän häiriötä Nitalle. Metallinouto meni vanhasta muistista hyvin. Nipsu oli niin iloinen kun pääsi kentälle, ja uusi lampaankarva lelu oli niin siisti.

Ajelin Munkkiniemestä Puolarmetsään. Tein Myylle nurmelle jäljen. Oli hauska huomata, että Myyllä oli jo ymmärrys mitä oli menossa tekemään. Nuuski ilmaa siihen tyyliin että nyt tehdään nenähommia. Jäljen luo kun käveltiin niin alkoi jäljestämään mun jälkiä siihen kohtaan mistä se namijälki lähti. Nappulaa siis joka askeleella. Neidillä oli aika kiire, ei syönyt kaikki nappuloita, välillä nosti nenän maasta ja yritti vaan rynniä eteenpäin, en päästänyt ennenkuin nenä oli maassa. Parempaan suuntaan siis kokoajan mennään. Hieno Myykky!

Lauantaina kotipihatreeniä, Myy puuhasteli muutamia toistoja imutuseuruuta lyhyen lyhyitä pätkiä ja sivulletuloja, 2o2o, maahanmenoja ja katsekontaktia. Demi jatkoi kaukoilla ja seuraamisella.

Tänään sunnuntaina järkättiin scy:n sm  toko joukkueelle kehänauhatreenit. Valitettavasti vain kaksi joukkuelaista pääsi paikalle, joten kutsuttiin sitten muita koirakoita paikalle, jotta saatiin kaikkiin 4 kehään samaan aikaan porukkaa tekemään. Itse liikkuroin toisessa kehässä ja Kirsi toisessa. Ulkopuolisille liikkuroitiin 3 liikettä/koirakko ja omalle joukkueelle kaikki kyseisen luokan liikkeet. Aloitettiin paikallaoloilla. Liikkuroin evl:n istumisen ja makuun. Sitten tehtiin voittajan paikallamakuu, johon osallistuin Demin kanssa. Liikkuri piti pitkät sepustukset jotta tuli paljon odottelua, Demi kävikin tässä vaiheessa jo maassa, mutta käskin uudestaan sivulle. Paikallamakuu meni hyvin, paitsi että haisteli ainakin kerran maata (näin piilosta). Demi osallistui vielä myös alo paikallamakuuseen. Nyt ei haistellut. Kun olin liikkuroinut kaikille valitsemansa liikkeet, otin Demin veilä autosta ja tein ruudun, joka oli osoittautunuty kaikille koirakoille vaikeaksi. Demikään ei löytänyt ruutua, joka oli kehänauhan lähellä ja takana samanvärinen teltta kuin mitä itse ruutu oli. Kehän toisessa reunassa oli luoksetulon tötsät ja sinnehn se Demikin meni. Appari kävi sitten näyttämässä ruudun ja sen jälkeen ei ollut ongelmaa. Ekasta palkkasin seisomisesta ja tokalla kerralla käskin maahan, no eipä taas menny kuin vasta kolmannella käskyllä. En palkannut vaan käskytin seisomaan ja sitten uudestaan maahan, edelleen meni ensin istumaan, taas seisomaan ja uusi maahanmeno, nyt onnistui ja iiso palkka tästä. Loppuun vielä metallihyppynouto, ekalla toistolla mietti hetken ennenkuin otti metallin, toisella toistolla ei ongelmaa. 

Myy pääsi lopuksi moikkaamaan ihmisiä ja koiria ja sehän tykkäs. Menin myös kentän reunalle vähän sivummalle leikkimään, leikki eikä ottanut häiriötä. Tein muutaman tositon molempiin suuntiin kiertoa, eihän se vielä sitä tajua, mutta kättä seuraamalla menee. Muutama sivulletulo ja katsekontaktia. Keskittyy kyllä todella hyvin muhun, vaikka ympärillä oli paljon muutakin.

Illemmalla käytiin Myyn kanssa vielä mun työkaverin luona. Siellä meni reippaasti asuntoon sisälle, tutki koko asunnon, oli heti kaveri talon koiran kanssa ja lapsen 5v. kanssa leikki hienosti. Kerrostalossa kun asuivat niin meni muutaman rappusenkin molempiin suuntiin, vähän oli jänskää liukkaat ja avonaiset portaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti