maanantai 10. helmikuuta 2014

Iiihanat treenit

Jäi eilisistä treeneistä kyllä niin hyvä mieli, oih, sellaisen tunteen takia tätä juuri haluaakin tehdä :) Mulla ja koirilla oli niin KIVAA!!

Aloitettiin treenit Nooan kanssa, eli agilitya pukkas. Saatiin myös mukaan treeneihin muutaman viikon ikäinen ihanuus. Treenikaverit toivat vauvansa näytille, kera nolla tulos karkkien :) Lapsi oli kyllä niin kiltti, tyyppi siinä tutkaili maailmaa ja sitten nukahti vaikka hallissa haukkui koiria ihan siinä lähelläkin.

Kouluttajan kanssa tehtiin rataa jossa teemana saksalaiset. Radalla oli myös pöytä, joten en rehellisesti sanottuna ikinä treenaa, hyi mua! Ekalla kierroksella tuli yhden kerran takaakierron suoraan eli ei takaa ja pöydästä mentiin lahjakkaasti yli, hups :D Pöytää vähän viilattiin ja tokalla kierroksella saatiin aivan loistavaa flowta aikaiseksi. En oikeesti muista milloin olis Nooan kanssa ollu näin hyvä tunne. Älkää ymmärtäkö väärin, mutta usein mulla on rytmityksen kanssa haasteita tai muuten vaan tuntuu että on hirvee kiire etten ollenkaan ole ajoissa sen kanssa, mutta ei tänään. Tänään kaikki sujui tolla tokalla kierroksella niin hyvin, saavutettiin se kuuluisa flow tunne. Mä olin kokoajan ajoissa, eikä mulla tullut kiirettä kun liikuin. Ohjasin tarkasti ja saksalaiset sujuivat niin hvyin, se on kyllä ohjaus joka todella toimii Nooan kanssa. Nooa oli nopea niinkuin aina, kiihkeä, mutta samalla kuunteli ja luki ohjausta niin hyvin, meillä vaan synkkas tänään ihan loistavasti. Tuli ihan sellanen tunne että piru vie, nyt pitäis mennä kisoihin. Kouluttaja kehui erityisesti mun liikkumista tänään, oli hemmetin kiva kuulla tämä koska se rytmitys ei ole ollenkaan helppoa muutenkaan, saatikka kun ohjaa kahta hyvin erilaista koiraa.

Omatoimi treeninä oli kentän toisella puolella ovaali kontakti-ralli. Pari u-putkea joiden välissä kaikki kontaktit. Ovaalin kummassakin päässä oli putket sen takia että saatiin varmasti kunnon vauhdit kontakteille ja sehän toimi. Parasta oli se, että Nooa teki joka ikisen 2o2o niin kuin on opetettu eikä kertaakaan tullut läpi eikä hidastellut turhia. Keinuakaan ei kertaakaan tehnyt lentokeinuna!

Agilityn jälkeen oli vuorossa tokotreenit kimpparyhmässämme. Mukana oli Demi. Demi otti vaihteeksi hirveet kierrokset viereisellä kentällä treenaavista agilitykoirista, huusi "kivasti" kun oli seinässä kiinni. Kun pääsi sitten tekemään hommia niin hiljeni, hyvä! Aloitettiin hypyllä. Tein ensin muutaman toiston avoimen meno hypystä, eli palkka kun istui hypyn takana. Sitten paluuhyppyä muutama toisto. Kaikki teki hyvin ja istumisenkin muisti vaikkei sitä ollakkaan vähään aikaan tehty. Sitten muutama vauhtinouto, vapautus joko nopeasta nostosta tai sitten palautuksesta kun on hyvä vauhti. Nämäkin teki hyvin, laukkasi todella reipasta laukkaa takaisinpäin ja kapulallehan Demi menee aina innokkaasti. Johonkin väliin otin myös yhden noudon, jossa Demi oli sivulla ja vain heitin kapulan, kun pysyi eikä varastanut niin vapautin ja palkkasin. Sivulletuloja myös, innokkaita ja paikka oli hyvä, ei sairaan edessä. Avo kaukoja 10m, teki kaikki vaihdot ripeästi vaikka ympärillä treenasi monta koiraa. Myös maahan-seiso vaihtoja, nämä eivät sitten sujuneetkaan. Häiriötä oli aivan liikaa, ei vielä pysy tekniikka kasassa tuollaisessa häiriössä. Otin sitten avuksi agility muurin yhden osan, tämä auttoi. Luoksetulon stoppeja niin että keräsi vauhtia suorittaessaan ensin kaksi putkea. Mutta teki kyllä hyvät stopit, kivan täpäkät.

Sitten pidettiin taukoa ja Demi oli melko keskellä kenttää käy siihen käskyn alla. Kaveri teki bortsunsa kanssa luoksetulon stoppeja myöskin putken kautta. Demi lähti bortsun perään! Siis aivan täysiä juoksi sen perään kun olihan se niin ihana ja sillähän oli valtavan kivaa ja ihana pallo. Huusin Demille kun se lähti, mutta ei pysähtynyt. Meni siis ihan ystävällisesti bortsun luokse, mutta mä olin aivan hölmistynyt kun ei tuo koira ole tällaista keksinyt sen jälkeen kun on tyyliin 9kk ikäinen. Demi oli sitä mieltä että bc oli aivan ihana ja sillä oli niin valtavan hauskaakin, Demi teki saman tempun vielä uudestaan mutta sittenhän me treenattiin tilannetta. Kun syöttelin namia niin ei sillä käynyt pienessä mielessäkään lähteä minnekkään. Täytyy miettiä, näitä tilanteita täytyy nyt järjestää, koska ei siis ole aikaisemmin tuollaista tehnyt paitsi pentuna. Demi oli aivan innoissaan ja jotenkin sen oli vaikea sulattaa että jollain oli niin kivaa että sen piti itsekkiin päästä osallistumaan. Hassua tollanen, en olis vaan osannut ajatella tällaista tilannetta tapahtuvan. Tehtiin vielä tämän bortsun ja Taran kanssa paikkamakuu. Demi oli keskellä, piippasi kun käskin maahan, mutta muuten oli hiljaa. Makoilin putkien takana piilossa, ei muuten edes mennyt lonkalle, hyvä.

Taukoilun jälkeen päätin tehdä vähän agilitya. Meitä oli hallissa enää 3 ja tehtiin kaikki vähän aksaa. Laitoin kepeille verkot, 3 verkkoa otin pois. Demi pujotteli hyvällä tekniikalla ja nopeasti, oli ihanaa nähdä se niin innoissaan. Toistoja ehkä 8. Ihan vikaksi vielä muutamat 2o2o A esteelle ja putkeen lähetyksiä.

Oli todella ihanat treenti. Demi teki todella kivalla asenteella koko treenin ja antoi parastaan! On se vaan niin ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti