perjantai 31. maaliskuuta 2017

Treenejä

Maaliskuun loppupuolella ollaan käyty maanantaisin HAU:n aksatreeneissä. Yhdellä kerralla tsekattiin kontaktit sekä rengasta. Rengasta tehtäessä otettiin mun sijoittuminen mukaan, vaihdeltiin taakse jättäytymistä sekä ohijuoksua. Myy suorittaa renkaan hyvin, eri kulmat ja mun sijoittuminen ei sinänsä vaikuttanut renkaan varmuuten, mutta heti renkaan suoritettuaan Myy pyrki mun luokse. Tehtiin sitten niin että kouluttaja palkkasi Myytä jottei se hypyn jälkeenkään hakeuud mun luokse vaan jatkaa eteenpäin. Kontakteilla on vielä paljon hommaa edessä. Tarjoaa kyllä 2o2o puomilla, mutta tämä on vahvin vain kun hyppää puomin alastulolle sivulta. Kun juoksuttaa koko alastulon ja etupalkka näkyvissä, juoksi aika monta kertaa yli. Toisin sanoen, luulen että Myy ei ihan hahmota että tässä on samasta asiasta kyse. Täytyy siis muuttaa treenejä, pelkkä sivusta tarjoaminen ei ole se juttu joka toimii. Juteltiin myös A:sta, siihenkin Myy tarjoaa 2o2o mutta mä edelleen (!!!!) vaan mietin mitä teen. Nyt täytyis jo oikeasti tehdä päätöksiä ja ruveta hommiin. Juoksu A:han sain nyt neuvot joten niitä pitäis alkaa toteuttamaan.

Sepon treeneissä tehtiin rataa, kepit oli radalla, laitettiin verkot alkuun ja loppuun. Kovasta vauhdista Myyllä on vielä vaikeuksia hakeutua ekaan väliin, ei meinaa taipua. Toinen mitä Seppo kommentoi oli vedättäminen. Myy ei ihan vielä kestä reipasta vedättämistä, niin että voisin vedättää reilusti ja Myy malttaisi pujotella myös vikan välin. Tuli siis ohjaurin alta vikasta välisät kun sillä tuli kiire mun perään. Rata oli siis sellainen että oli pakko vedättää jotta ehti seuraavaan kohtaan. Sain siis läksyksi treenata kunnon vedättämistä. Muutoin rata meni ihan ok, tosin Myyn hyvä irtoaminen kostautui kun se ei sitten ihan kunnolla tulekkaan käteen, vaan hakee vaan jääräpäisesti kauempana olevat hypyt eikä käänny. Täytyy tasapainossa treenata sekä irtoamista että lähellä pysymistä. Mutta hyvä mieli jäi treeneistä ja hyviä läksyjä saatiin.

Lauantaian käytiin aamupäivällä Veikkolassa Piskipajalla treenaamassa. Barbro ja Britta tuli seuraksi :) Olipa kiva nähdä taas Viggon ja Ozzyn menoa. Myyn treenasin ennen muita, tehtiin alkuun vähän aksaa ja sitten tottista. Seuraamista, ihan lyhyitä pätkiä, keskittyi melko hyvin eikä äännellyt. Tsekkasin myös jäävät ja ne oli aika kivalla mallilla, toki apuja vielä käytin, mutta ei sekoittanut jääviä vaikka otin niitä sekaisin. Myös lyhyt paikkis ja luoksetulo.

Demi pääsi treenaamaan Viggon ja Ozzyn kanssa samaan aikaan. Tehtiin seuraamista häiriössä, eli seurautettiin ristiin rastiin toistemme ympärillä. Demi oli kivan skarppi eikä ottanut häiriötä. Ohjatussa oikea puoli oli helppo, mutta ai että vasen oli vaikea, jää siis helposti kiinni siihen puoleen mitä tehdään ensin. Luoksetulon stoppi oli tosi hieno. Huonoa oli metalli ja hyppy. Tarttuminen ei ollut parasta Demiä ja koska hyppy oli vaikea niin en tehnyt ollenkaan metallihyppynoutona. Britta ja Barbro epäili että Demin selkä on jumissa kun se hyppykin näytti niin oudolle.

Nita taas pääsi tokoilemaan Ludden ja Egonin kanssa. Veteraanikerho oli niin onnesta soikeana :) Nita teki seuraamista, ruutua, merkin kiertoa ja kaukoja. Kaukot tein ihan läheltä, kun arvelin että ettei tassut muuten pysy paikoillaan. Merkin kiertoa tehtiin niin että jokainen lähetti vuoron perään koiran kiertoon. Tehtiin reilusta 5m. Nitalla oli alkuun vaikeuksia muistaa mikä tää merkin kierto olikaan.

Ruutu oli tois hieno, meni vauhdilla ja paikka oli juuri oikea.

Hallitreeninen jälkeen mentiin vielä Veikkolan keskustaan, Viggo pääsi treenaamaan bh koetta varten. Hienosti poika suoriutui.

Illalla oli vielä Vihdissä vikat treenit Sudenpentujen hallissa. Myyn kanssa treenattiin kepeillä vedättämistä. Ekoilla toistoilla tuli läpi vikasta välistä, mutta sitten malttoi. Kokeilin mysö vähän eri ohajuksia ennen ja jälkeen keppien, toimi, mutta selkeästi takaaleikkaus oli vielä vaikea, vauhti hidastui Myyllä selkeästi ja vilkaisi mua.

Myy teki myös seuraamista ja luoksetuloa.

Demin kanssa tehtiin seuraamista, kaukoja ja luoksetuloa. Äänteli, mutta vähän vähemmän kuin yleensä. En ole nyt tähän puuttunut millään tavalla kun ei se hiljaa käskeminen mitään ole auttanut, ennemmin vaan kiihdyttänyt lisää.

Hömpöttelin myös Patan ja Martin kanssa. Kivaa treenata myös ns "vieraita" koiria. Martin kanssa kyllä tehtiin iah oikeita juttuja, rallya. Se on kyllä hauskaa puuhaa ja Marsu on niin pätevä ja niin innokas <3 Patan kanssa hömpöteltiin hyppyjä, kohteen kiertämistä ym. Voi kun Patastakin on kasvanut iso poika. Se on niin liikuttava lapsi <3 Siitä kuullaan vielä ;)

Tällä viikolla treenattiin vain maanantaina. Oltiin isolla kentällä ja päästiin tekemään slalomia sekä haastetta laitettiin lisää niin että ensin slalomia tehtiin ovaalilla radalla, molempiin suuntnös hypyn jälkeen. Kuten arvata saattoi, Myy ei alkuun kääntynty ollenkaan. Käännöskäsky meni kuuroille korville kun Myy jatkoi vaan slalomia ja putkeen. Mutta treenien kautta sain Myyn kääntymään tiukasti ja täsäs taas oma ajoitus oli niin oleellisessa asemassa. Voi kuinka oikea-ajoitus onkaan hankalaa. Tehtiin myös hyppytekniikkaa, korkeutta, ekaa kertaa Myyn kanssa edettiin 60cm. Toki ollaan pk hyppyä tehty, mutta aksassa tämä oli suurin korkeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti