torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden vaihde & tavoitteet

Uusi vuosi vietettiin kotona. Etukäteen taas mietin, miten mahtaa uusi vuosi mennä Nitan kanssa. Päätin joulukuun alussa ostaa ThunderShirtin, ihan vaan kokeillakseni jotain uutta. Aamulla käytiin koirien kanssa pitkällä lenkillä ja klo. 16 vain pikasesti pissalla. Täällä alkoi yhtäjaksoisempi pauke siinä klo. 18 aikaan. Alkuillasta Nita reagoi vain kovimpiin pamahduksiin, nousi istumaan tai kiersi olkkarin ympäri ja jatkoi sitten uniaan. Siinä 23:30 alkoi Nita reagoida enemmän, kierteli kämppää ja alkoi läähättämään. Tämäkään ei ollut ihan jatkuvaa, mutta kumminkin huomattava ero muuhun iltaan. Klo. 00:30, kun alkoi hieman hiljenemään eikä sellaisia kovia pamahduksia enää tullut, niin siinä vaiheessa Nita rauhoittui eikä enää noussut edes ylös paukkeesta, nosti vain päätänsä. Käytin koirat vielä iltapissalla 1:30 kun oli jo melkein hiljaista. Kävivät vaan pissalla tuossa talon takana metsikössä. Pamahti kerran, Nita huolestui mutta sai kumminkin tarpeet tehtyä. Sisällä oli taas rauhallinen. Demi ei reagoinut pamahduksiin ollenkaan, ilta meni lähinnä nukkuessa ja syödessä.

Tässä kun lueskelin muiden blogeja ja tavoitteiden läpikäyntiä, niin mietin, että itse en tainnut mitään tavoitteita tälle vuodelle kirjata, mutta väärässä olin. Blogia selatessa löytyi muutama pieni tavoite:

Vuosi 2014:

 • toivotaan, että pysytään kaikki terveinä
 • käydään molempien koirien kanssa tokokisoissa
 • Nitan kanssa yritetään saada se viimeinen luva, jotta siirrytään 3-luokkaan
 • Demin kanssa kokeillaan paimennusta
 • ehkä repäistään ja mennään näyttelyihin

Terveinä olemme pysyneet, ainakin pääasiassa. Nitallahan nyt selvisi noita selkä ym. jumeja, mutta minkään sairauden takia ei olla eläinlääkärissä käyty, eli terveinä ollaan pysytty. Tästä olemme tietenki hyvin kiitollisia.

Toinen tavoite tuli myös täytettyä. Molemmat kävi tokokokeissa, Demi tosin vain yhdessä, mutta Nita sentään 5. En nähtävästi ole uskaltanut viime vuonna laittaa voi 1-tulosta tavoitteeksi, mutta vuoden aikana se kyllä omaan mieleen juolahti. Asia mitä en myöskään tavoitteeksi ollut laittanut oli mun pääkoppa, kisaamisen suhteen. Vielä viime vuonna, vaikka voittajassa startattiinkin, ajattelin etten "kuulu" voittajaluokkaan, se tuntui jotenkin niin kovin suurelta ja vakavalta paikalta, vaikka salaa siitä haaveilinkin. Nyt vuosi voittajassa kisanneena,ei tätä mörköä enää ole ja olen todella alkanut tykkäämään voittajan liikkeistä, enkä koe itseäni muita huonommaksi. Paljon on toki vielä tekemistä, mutta eipä ne muutkaan täydellisiä ole, vaikka niin usein ajattelenkin.

Nitan kanssa oli tosissaan tavoitteena aksassa saada se SERT ja siirto 3-luokkaan, mutta se jäi jo heti kevät-talvella pois mielestä, kun Nita ei enää treeneissä halunnut hypätä tiukkoja takaakiertoja, vaan valitsi tulla hypyn alta. Vaikka fyssarilla käytiin ei mitään suurempia jumeja löytynyt, vaikka koirasta huomasi ettei kaikki ole ok. Kevään aikana Nita jäi kokonaan pois aksasta. Kesällä/syksyllä alkoi tokohypyssäkin tulla estekosketuksia, ja nyt loppuvuodesta selvisi että koira on enemmänkin jumissa. 

Demin kanssa oli ajatus käydä lampailla, mutta eipäs saatu aikaiseksi, ehkäpä vuonna 2015?

Näyttelyihin ei myöskään vienyt meidän tie, ehkä joskus tulevaisuudessa. 


Vuosi 2015 tavoittet ja toiveet:
 • toivotaan että pysytään terveinä, ihan jokaikinen
 • nautitaan toistemme seurasta ja pidetään hauskaa 
 • osallistutaan ainakin yhdelle, mahdollisesti useammalle leirille
 • osallistutaan koulutuksiin
 • Nitan kanssa tokossa startataan evl:ssä
 • Demin kanssa kisataan tokossa
 • Demi pääsee sytyttelemään lampaille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti