sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Esineruutuilua ja uusia lenkkimaastoja

Tänään tytöt pääs tekemään esineruutua tai no kaistaletta. Kokoa kaistaleella 8m x 50m. Jätin tytöt ruudun ulkopuolelle n. 5m päähän. Talloin ruudun ja jätin kaksi lelua ruutuuan, toinen oikeaan takareunaan 50m ja toisen 45m vasempaan takareunaan. Alueella tuuli melko paljon ja olin tallonut alueen aika lailla nopeasti, uskon että tässä oli syyt miksi Demi ajautui alkuun useasti ruudun ulkopuolelle. Positiivista oli se, että Demi meni heti 50m syvälle, tosin ajautui ajoittain myös ruudun ulkopuolelle. Etsi melko kauan, kunnes tuli mun luokse, annoin uuden käskyn ja irtosi taas 50m. Nyt sai hajun oikealla takareunassa olleesta esineestä, tarkensi ja sitten kovaa vauhtia takaisin. Hurjien kehujen ja palkan jälkeen uusi lähetys, irtosi edelleen hyvin 50m. Teki hyvin töitä ja sai myös toisen esineen tarkennettua, tässä ei aikaa mennyt kuin hetki. Demi oli oikein hieno.

Nita pääsi myös esineruutuun. Nitalle vein samat esineet tai lelut jotka oli Demillä. Nitan esineet oli tosin huomattavasti lähempänä, toinen 30m keskellä ruutua ja toinen 20m, vähän vasemmalla. Nita jäi aluksi ruudun etulaitaan pyörimään ja juoksi useasti ruudun ulkopuolella, en tähän puuttunut koska teki kumminkin töitä koko ajan ja toisaalta tämä esineruutu on Nitalle pelkkää aktivointia joten turha nyt muutenkaan nillittää mistään. Teki pitkään töitä siinä lähellä kunnes tuli luokseni. Annoin uuden käskyn ja nyt yhtäkkiä irtosi sinne 50m?! Siellä teki töitä kovasti ja kävi tarkistamassa Demin esineiden paikat. Kun mitään ei löytänyt tuli takaisin. Päätin käydä toisella esineellä koskettamassa sitä uudestaan jonka jälkeen lähetin Nitan uudestaan. Lähti taas irtoamaan ruudun takaosaan, mutta tekikin sitten uukkarin kun sai hajun kauemmasta esineestä. Nitalla oli hirrmuinen kiire tuoda esine ja tiputti sen sitten matkalla, mutta no hätä, löysi ja toi sen mulle niin ylpeänä. Valtaisat kehut ja palkat ja uusi lähetys. Irtosi edelleen hyvin, etsi kauempaa kunnes takasin tullessa sai hajun siellä 20m olleesta esineestä. Hetken tarkensi ennen kuin löysi.

 Esineruudun jälkeen posetukset
Saku ja Kurre, ikeasta osteut uudet esineruutu esineet

Nita on mennyt hurjasti eteenpäin. Sehän on koko ikänsä ollut koira joka käyttää silmiä, ei nenää. Se on aina lenkillä keppiä heitellessä kadottanut sen "meidän" kepin ja sujuvasti vaan vaihtanut toiseen, koska sille ei ole ollut väliä millä kepillä leikitään. Nyt vihdoin se ehkä alkaa ymmärtää että oma on oma :)

Esineruutuilun jälkeen lähdettiin lenkille uusiin maastoihin. Oli paljon mäkiä ja loppujen lopuksi löytyi metsän keskeltä sellanen ihana pieni lampi. Se on täydellinen paikka kesäuinnille. Ens kesänä sinne suunnataan yöuinnille.

Tältä näytti matkanvarrella ennenkuin löydettiin söpö pieni lampi 
Jyrkän alamäen jälkeen saavuttiin lammelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti