tiistai 18. joulukuuta 2012

Vikat aksat ennen taukoa

Eilen oltiin Nooan kanssa vikoissa aksatreeneissä ennen joulutaukoa. Tehtiin "hyvänmielen rataa", jepp jepp... No oikeesti jäi kyllä ihan hyvä mieli, mutta rata ei kumminkaan ollut mikään ns. hyvän mielen rata. Ekaa kertaa oli nyt ratatreeneissä kontaktieste ja A:lla oli hyvä aloittaa. Rata oli haastava, mikä ei tietenkään yllätä. Mutta saatiin todella hyviä pätkiä aikaiseksi, mutta koko rataa emme pystyneet tekemään, tehtiin siis osissa kunnes tyssäsi, jolloin hinkattiin vaikeata kohtaa ja sen jälkeen jatkettiin. Radan alku sujui meiltä hyvin, eli 1-7 onnistui. Suoralta putkelta (7.) tultiin edessä olevalle hypylle josta piti kääntyä siivekkeen ympäri, käännettiin ns. ulkokautta koska toisella puolella sekä edessä ja itseasiassa molemmilla sivuilla oli 5m etäisyydellä hämyesteitä. Nooan loikat on isoja joten tiesin jo etukäteen, että tätä tullaan hinkkaamaan. Treenattiinkin sitten kääntymään tiukasti siivekkeen ympäri ja tietenkin piti koota sitä hyppyä. Treenaamalla tietenkin alkoi sujumaan paremmin, mutta näitä on kyllä treenattava vielä erikseen. Rata jatkui ja pöytä sujui hyvin ja hallitusti, pöydältä jatkettiin hypyille jotka tehtiin välistävetoina ja sehän sujui loistavasti. Muutaman hypyn kautta kepeille, jossa meillä oli 5 verkkoa ja keppejen jälkeen kahden hypyn kautta putkeen. A oli tässä tyrkyllä ja Nooa kävikin etutassuilla A:lla, mutta kääntyi sitten kumminin putkeen. Tämä kohta otettiin uudestaan, kun muutin ohjausta ja käänsin hypyiltä valssilla putkeen niin johan jäi A:n koskemin välistä. A:n kontaktin otti hyvin, ja pysyi kontaktilla kun siirryin pakkovalssiin seuraavan hypyn taaksen. Luki pakkovalssin hyvin, mutta pakkovalssi-jaakotus ei sujunutkaan, kääntyi jatkuvasti väärään suuntaan. Tein sitten vaan pakkovalssin ja käännyin vaan normisti ja seuraava este olikin rengas joka ei vielä toimi radalla. Tarvii lisää treeniä tähän. Renkaan osaa jos sitä tehdään pelkästää, mutta hypyn/putken kautta kun vauhtia on enemmän niin ei vielä hahmota, vaan tulee välistä. Mutta hyvä mieli jäi treeneistä ja nyt on hyvä jäädä joulutauolle. Seuraavat treenit onkin sitten 7.1.2013.

Nooan jäähdyttelyn jälkeen Nita pääsi tokoilemaan, paikalla meitä oli vain kolme. Otettiin Erikan kanssa koirille paikallamakuut. Nita pysyi hyvin ja oli hiljaa, olin puolet ajasta A:n takana piilossa. Sitten siirryttiin tekemään siivekkeen kiertoa ja siihen yhteyteen luoksetulon stoppia. Etäisyys muhun ei ollut pitkä joten stopit onnistu mun makuun hyvin, eikä himmaillut pahasti vaikka tein useamman toiston, tietenkin väliin pelkkää kiertoa. Vikana juttuna tehtiin seuraamisen sivuaskeleita, peruutusta ja paikallaankäännöksiä. Aloitin sivuaskeleilla oikealle, jäi väljäksi eikä käyttänyt oikein takapäätä kunnolla, joten päätin ensin vaan treenata sitä takapään käyttöä. Tein siis pientä ympyrää sekä paljon askelia oikealle palkka kädessä. Kun tämä alkoi sujumaan otin uudestaan sivuaskeleita oikealle ja nyt ne toimi niin kuin haluan. Sitten sivuaskeleet vasemmalle, näissä ei mitään ongelmaa. Peruutus ei ihan ollut kuosissa, kun peruutan useamman askeleen menee perusasentoon vinoon, joten treenattiin peruutusta erikseen ensin ja sitten seuraamisena, alkoi sekin taas toimimaan. Paikallakäännökset tein sekä oikealle että vasemmalle, oikealle oli vaikeampaa, edistää tässä.

Hyvät treenit ja kiitos Erikalle seurasta. Nita ja Tara pääsi myös hetkeksi vapaana hengailemaan, ja tytöthän vähän alko leikkimään. Oli ne kyllä söpöjä, mutta huomaa hyvin ettei ne ole kauheasti yhdessä leikkineet, sen verran varovaista oli vielä touhu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti