lauantai 25. lokakuuta 2014

Sporttiksella

Sain käyttööni vuoron Sporttikoirahallille, enpä ole siellä hetkeen käynyt. Kiitokset Katille ja Emmalle vuorosta.

Tein aksaa molemmilla koirilla, molemmat teki 2 settiä. Oon tehny Demille vähän listaa mitä kaikkea pitää testata ja treenata jos ei osaa ja nyt aloitettiin listan purkaminen. Aloitettiin Demin kanssa 4 hypyn slalom harjoituksella. Demi tulee herkästi hypyn ohi, mun liikkeen mukana. Tätä sitten treenattiin pikkasen, mutta kylläpä se sitten onnistuikin ja ihan molempiin suuntiin. Sitten testattiin rengasta. Alkuun hakeutui ohi, milloin mistäkin, mutta sitten tajusin auttaa riittävästi, niin päästiin alkuun ja loppujen lopuksi pystyin liikkumaan samalla kun hyppäsi rengasta. Sitten tauko. Tauon jälkeen Demi teki takaakiertoja yhdellä hypyllä. Aloitettiin kierrot vasemman kautta, ne on Demille helpompia. Oikean kautta onnistui myös, mutta ei vielä yhtä kaukaa kuin vasemman kautta. Loppuun pientä "radan pätkää", jossa rengas - A-este - putki ja puomi. Kontakteille tarttee vielä alustan.

Nita sai humputella ja oli niin kovin iloinen. Alkuun sama slalom treeni kuin Demillä ja molemmilta puolin. Eipä siinä mitään, hyvin meni konkarilla. Hypyt oli 45cm-55cm. Sitten sama suora, mutta välistävedoilla. Välistävedot toimii juu, mutta ovta edelleen yhtä huonot kuin ennen aksan lopetusta, eli tässä tauko ei ole tuottanut tulosta ;) Tauon jälkeen Nita teki pari toistoa "radalla" jossa rengas - A-este - putki - hyppy - kepit. Pujottelussa tekniikka parempi kuin muistin, eikä edes haukkunut.

Nita oli kovin kovin iloinen päästessään aksaamaan. Nita on tainnut aksata viimeks viime keväänä joskus. Kiva nähdä se niin täpinöissään! Demin kanssa taas täytyis muistaa, että oikeasti sille pitää muistaa opettaa asioita. Ei se voi muistaa sellasta mitä se on joskus pentuna/junnuna osannut. Ihan perusjuttuja siis, eli esteosaamista nyt alkuun ja helppoja ohjauskuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti