tiistai 11. joulukuuta 2012

Aksaa ja fyssaria

Maanantaina oltiin Nooan kanssa aksatreeneissä ja vuorossa oli oman ryhmän kisat. Ensimmäinen ajatus oli että, voi ei, ei tänään.... Nooa oli lämppälenkillä aivan kierroksilla, ihan höyrypäänä veteli koko lenkin ja autossakin oli jo melunnut mitä normaalisti ei tee. Ei siis todellakaan ollut odotettavissa halussa pysyvää koiraa. Kisaradat on meillä perinteisesti ollut 1-luokan (koska ollaan tällä hetkellä möllitasoa) hyppäreitä tai agilityratoja kunhan kaikilla ensin on kontaktit hallussa. Hyppäri oli siis luvassa, mutta juu-u, ei ollut ihan 1-luokna hyppäri. Rata oli kaikkea muuta kuin "hyvänmielen joulurata", tosin skabojen jälkeen meidät palkittiin sitten glögillä, pipareilla ja suklaalla. Radalla oli jäätävän pitkä suora, koko kentän mittanen ja myös sitten vääntöä ja hämyesteitä. Meidän kohtaloksi koitui hämyeste joka vaan niin oli tyrkyllä kun en saanut Nooa tekemään pientä hyppyä. Poika leiskautti valtavalla vauhdilla valtavia hyppyjä, jolloin ei ollut mitään saumaa saada poikaa kääntymään tollasessa kohtaan. Pitkällä suoralla jäin jälkeen jo tokalla hypyllä ja enne suoran loppu jossa sitten oli pimeä putkikulma odottamassa, olin jo auttamattomasti kaukana takana. Juoksin minkä kintuista pääsin, mutta eipä riittänyt mitenkään pojan menoon :D Meille siis molemmilla kierroksilla hyl. Nooa on vielä sellanen saippuapalanen, joka kädessä pysyessään on makea, mutta jonka kanssa saa taiteilla ja helposti liuskahtaa lapasesta, mutta ihana poika se on, siitä tulee vielä hyvä <3

Nita pääsi tokotreeneihin Nooan treenien jälkeen. Tosin me vähän myöhästyttiin, joten paikallamakuut oli jo tehty ennen kuin ehdittiin liittyä mukaan porukkaan. Nitan kanssa aloitettiin siivekkeen kierroilla, kiersi lujaa ja palkaksi sai leikkiä patukalla. Otin useamman toiston ja väliin sitten muutamia luoksetulon maahanmenoja siivekkeen kierron kautta. Hyvin reagoi käskyyn, tosin muutaman kerran itse maahanmeno oli vähän hidas. Sitten seuraamisen liikkeellelähtöjä, tosin en lähtenyt liikkeelle, annoin vaan käskyn ja katsoin onko hereillä ja päästääkö ääntä. Alkuun äänteli, mutta sitten hiljeni ja oli skarppi. tempon Seuraamisessa temponmuutoksia, normaalikävelyssä edisti alkuun, mutta sitten oli hyvä ja hidas toimi jälleen. Otin myös sivuaskeleita, peruutusta, hyvin. Loppuun vielä 2 x paikallamakuu. Molemmissa olin esillä ja kävin piilossa. Eka paikallamakuu kesti yli 5 min, toinen n. 2 min. Ekassa olin pidempiä aikoja piilossa, toisessa vain kävin 40sek. piilossa ja palasin. Ekassa Nita alkoi piippailemaan, josta huomautin jolloin hiljei ja oli loppu ajan hiljaa. Olen melko tyytyväinen paikallamakuuseen vaikka ääntä pääsikin, hiljeni käskystä ja oli muuten rauhassa, suu kiinni ja pysyi samassa asennossa koko ajan. Kivat treenit oli :)

Tänää tiistaina oli Nitan fyssari, emme siis päässyt aksatreeneihin. Nita oli taas hyvin rentona ja nautti käsittelystä. Pientä kireyttä oli rintalihaksissa, molemmin puolin samalla lailla, mutta muuten oli joustava eikä muuta kireyttä/jumeja ollut. Hyvä näin, tykkäänkin sen takia ylläpitää säännöllistä fyssarilla käyntiä, ettei niitä pahempia jumeja edes ehdi tulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti