sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Helmi-maaliskuun kuulumiset


Blogihiljaisuutta on kestänyt jonkun aikaa. Mulla on ollu läppäri rikki, niin ei ole tullut päiviteltyä kun puhelimella en jaksa.

Hekmikuussa on ollu kivoja talvipäiviä, mutta kelit on ollu kyllä tosi vaihtelevia. Kameraa oon kumminkin muutaman kerran päässy ulkoiluttamaan.

 
Helmikuun 1. päivä vietettiin Myyn 2v. synttäreitä. Kuinka aika meneekään nopeaan, justhan tuo oli vasta pieni öttiäinen. Järkeä ei päähän oo vielä kauheesti tullut, mutta kyllähän sitä ehtii vielä ;)


Naistenpäivänä 8.3 vietettiin sitten Nitan 9v. synttäreitä. Aika rientää ja vuosi vuodelta toivon että saan pitää Nitan luonani vielä monta vuotta.


Helmikuun alku treenattiin ahkerasti, lähinnä tosin aksaa ja rallya. Rallya siinä toivossa että kisapaikka irtoais mutta eipä irronnu. Laitoin kisailmoja useampaan isoon kokeeseen mutta yhtään paikkaa en saanu, tylsää.

Oon käyny muutamilla mielenkiintoisilla luennoilla, Katriina Tiiran "Koiran käyttäytyminen ja persoonallisuus - geenien ja ympäristön vaikutus". Samalla näin myös muutaman koiran SMART dog testit. Mielenkiintoinen päivä, paljon hyvää asiaa. Kiitos SCY Turun alaosastolle kun tämän järjestitte.  Seuraavana päivänä ajeltiin Erikan kanssa Porvooseen Tommy Wirénin luennolle "Rankaisu". Tämäkin oli mielenkiintoinen, ja kun Tommyn luennolla en ollut aikaisemmin ollut niin sitäkin kiinnostavampaa oli kuulla häntä. Tommy on hyvin viihdyttävä persoona ja puhuu paljon asiaa. Mieleen jäi erityisesti se, kun Tommy totesi että jos koirasi tekee jotain mitä et halua sen tekevän tai toimii jollakin tavalla mistä et pidä, niin ennen kuin voit alkaa kieltämään täytyy opettaa koiralle jokin uusi temppu, jotta sillä on vaihtoehto mitä saa tehdä jos jotakin toista juttua ei saa tehdä.


Myy on myös steriloitu. Syksyllä päätettiin kasvattajan kanssa jättää Myy jalostuksesta, joten päätin sitten että steriloin Myyn. Tämä tulikin sitten nopeammalla aikataululla kun olin ajatellut. Soittelin Mevet:iin ja selvisi että kun Myy juoksee 6kk välein olikin jo kiire sterkata jos ei halua odottaa syksyyn. Niinpä Myy steriloitiin tähystyksellä Mevet:ssä Tiiu Toijalan toimesta. Tähystykseen päädyin kun siitä toipuminen on niin paljon nopeampaa. Meni kivuttomammin tuo joutenolo kun oli lyhyempi saikku.

Nyt ollaam tällä viikolla päästy pikkuhiljaa jatkamaan treenejä, jee!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti