sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Tokoa ja mökkeilyä

Maanantaina oli HAU:n tokot jossa Sirke oli meidän porukkaa kouluttamassa. Mä tykkään kovasti Sirken tavasta kouluttaa, paneutuu jokaiseen koirakkoon ja osaa antaa vinkkejä moneen lähtöön. Osallistuin koulutukseen Demin kanssa ja edellisen kokeen jälkeinen metalli "ongelma" otettiin treenin kohteeksi. Kerroin Sirkelle mitä kävi ja miten olen metallia sen jälkeen työstänyt. Sirke oli hetken hiljaa ja sen jälkeen totesi ettei itse kyllä noin olisi enää liikkeelle lähtenyt :D Noh, juu... hän ymmärsi kyllä myös mun pointin kun sanoin etten ole halunnut yksinään treenata kovin metallia etten tee mitään tyhmää. Kommentti ettei olisi enää noin lähtenyt liikkeelle liittyi siihen kun kerroin että palasin metallin suhteen ihan alkuun, eli aloin taas naksuttelemaan ihan vaan nostamisesta ja lyhyestä pidosta. Eli mitään "vakavaa" virhettä en sentään ole ehtinyt tehdä :D

Sirke totesi että yleensä jos metalli on koiralle inhottava niin sitä kannattaa treenata sillä tavalla ettei koira edes ajattele mitä suussa on, eli tehdä asia mukavaksi, niin mukavaksi ettei ehdi ajatella sitä inhottavaa metallia. Lähdettiin siis liikkeelle niin että Demi sai juosta putkia ja hyppiä pieniä agi hyppyjä. Välillä sitten heitin kapulan ja esim. putkesta tullessaan sai noutaa metallin ja kyllähän se nouti. Ekalla kerralla nosto oli hiiiidas, mutta ei räkinyt metallia ilman "jess" käskyä mikä oli hyvä. Seuraavien toistojen aikana nosto nopeutui ja oli jo hyvä. Demi pystyi myös hyvin hyppäämään metalli suussa ja Sirke totesikin loppuun ettei tämä mikään iso ongelma ollut. Juu ei nähtävästi, vaikka kovin epätoivoinen olo oli kyllä kokeen jälkeen.

Ehdittiin katsoa vielä noutokapulan luovutuksia ja parempaa pitoa juuir luovutusvaiheessa. Iso ongelma tässä olen minä, olen liian hätäinen ja sen takia Demi mielellään löysentää otetta juuri kun olen kapulaa ottamassa. Tehtiin sellainen treeni jossa pidin kokoajan kapulasta kiinni, pikkasen vedin kapulaa "ulospäin" ja kun Demi paransi otetta palkkasin. Demi alkoikin sitten yllättäen taistelemaan kapulasta joka ei tietenkään tässä ollut suotavaa. Mutta nyt on idea kirkkaana mielessä, joten tätä vaan treenaamaan.

Torstaina treenattiin Pian ja Erikan kanssa Malminkartanon nurtseilla. Nita teki ruutua, ruudun bongasi joka kerta hyvin, meni keskelle ruutua, mutta ei kuulemma koskettanut kosketusalustaan. Luoksetulo, jossa stoppi venähti. Väliin läpijuoksuja ja sitten muutama stoppi lisää, parani. Liikkeestä istuminen liikkuroituna ja kas taas jäi seisomaan! Erika ja Pia totes et mä varmaankin keskityn liikaa liikkurin käskyihin koska omissa treeneissä Nitalla ei ole istumisen kanssa ongelmia. Todennäköisesti itsekseen treenatessa käsken istumaan "sopivalla" hetkellä mitä en tietenkään voi liikkuroituna tehdä. Täytyis kumminkin muistaa ettei sitä istu käskyä tarvii antaa sillä samalla sekunnilla kuin liikkuri käskee. Metallinouto myös liikkuroituna, muuten hyvä, mutta vino perusasento ja mä kuulemma heijaan taaksepäin kun koira lähestyy. Loppuun ryhmäpaikallamakuu Taran ja Sonan kanssa. Hyvä ei mitään huomautettavaa.

Demi teki omalla vuorollaan luoksetulon stoppia, juu nyt se pysähtyy mutta stoppi venyy liikaa. Tehtiin aika paljon toistoja ja jossain vaiheessa ne vähän parani, mutta töitä riittää vielä. Maahanmenot kaukaa käskytettynä, tässä on ongelmana se että menee istumaan eikä suoraan maahan. Tehtiin niin että käskytin kaukaa, mutta niin että Demi oli Erikan lähellä jolloin sai nopeammin palkan kun teki oikein. Ja tässä taas suurin huomio muhun, eli jos koira ei tottele ekaa käskyä niin heti seuraavaa käskyä perään ja vaikka sitten koiraa kohti lähestyen. Eikä jäädä ihmettelemään ja odottelemaan josko menis maahan. Tunnaria tehtiin häiriöllä. Selviytyi muistaakseni hyvin, vaikka hieman epävarma oli. Loppuun paikallaistuminen ryhmässä. Olin esillä, hyvin istui.

Perjantaina lähdettiin viikonlopun viettoon Lappeenrantaan Erikan ja koirien kanssa. Olipa ihana viikonloppu! Mä niin tykkään mökkeillä, varsinkin nyt kun ei oo omaa mökkiä. Lappeenrannassa oli kivat kelit, vähän satoi viikonlopun aikana ja lauantaina oli vähän viilee, mut sunnuntai oli ihan loistopäivä. Kiitos Erikalle ihanasta mökkireissusta!




1 kommentti:

  1. Kiitos teille myös mökkiseurasta, teidän kanssa on aina hauska mökkeillä! Hyvä seura on taattu :)

    VastaaPoista