sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Hengissä ollaan


Demi voi paksusti, masu kasvaa, vaikkei se vielä valtava olekkaan. Demin ruokintaa oon vähän säätänyt. Demi ja Nita on syönyt muutaman vuoden ajan kerran päivässä ja se on toiminut hyvin. Mutta nyt tiineyden aikana vaihdoin Demin syömään ensin 2 krt/pvä ja nyt syö 3 krt/pvä. Demistä on huomannut selkeästi kun on ollut tarvetta muuttaa ruokailua useampaan erään. Ostin Demille myös uuden ruokakupin, koska Demi syö normaalistikkin ihan hirveällä vauhdilla niin ajattelin että nyt olis hyvä vähän hidastaa tahtia jotta ei neidille tule huono olo hotkimisesta. Ostin sitten tällaisen kulhon jossa pitää vähän tehdä töitä jotta saa nappulat sieltä syötyä. Demi syö nappuloiden lisäksi myös lihoja, niinkuin ennen tiineyttäkin.


Treenattu ollaan tosi vähän, ja missään kimppatreeneissä ei olla käyty. Mä oon vähän arka tän kanssa, koska nyt on liikkeellä tosi paljon kennelyskää niin en halua nyt missään erityisesti käydä jossa on paljon muita koiria. Kotona ollaan treenitty. Demi osaa nyt eteenistumisen, tulee suoraan (vihdoin), kapulan kanssa tai ilman. Kaukoja treenattu ja Demillä ne on aika kivalla mallilla, malttia löytyy. Seuraamista tehty myös, takapää sais olla aktiivisempi, käännös vasempaan jää vähän vajaaksi jos teen käännös vasen ja seis, niin tässä sen huomaa erityisen hyvin. Merkkiä muistettiin tänään treenata. Viime kerrasta on hetki aikaa ja silloin merkki oli vähän hukassa. Otin ensin avuksi kosketusalustan ja muutaman toiston jälkeen otin sen pois,osasi edelleen.

Nita on saanut tehdä kaukoja melkein päivittäin. Istu-seiso on tapahtunut muutos, eli ei jää enää niin usein vajaaseen asentoon. Maahan-seiso, läheltä kaikki tassut pysyy paikoillaan, kauempaa siirtyy toinen takatassu. Maahan-istu, nousee ja istuu ryhdikkäänä kun vielä syksyllä jäi tässäkin vähän vajaaseen asentoon.  Noudoissa on tekemistä perusasennon kanssa. Haluaa edelleen tulla sivulle (mikä ei siis ole ongelma), mutta alkaa kääntyä liian aikaisin, jolloin sitten perruuttaa jotta tulee oikeaan kohtaan perusasentoon. Tätä olen työstänyt niin että otankin askeleen taaksepäin kun Nita miettii sivulletuloon kääntymistä, jolloin auttamatta huomaa olevansa AIVAN liian edessä, jolloin korjaa taaksepäin ja seuraavalla toistolla alkaa tekemään sivulletuloa vähän myöhemmin. Nitankin kanssa muistin tänään merkin, jota Nita ei osaa. Ihan läheltä aloitettiin, eli puolen metrin päästä. Odotin että Nita tarjoaa, tarjosi ensin kaikkea muuta, mutta pikkuhiljaa meni merkin taakse josta tietty palkka. Toistojen myötä pääsin odottamaan että pikkasen suoristuu eikä ole niin vinossa. Tekemistä oli myös siinä että haluan että koko koira on merkin takana eikä siin ä merkin vieressä. Saatin useampi onnistunut toisto, ehkäpä se nyt pikkuhiljaa sen oppii. Seuraamisessa keskitytty peruuttamiseen, jota ei kyllä osaa montaa askelta suoraan. Tässä tuleekin olemaan haastetta, kun uudet toko säännöt tulee voimaan. Myös seuraamisessa on tehty paljon askel-kaksi seuruuta ja käännös seis. Nita helposti edistää sen verran että käännös ja seis näyttää todella rumalle. Sain kumminkin tähänkin muutosta toistojen myötä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti