torstai 7. toukokuuta 2015

Epämieluisa vieras

Nyt niitä punkkeja sitten löytyy. En yhtään tykkää, varsinkaan sen takia kun koirilla ei ole vielä mitään punkkikarkotetta. Odotan Myyn seuraavaan rokotukseen, tämän kuun lopulle, jotta saan eläinlääkäriltä pyydettyä reseptin Bravectosta. Exspottia meillä olis kotona, mutta en millään halua sitä niskaan noille laittaa kun ovat toistensa karvoissa jatkuvasti kiinni. Ja jos nyt laitan jotain liuosta niin sitten en voi parin viikon päästä sitä Bravectoa antaa. Nitalta ja Demiltä ei vielä punkkeja ole löytynyt, mutta Myyltä sitten useampi, ei kiva!

Koirien kanssa ollaan jatkettu pikku treenejä. Demi on jatkanut viime viikolla opittua Christan seuruuta ja onkin kehittynyt tässä. Tosin ei edetä montaa askelta, mutta heijausta sitäkin enemmän. Kaukoja tehty vaihtelevasti eri etäisyyksiltä, tekniikka pysyy muuten kasassa, mutta etäisyyden kasvettua hajoaa seiso-istu vaihto, tulee tässä 5-10cm eteenpäin. Eteenistumista treenattu vinoilla lähetymisillä. Maahanmenoja kaukaa käskytettynä (ruutua ajatellen), välillä menee istumisen kautta, murr.

Myylle esittelin lyhtypylvään kierron, molempiin suuntiin ohjattuna. Demi ja Nita kiertää vain toiseen suuntaan joten muistinpa että olis ihan kätevää opettaa kierto molempiin suuntiin. Kosketusalustaa on siirretty vähän kauemmas, se on Myyn mielestä kyllä hauska temppu. Joskus myöhemmin kun Myy osaa seis käskyn niin pitää muistaa opettaa, että sinne kosketusalustalle jäädään eikä vaan käydä koskettamassa niinkuin nyt. Imutusseuruuta ja sivulletuloja. Katsekontaktia eri tilanteissa. Myy pääsi myös tutustumaan ihka ekaa kertaa esineruutuun tai oikeammin kaistaleeseen. Vuonna 2013 pk leirillä oli pentu jonka kanssa aloiteltiin esineruutua, kouluttaja kertoi atvasta jota itse käyttää pennuille. Esineruutuun viedään paljon esineitä ja sitten sinne ruutuun mennään ns. päiväkävelylle joko hihnassa tai vapaana. Jos/kun pentu jotenkin reagoi esineisiin palkataan se heti. Mentiin siis Myyn kanssa ruutuun jossa oli hanskoja ja pieniä pehmoeläimiä. Kuljettiin siellä ristiin rastiin. Kun Myy haistoi esineen tai vaihtoehtoisesti "törmäsi" siihen kehuttiin vuolaasti ja palkattiin. Pennun ei siis tarvinnut ottaa edes esinettä suuhun vaan pelkästä esineen haistelusta sai palkan. Myy otti osan esineistä suuhun, mutta tiputti heti kun kehuin. Lopuksi Myy pääsi leikkimään ihanan Bugi nahkalassien kanssa. Pennut löysi heti yhteisen sävelen.

Nita on saanut puuhastella lähinnä jumpan parissa, myös kaukoja, noutoja ja seuruuta on tehnyt.

Ja kamera pääsi tänään myös mukaan, eli vähän kuvasaastetta loppuun.

Myy 13,5 vkoLälläslää, tänne et mahdukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti