perjantai 6. tammikuuta 2017

Nyt tuli pakkaset

Rapsakka talvisää, hrrr, mittari on näyttänyt keskiviikkona -18, eilen torstaina -19 ja tänään päivälläkin -22!

Talven tultua myös tänne etelään jouduin ottamaan Myyn aksatreeneissä halliin odottelemaan. Tähän asti on tarennut olla autossa, kun pakkasta ei paljoa vielä ole ollut meidän treenipäivinä. Keskiviikkona Sepon treeneissä tehtiin lyhyttä 9 esteen rataa, jossa treenattiin leijeröintiä, persjättöjä ja niistoja. Leijeröinti onnistui todella hyvin, tosin tällä kertaa leijeröinti oli helpommassa kohtaa, joten en hetkeäkään uskonut ettei onnistuisi. Persjätöt onnistui myös hyvin, mutta niistoja vasta lähdettiin opettamaan, mutta hyvin se Myy senkin tajusi. Omatoimi treenissä tehtiin kiihdytys treeniä, sekä vahvistettiin keinua ja rengasta. Renkaaseen otin mukaan erilaista liikettä, kertaakaan ei mennyt ohi. Keinu meni vähän vaihtelevasti, pääosin hyvin, mutta pariin otteeseen hyppäsikin kesken kaiken pois. Keinua siis vahvistetaan edelleen.

Myy oli ekaa kertaa hallissa häkissä treenien ajan, kun ei voinut jättää autoon odottamaan. Peitin häkin, niin ettei nähnyt sieltä, mutta eipä se siihen vaikuttanut ettei olisi haukkunut. Myylle riittää että kuulee äänet niin alkaa mekkalointi, tosin jos pystyn olemaan häkin vieressä niin pysyy kohtuu hiljaa, ellei ole joku kiihkeä koira suorittamassa. Meidän treeneissä kun tehdään pareittain niin ei vaan aina voi olla siinä häkin luona niin Myy sitten haukkui häkissä niin että nenä vähän aukes :(

Torstaina oli hyppytekniikka treenit Sporttiksella, sisälle taas häkkiin. Nämä treenit ei kiihdytä Myytä samalla tavalla ja kun pystyin olemana häkin lähellä ja pääsin palkkailemaan rauhoittumisesta niin meni ihan kivasti. Nenä ei siis kärsinyt tästä treenistä. Tehtiin alastulo harjoitusta, korkeuden arviointia sekä taipumista. Korkeuden arvioinnissa hyppy ei pysynyt ihan rentona korkeammissa korkeuksissa, mutta muut tehtävät meni hyvin.

Ollaan pakkasten takia lenkkeilty vähän huonommin, täällä on pakkasen lisäksi tuullut, mikä on ollut se pahin, naama on jäätynyt. Koirat ei ole pahemmin tassuja nostelleet, mitä nyt alkulenkistä, mutta kun ollaan vaan edetty reippaasti niin tassutkaan ei ole enää palelleet. Myystä huomas tänään lenkillä ettei ole ihan normilenkkejä tehty pariin päivään, sillä riitti virtaa vaikka muille jakaa. Se sinkos pitkin peltoja, sitä on kyllä ihana katsoa kun niin nauttii vaan täysiä laukkaamisesta <3 Myy alkaa hihnassakin riekkumaan jos ei ole päässyt kunnolla lenkeille, sen takia onneks oli ihanaa tänään kovemmasta pakkasesta huolimatta mennä pidempi lenkki. Onneks ei tuullut niin ei tullut kylmä, vaan ripset jääty yhteen. Ja koirat oli ihan huurteessa kun tultiin kotiin. Huomenna pitäis lauhtua, niin mennään ehkä Hurtta hallille treenaamaan vähän aksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti