perjantai 20. tammikuuta 2017

Treenejä

Ollaan treenattu ahkerasti, erityisesti aksaa. Ostin tammikuun alussa vapaavuoro treenikortin Hurtta areenalle, joten ollaan Erikan kanssa käyty hallilla. Sepon treenit ja hyppytekniikat sekä maanantai aksat on jatkuneet normaalisti. Sepon treeneissä ollaan viimeiset kolme kertaa treenattu leijeröintiä ja sen lisäks niisto/ takaaleikkaus, omatoimisesti ollaan treenattu rengasta, keinua, keppejä, kääntymistä muurilla. Eilisessä treenissä leijeröitiin ja muutenkin teemana irtoaminen. Tehtiin sellasta ovaalia rataa, jossa testattiin kuinka hyvin koira irtoaa sekä eteenpäin että sivuttaissuunnassa. Tässä samalla tuli myös treenattua leijeröintiä. Myy irtos aivan törkeen hyvin, sen mielestä tää oli ehkä paras treeni IKINÄ, irtosi siis sekä eteen että sivulle todella hyvin. Hyppyteniikassa on selvästi tullut esille kiihtymisen merkitys tekniikkaan. Ne treenit, jossa Myy on ollut todella kiihkeässä mielentilassa on hyppytekniikka ollut selkeästi huonompaa kuin muuten. Esim. edellisellä kerralla Myy hyppäsi todella kulmikkaasti eikä yhtään rentona, rimoja lensi. Eilen Myyn mielentila oli juuri oikea jolloin kaikki tehtävät suoritti hyvällä tekniikalla ja rentona. Todettiin että tekniikka hajoaa helposti jos kiihtyy liikaa. Sama homma todettiin Erikan kanssa kun ollaan treenattu Myylle keppejä. Myyhän ei ole keppi treeniä vielä kunnolla aloittanut, on tehnyt muutamia treenejä milloin milläkin tekniikalla, jepp, kuullostaa järkyttävälle. Ekat 4 krt on tehnyt kujakepeille, sitten 3 krt ohjureilla, 1 krt sisäänmeno treeniä 2by2 ja nyt  3 vikaa treniä verkoilla. Saatiin kolmen treenin aikana vähennettyä täysin verkotetut kepit niin että jäljellä oli 3 verkkoa, alussa ja lopussa. Myy osaa siis perjaatteessa pujotella ilman verkkoja JOS on oikeassa mielentilassa. Vauhtia sillä on hillitysti ja näkee että joutuu ajattelemaan ihan hurjasti jotta menee oikein. Sitten kun tulee onnistumisia niin vauhtia alkaa lisäämään ja kappas vaan taidot ei ihan vielä siihen riitä, tulee virheitä, kiihtyy. Oppiminen on titenkin vaikeata väärässä mielntilassa ja se näkyy Myyssä hyvin. Kun on matalammassa vireessä niin ajatus kulkee huomattavasti paremmin. Sitten kun osaa asian vauhti tulee kuin itsestään. Mutta Myyn oppiminen menee myös sellasta kaavaa, että sitten kun se mokaa niin se turhautuu melkein välittömästi, kiihdyttää itensä ihan sataan, huutaa perkelettä ja oppimat asiat unohtuu/ei pysty toteuttamaan. Sitten kun sitä rauhoittelee ja saa koiran taas sopivaan mielentilaan niin kappas vaan hän palaa taas osaamistasolleen ja oppii myös uutta. Mutta oon kyllä tosi tyytyväinen kuinka nopeasti kepit tuli edes tähän kuntoon. Osaa hakea sisään hyvin, loppu on se missä herkemmin tulee virheitä kun on kiire palkalle.

Ollaan käyty myös Piskipajalla treenaamassa rally ja tottista sekä Sudenpentujen hallilla. Tottiksessa väärä mielentila on aiheuttanut ääntelyä, joten nyt on mietinnässä miten edetä. Demi ääntelee myös, välillä se on hiljempaa mutta sitten taas tulee niitä treenejä joss piippaa paljon. Tuntuu et asian kanssa on painittu kauan, välillä puuttuen enempi välillä hyväksyen. Tällanen harmaalla alueella liikkuminen ei tietenkään yhtään auta asiaa ja kun tietää kuinka monta vuotta toi koira on jo äännellyt niin todennäkösyys että sen saa kokonaan hiljaiseksi tuntuu jotenkin aika pieneltä. Mutta töitä koitetaan edelleen tehdä hiljaisuuden eteen.

2 kommenttia:

  1. Sama pätee tottikseen. Mielentila. Rauhoita/rauhoitu -> pääsee tekemään. Edistyminen on pientä mutta tulee onnistumisia. Nopeus ja vauhti tulee sitten kun sen aika on.

    VastaaPoista
  2. Toi on mulla vaikeampi toteuttaa vaikka tiedän että sama pätee sielläkin. Pitää työstää itseään jatkuvasti ja pyrkiä parempaan. Vauhdin puutetta ei kyllä onneks tartte pelätä :D

    VastaaPoista