torstai 21. toukokuuta 2015

TiKe tokot
Tällä viikolla on ollut kivasti kevättä ilmassa, eletäänhän me jo toukokuun loppua. Kovin lämmin ei kyllä vieläkään ole ollut, mutta aurinko on sentään paistanut.

Nita & Myy

Myy 15 vko

Tiistaina ajettiin Klaukkalaan kuokkimaan tollereiden kenttävuorolle. Facessa huutelivat treeniseuraa varatulle kentälle, niin sinnehän me sitten ajettiin Sallan ja Tiinan kanssa treenaamaan. Yhtään tolleria ei paikanpäällä näkynyt, joten tehtiin sitten treenit omien suunnitelmien mukaan kun ei tarvinnut muiden toiveita ottaa huomioon.

Aloitettiin paikallamakuulla reilu 4 min. Demi oli perusasennossa suorassa, mutta maahan meni vinoon, tähän tarttee nyt ruveta puuttumaan ja tekemään maahanmenoista suoria. Makasi kumminkin 4 min nätisti ja sivullekkin nousi ekalla käskyllä. Sitten tehtiin liikkuroituna ja palkatta neljä liikettä: ruutu, liikkeestä istuminen, luoksetulo ja kaukot. Siirtymät liikkeiden välillä aika pitkät. Ruutua ei heti bongannut, vaan meni matkan varrella olleen tyhjän pullon luokse, pysäytin pullon luo "seis" käskyllä ja uudella "ruutu" käskyllä meni ruutuun, pysähty ja meni käskystä suoraan maahan. Pysyi ruudussa hyvin ja lähti tulemaan käskystä, ei vaan tulltu suoraan sivulle seuraamaan vaan mei vähän ohi ja sitten korjasi sivulle seuraamaan. Liikkeestä istuminen, seuraamisosuus hyvä ja istuminen myös, kun kävelin ohi kääntyi osittain mukaan. Luoksetulo oli melko hyvä, seisominen ei ollut niin hyvä kuin takapalkalla, mutta ei huono ollenkaan ja maahanmeno oli hyvä, tuli loppuun asti laukalla, mutta tarjosi sivulletuloa eikä eteenistumista. Kaukoissa tuli puoli koiran mittaa eteenpäin. Joka toisessa vaihdossa ihan pompsahti eteenpäin. Positiivista oli, että teki kaikki ekalla käskyllä.

Treenin päätavoite toteutui, eli Demi teki hyvällä asenteella vaikka palkkaa ei tullutkaan ja ääntelyä ei juuri ilmennyt, yksi haukahdus. Liikkeissä sitten oli viilattaa, eli palasia treenattava. Ruutuun pitää saada matkalle häiriötä ja ruudusta seuraamiseen kutsua täytyy treenata jotta tulee heti seuraamaan oikeaan paikkaan ilman koukkausta. Liikkeestä istumisessa treenattava ohikävelyä, tassut ei saa liikkua! Luoksetulossa takapalkalla vahvistettava stoppia ja kaukoissa ottaa ulkotreeneissä takapalkka käyttöön.

Myy pääsi myös kentälle eikä sitä yhtään häirinnyt samaan aikaan treenannut bc Jasu. Ensin leikittiin ja sitten tehtiin ruutua muutama toisto niin, että yhdessä vietiin lelu ruutuun ja sitten pakitin muutaman metrin ja lähetin ruutuun. Tehtiin muutamat sivulletulot ja imutusseuraamista Sallaa kohti, ei ottanut häiriötä ollenkaan. Kosketusalustaa, joka on niin siisti. Myyn mielestä on niin siistiä käydä läppäsemässä alustaa ja tulla takaisin hakemaan palkka. Katsekontaktia, niin että istui mun edessä ja mulla oli kädet sivulla nyrkissä. Hyvin luopuu namikädestä ja ottaa kontaktia. Lopuksi luoksetulo Sallan pitäessä Myytä.

Treenien jälkeen lenkkeiltiin vielä Sallan ja Jasun kanssa. Myy ja Jasu leikkikin yhdessä ja muutenkin yhteislenkki pelloilla sujui hyvin.

Keskiviikkona tuurasin LKK:n treeneissä kouluttajana. Kouluttamisen jälkeen treenasin Demin kanssa. Tehtiin ruutua, niin että matkan varrella oli kujana merkkejä ja joku roskakin siellä oli. Demi ei ottanut häiriötä merkeistä, mutta nyt olikin sitten paikka hukassa ruudussa?! Eilen paikka ruudussa oli selvä, tänään ei... no tällasta tämä on. Treenattiin sitten paikkaa vielä kosketusalustalla. Puun kierron kautta seuraamaan, eli ideana sama kuin ruudusta seuraamaan tulo. Alkuun paikka oli huono, mutta avustin sitten muutaman kerran ja sen jälkeen sujui ilman apujakin. Merkkiä treenattiin myös, merkkejä oli paljon ja osa vierekkäin niin että väliä reilu 5m. Demi bongasi hyvin edessä olevat merkit eikä lähtenyt vinosti "väärille" merkeille. Tehtiin myös ohikävelyä, eli liikkeestä istuminen ja suhasin eri tavoin Demin ohi, istu käskyllä piti vahvistaa että muistaa pitää tassut paikoillaan.

Torstaina käytiin Kirsin kanssa yhteismetsälenkillä ja juoksutettiin Nitaa, Demiä ja Nooaa viesti tyylisesti. Meillä oli oikein hauskaa ja koirat juoksu hyvin, kunnes Demi päätti hypätä yhden kaatuneen puunrungon yli, jossa oli sahattuja oksia. Demi arvioi hypyn väärin, törmäsi oksaan ja rämähti rungon ympäri, kiljasi kovaa meni kasaan ja kampesi itsensä ylös ja yritti kolmijalkaisena tulla mun luokse. Juoksin Demin luokse ja tutkin sen kokonaan. Ei löytynyt haavoja mutta antoi pahoin ja oli todella kipeän oloinen. Kotona tsekkasin uudestaa, mitään ei löytynyt. Jätin Demin kotiin Nitan kanssa, kun N oli kotona. Lähdettiin Myyn kanssa metsään tapaamaan sisko Kiilaa, joka omistajansa kanssa tuli Joensuusta asti tänne etelään perjantain pentutreffeille. Pennut juoksi metsässä tunnin ja pikkasen saivat riitaakin aikaiseksi, mutta pääsivät siitä kumminkin sitten yli. Pikkasen ovat täpäköitä molemmat. Mutta niin ne oli jo sillon pnetulaatikossakin. Ihana oli nähdä Kiilaa. Se on vähän pienempi kuin Myy, mutta aivan ihana! Tuli suoraan syliin ja pusuttelemaan!

Kiila & Myy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti