sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Lisää lunta

Viikonloppuna satoi sitten lisää lunta ja ihan reilusti. Tästä innostuneena käytiin siskon kanssa ostamassa koirille uudet valjaat, jolla vois vaikka vetohommat onnistua. Koska ajatuksena oli vetää 1-vuotiasta pulkassa, en ajatellut tarvitsevani husky valjaita. Mentiin Murren Murkinaan jossa kerrottiin mihin tarpeeseen valjaita tarvitaan ja päädyttiin sitten ns. tavallisiin, mutta huomattavasti leveämpiin valjaisiin. Nämä valjaat sopivat kuulemma esim. hiihtoon, juoksuun, pyöräilyyn. Myyjä huomautti ettei raskaisiin vetohommiin sovellu, mutta 10kg muksu nyt ei niin paljon paina joten ajattelin että tällaiset enemmän perusvaljaat ovat ihan ok. Iltapäivällä sitten koirat valjaisiin ja pulkan eteen. Eihän ne tietenkään eteenpäin menneet ilman apua, eli kävelin ensin vierellä, mutta pikku hiljaa alkoi Demille valjeta "vedä" käsky. Kummityttö ei tosin pulkan kyydissä viihtynyt, mutta harjoiteltiin sitten ilman lasta, pelkän tavaran kera. Nitan mielestä ei ollut yhtään kivaa kun perässä kulki pulkka, iloisemmin juoksi vapaana mukana. Demin kanssa aion vielä treeniä jatkaa ja luulen että suksien eteen saan koiran.

Illalla ennen hallitreenejä käytiin metsässä umpihanki lenkillä. Tekipäs oikein hyvää kulkea umpihangessa. Demi sai nauttia Tiikerin seurasta, sen mielestä pieni musta on niin ihana!

Nita sai aloittaa treenit. Tehtiin ensin ruutua, ensin kosketusalustalla ja sitten ilman. Paikka pysyi hyvänä vaikka kosketusalusta otettiin pois, mutta vauhti hiipui, eli oli kumminkin hiukka epävarma. Luoksetulo Erika liikkuroimana, Nita teki oikein hienosti. Tasainen laukka joka välissä, stoppi sekä maahanmeno oikein hyvät, myös loppu oli hyvä. Lopuksi vielä kaukoja, ensin yksittäisiä vaihtoja ja sitten putkeen kaikki eri vaihdot. Nita eteni vähän, mutta edistystä on tapahtunut aikas paljon, olin kyllä kovin tyytyväinen kaukoihin.

Demi aloitti oman vuoron kierroilla, mutta neiti oli kyllä vähän hukannut koko kierron! Lähti kiertämään siivekettä, mutta ei palannutkaan vaan sinkosi A-esteelle :D Teki tätä samaa useamman kerran peräkkäin. Siirsin siivekettä kauemmas A-esteestä, mutta silloin sinkosi milloin mihinkin. Päätin sitten kierrättää muurin tolppaa, tämä sujuikin paremmin. Luoksetulon stopit sujuivat yllättäen ihan hyvin. Sain myös tehtyä muutaman stopin kauempana ilman ongelmaa. Sitten kaukoja. Demi on vähän turhan pitkänä noissa maahan-seiso vaihdoissa, mutta kun videolta katsoin niin pysyy kumminkin tassut paikoillaan... Istu-seiso vaihdot eivät sujuneet ollenkaan niin hyvin kuin kotona. Loppuun vielä seuruuta. Tein paljon pysähdyksiä ja paikka pysyi nyt aikas kivasti.

Tänään mulla hajosi iltapäivällä auto, joten arvatkaapa vaan kenellä jää ensi viikolla kaikki treenit taas väliin, että voi ottaa päähän! Enemmän kyllä ärsyttää tuo auto, pitikiö sen taas hajota hemmetin saksalainen! Ja jos arvaan oikein niin lysti ei tule olemaan halpa. Että mä vihaan autoja, ilman niitä ei voi elää (tai siis harrastaa), mutta niistä on vaan niin paljon harmia ja rahaa palaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti