lauantai 7. kesäkuuta 2014

Toko rotumestaruudet Raisiossa

Tänään soi herätyskello 4:50. Kuudelta oli tarkoitus lähteä Erikan ja koirien kanssa kohti Raisiota. Kuten aina, ei ihan klo. 6 oltu lähtövalmiita, mutta oltiin joka tapauksessa ajoissa paikanpäällä.

Käytettiin koirat vähän kävelyllä jonka jälkeen käytiin ilmoittautumassa. Olipa kiva huomata, että kokeessa oli vain kaksi "väärän" rotuista koiraa, eli lassieita oli paikalla melko paljon!

Päivä alkoi alokkaalla, joten omaan suoritukseen ei tarvinnut heti keskittyä. Päätin muutenkin noudattaa viime kokeessa melko hyväksi havaittua tapaa, eli Nita tulee kehään melko kylmiltään. En liikaa hengaile sen kanssa koska muuten alkaa ääntelemään jolloin mulla menee hermot.

Mua jännitti normaalia vähemmän ennen koetta. Jännitin sopivasti, ei niin että alkaa ahdistamaan. Tuntui siis kivalle mennä kokeeseen. Mulla ei ollut mitään tulos odotuksia, ajattelin että mennään nyt vaan kattomaan mitä käy ja yritetään oppia nauttimaan kisatilanteesta. Täytyy todeta että ylsin tähän tavoitteeseen ja mulla oli KIVAA kehässä Nitan kanssa!

Voittajaluokassa oli 9 koirakkoa, paikallamakuut siis kahdessa ryhmässä. Nita oli kahden nahkan välissä. Nita oli levollinen jätösssä joten lähdin piiloon hyvillä mielin. Nita oli hiljaa koko paikallamakuun ja näyttii levolliselta, vesisade ei edes näyttänyt haittaavan. Viereinen koira nousi myös seisomaan, mutta sekään ei aiheuttanut piippailua, kivaa. Saatiin paikallamakuusta 10 ja tuomari sanoi että vielä iso plussa päälle :D

Yksilöliikkeet tehtiin kaikki kerralla, muunnetussa järjestyksessä. Aloitettiin seuraamisella, lyhyt kaavio, sivuaskeleet sujui hyvin, varsinkin vasemmalle ei hypännyt sivuun eli ei tällä kertaa pelännyt että astun varpaille :D Tuntui ihan hyvälle, kontakti tippu välillä ja ainakin täyskäännös oli väljä, arvosana 9. Sitten luoksetulo. Tää oli niin hieno, saatiin 9. Liikkeestä istuminen 9, tais onnistua ekaa kertaa kokeessa. Ruutu, pienen kaaren kautta ruutuun, pysähty heti seis käskystä ja meni maahan, Tuli myös hyvin seuraamaan, eli 10. Metallinouto 9, vino perusasento, teki kaaren metallille. Tunnari, epävarma, merkkasi oman mutta epävarmuuttaan jatkoi haistelua ja tuli takaisin mun luo. Ennen kuin ehti mun luokse annoin uuden käskyn jolloin lähti jatkamaan hommia, paitsi että matkalla vielä haisteli maata. Haisteli uudestaan, löysi oman mutta otti viereisen suuhun jonka sitten heti vaihtoi omaan jonka sitten toi. Tunnarista kumminkin 0 kun tuli liikaa säätöä. Kaukot 6, tuplakäsky ja oma-aloitteinen vaihto ja eteni vähän. Hyppynouto 9. Kokonaisvaikutus 10. Tuloksena 249 pistettä 2-tulos ja sija 2/9.
Helsingin alaosasto voitti jo toisena vuonna peräkkäin alaosastojen mestaruuden. Viime vuonna Hollolassa pisteet laskettiin väärin, joten hopea kirkastui kultaan ja taas tänä vuonna siis joukkue kultaa!! Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen parhaan pisteet/alaosasto. Tällä kertaa kulta joukkueeseen kuului Pia & Sona (evl), Arja & Kajsa (voi) sekä minä ja Nita (voi). Onnea siis meille :D

Täytyy sanoa, että tänään mä nautin kisaamisesta. Nita teki parhaansa niinkuin minäkin. Luotettiin toisiimme ja tehtiin yhdessä hommia. Meillä oli kivaa kehässä ja Nita oli hiljaa. Kerran pääsi liikkeiden välissä haukku, mutta liikkeet teki täysin äänettömänä! Niin ja suorituksen jälkeen pääsikin vähän enemmän haukkua, mutta sillon olikin jo koe ohi.

Nyt vaan treenataan lisää kaukoja ja tunnaria ja ei kun uusia kokeita kohti!

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä niiiin harmittavan pienestä kiinni se ykköstulos. Voit olla kuitenkin ihan ehdottomasti ylpeä ja tyytyväinen suorituksesta! :)

    VastaaPoista
  2. Onnea hopeatilasta ja etenkin hyvästä fiiliksestä!

    VastaaPoista