torstai 19. kesäkuuta 2014

Tokottelua Haagassa

Erikan kanssa treffit Haagassa, jonkun koulun kentällä. Rakennettiin kentälle 3 ruutua ja viljeltiin merkkejä. Mulla oli molemmille koirille suunnitelmissa palkkaamattomuus treenit, koska niitä teen liian vähän ja nyt siihen tulee muutos.

Nita sai olla ekana, leikittiin alkuun ja sitten aloitettiin hommat. Saatiin vähän purettua energiaa ja virettä laskettua sopivalle treenimoodille. Nita aloitti kaukoilla. Tein voittajan kaukot, reilun 5 m päästä. Erika heilui siinä vieressä häiriönä. Kaukot toimi hyvin, tosin ekassa vaihdossa meni nopeasti takaisin maahan, mutta sen jälkeen pysyi asennoissa, laskin 7-8s. ennen seuraavaa vaihtoa, jotta joutui oikeasti pitämään asennon pidempään. Metallinouto, vähän vajaa perusasento muutoin hyvä. Sitten ruutuja. Niitä oli siis kolme ja ne oli laitettu niin, että ruudusta pääsi lähettämään seuraavaan ruutuun. Eka lähetys epäonnistui koska Nita bongasi toisen ruudun, joka oli sillä hetkellä etuvasemmalle. Lähti sinne, mutta tuli kiltisti takaisin kun kutsuin. Astuin askeleen eteenpäin ja sanoin edessä ruutu. Nita vilkuili edelleen vasemmalle, mutta bongasi kumminkin sitten edessä olevan. Ruutu oli tyhjä, mutta hyvin löysi oikean paikan, pysähtyi hyvin käskystä. Vapautus ja paljon kehuja. Sitten siirryttiin seuraavaan lähetyskohtaan, bongasi helposti ruudun, nyt siellä oli alusta jota läppäsi, pysähtyi seisomaan, käskin vielä maahan ja sekin meni hyvin. Vapautus ja kehujen kera siirryttiin seuraavaan lähetyskohtaan. Ruudussa jälleen alusta, suoraan meni ruutun ja alustan läppäsystä vapautus ja kehut. Ruututreeni meni siis oikein kivasti. Sitten seuraaminen liikkuroituna. Kokonaisuudessaan ihan kelpo suoritus, täyskäännöksiä pitäis kyllä hioa, askeleet toimi ihan hyvin, peruutus huono. Temponmuutokset hyvät. Vikaksi tunnari liikkuroituna. Nita lähti hyvin, haisteli koko rivin, lähti pois ja taisin antaa uuden käskyn jonka jälkeen palasi tunnareille, haisteli uudestaan, merkkasi oman josta naksautin, haisteli vielä viereistä ja toi sitten oman. Edelleen on epävarma, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Malttaa hyvin haistella eikä lähde tekemään noutoa. Oikean merkkauksesta pitää muistaa kehua, jotta toisi sen samantien eikä jäisi vielä tarkistamaan muita. Nita palkkaantu hyvin liikkeiden välissä mun kehuista ja tunnarin jälkeen leikittiin vielä pallolla ennen kuin annoin nampat. Hieno tyttö se vaan on :)

Demi pääsi tekemään myöhemmässä vaiheessa oman settinsä. Aloitettiin avo kaukoilla, matkaa n. 7m. Erika jälleen heilui siinä vieressä häiriönä. Demi teki hyvin kaikki vaihdot ja palkkaantui mielestäni pelkistä kehuista ja taputuksista. Sitten nouto. Demi bongasi jonkun jäniksen? tai jotain muuta kun jäi tuijottelemaan kentän yhtä laitaa, päätin sitten heittää noutokapulan toiseen suuntaan. Demi ei kumminkaan ihan katsonut minne kapula lensi ja olikin vähän hukassa kun päästin noutamaan, toi muistaakseni metallikapulan joka oli siinä sivummalla. Erika kävi näyttämässä puista kapulaa jonka oli heittänyt ja nyt toi sen hyvin. Kehujen kera siirryttiin seuraamisen aloituskohtaan, Erika siis liikkuroi tämän. Seuraaminen alkoi hyvin, mutta sitten kontakti alkoi rakoilla ja käännöksessä ei ollut mukana, annoin uuden käskyn jolloin seurasi taas paremmin. Temponmuutokset tais olla ihan hyviä, mutta jossain kohtaa yritti napata mun lahkeesta josta ärähdin, pysähdyin ja jatkettiin vielä seuruuta. Lopetin seuruun kun seurasi taas hyvin. Tässä kohtaa alkoi huomata, että palkka oli mielessä, mutta sitäpäs ei vielä tullutkaan. Tehtiin vielä tunnari liikkuroituna. Demi oli omissa maailmoissaan ja kun lähti tekemään tunnaria niin meni ensin hasitelemaan koko rivin ja sen jälkeen nouti puisen kapulan joka oli kauempana. Kutsuin luokse ja lähetin uudestaan, nyt haisteli, merkkasi oman, tiputti, haisteli ja toi sitten oman. Kehuin hienosta työstä, mutta päätin ottaa uusiksi. Tällä kertaa haisteli ja merkkasi heti oman, kehuin merkkauksesta ja näin toi oman ilman lisävarmistelu haisteluja. Kehujen kera autolle, jossa muisitnkin, että olin päättänyt leikkiä vielä ennen ruokapalkkaa. Palloiltiin hetki josta Demi oli mielissään ja sitten vasta ruoka. Demi vastasi kehuihin aika hyvin, eikä ääntelyä esiintynyt muistaakseni kuin yhdessä liikevälissä. Seuraaminen on liike jossa palkkaamattomuus näkyy kaikista parhaiten. Olen tyytyväinen ettei ääntelyä juurikaan ollut. Keskittyminen ei tänään oli mitään parasta, mutta kai se niin on ettei aina kaikki voikkaan mennä putkeen. Hyvin mielin jatketaan hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti