maanantai 30. tammikuuta 2017

Hyvä boogie

Treenit on sujunu tosi kivasti tällä viikolla, meillä on ollut osi kivaa :)

Keskiviikkona oltiin Myyn kanssa Sepon treeneissä. Tuuraajia oli paikalla useampia ja he olivat kaikki 3-luokan koirakoita joten Seppo päätti että tehdäänkin tällä kertaa kaikki vähän pidempää rataa. Ei luonnollisestikkaan tehty samaa rataa kuin kolmosen kisaavat, mutta 14 estettä joka osittain sama kuin muillakin. Oli kiva päästä tekemään pidempää rataa jossa ohjattavaakin riitti mukavasti. Samalla tuli todettua että kyllä Myyllä on aika kivasti jo taitoja vaikka paljon onkin vielä myös tekemistä. Meidän radanpätkällä ei ollut kontakteja, mutta ekaa kertaa kepit, tosin niihin laitettiin verkot koska ei olla tehty keppejä vielä radalla, vain yksittäisenä. Pakkovalssi sujui helposti, se tehtiin ihan radan alussa, takaaleikkaus sujui hyvin vaikka mietinkin etukäteen tuleeko onnistumaan. Takaakierrot sujui alkuun hvyin mutta toistoje myötä Myy päätti hypätä muutaman kerran vaan läpi. Kepeillä tuli ekalla kerralla tokasta välistä ohjureiden yli, ei siinä vauhdissa ihan taipunut. Toistojen myötä tajusi vähän hiljentää vauhtia. Tässä näkyi selkeästi vielä puutteellinen osaaminen. Radalla loppusuora oli puolen hallin pituinen, mutta ai että, on aikas mahtavaa kun on koira joka lukitsee edesäs olevat hypyt ja vaan menee eteen olin minä kuinka jäljessä tahansa. Kivaa oli päästä vauhdin hurmaan. Hypyt laitettin taas vaihtelevasti 35-50cm, hyvin lukee hypyn korkeutta ja suhteuttaa hypyn jäkevästi.

Perjantaina oli tarkoitus treenata rallya sunnuntain koetta varten, mutta koska oli kakka sää ja törkeen liukasta päätettiin jättää treenit välistä. Nitan kanssa treenasin kotona vähän saksalaista käännöstä ja pikkuhiljaa se alkoi sujumaan.

Lauantaina oli yötreenit Sudenpentujen hallilla. Otin mukaan vain Myyn. Myy teki kaksi kierrosta, ekalla kierroksella aksaa ja tokalla tottista. Myyn kanssa tethiin keppejä, aloitettiin 4 verkolla ja lopetettiin verkottomiin. Kokeilin myös kepeille lähetystä hypyn takaa, ekalla toistolla meni ohi että sujahti, siis kepeistä, tokalla tajusi pikkasen hidastaa jotta pääsi oikeasta välistä sisään. Hypyn takaa kun otin niin oli eka verkko apuna. Myy keskittyi koko treenin tosi hyvin, Tosi tyytyväinen tähän!

Tokalla kierroksella tehtiin tasamaa noutoa, seuraamista, jääviä ja luoksetulo, niiin ja paikkis. Noudot sujui hyvin, mielentila todella hyvä, ei ääntelyä. Kaksi ekaa toistoa oli niin että noutokapula oli maassa parin metrin päässä ja vika niin että vein vajaa 10 m päähän (en siis heittänyt) ja päästin hakemaan. AKntoi nätisti kapulaa eikä tiputtanut ennen lupaa. Seuraamista tehtiin myös, paikka pysyi kohtalaisen hyvin, muutamaan otteeseen lähti edistämään julmetusti, mutta pääasiassa piti paikkansa aika hyvin. Tehtiin lyhyitä pätkiä, kaarretta ja suoraa, ei teräviä kännöksiä. Jääviä katottiin mysö, apujahan vielä joudun käyttämään, mutta maahanmeno ja istuminen sujui iha hyvin, seisominen vaatii eniten hommia. Luoksetulo hyvä, tulee lujaa. Paikkiksessa pysyi hyvin vaikka ihana Pata-veli olikin vieressä.

Sunnuntaina päivällä lähdin Nitan ja Demin kanssa Raaseporiin rallytoko kisoihin, elämäni toisiin. Mua jännitti jonkun verran, mutta vähemmän kuin tokokokeessa. Löysin hallille helposti, mutta onneks olin tutustunut ajo-ohjeeseen, koska kuten kisakirjeessä luki, ei navigaattorit osaa ohjeistaa osoitteen mukaan oikeaan paikkaan. Olisin löytänty itseni aivan väärstä paikasta jos olisin sokeasti luottanut naviin. Rata oli mukava, mutta mua vähän ahdisti saksalainen täyskäännös, kun Nita ei sitä vielä kunnolla osaa. Päätin etten ala kumminkaan uusimaan sitä, vaikka pieleen menisi. Tutustuin rataan, se oli helppo muistaa. Nita ja Demi oli molemmat alo:n ekassa ryhmässä, mä kun olin varma että ne olsi laitettu eri ryhmiin. Oli sentään useampi koira välissä. Demin kanssa menin eka, mua jännitti jonkun verran. Demi teki kivasti vaikka kontakti ie ollut niin hyvää kuin haluaisin. Demi äänteli jonkun verran, ei pahasti mutta kumminkin. Pisteitä kertyi 97/100, -1 vino täyskäännös vasempaan ja -2 ääntely. Saatiin siis toinen hyväksytty tulos alokkaasta. Edellisestä kokeesta myös 97/100.
Nitan kanssa mua jännitti vähemmän, mikä oli kiva. Nita teki nättiä seuraamista koko luokan ja muutenkin teki tosi hyvin siihen nähden että ollaan kerran treenattu plus perjantaina saksalaista käännöstä kotona. Nita sai 89/100p. -10p lähti saksalaisesta käännöksestä, oli käyny mun väärällä puolella ja -1 vinosta täyskäännöksestä vasempaan, eli samasta kuin Deminkin kanssa tuo -1.


Tyytyväinen olen molempien suorituksiin ja jopa omaan tekemsieen. Jännitti vähemmän kuin yleensä ja sehän on aina mukavaa, koska liika jännittäminen on niin persiistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti