lauantai 15. helmikuuta 2014

Kisamaiset

Kuumetta uhmaten päätin lähteä illalla hallille. Onhan tässä kotona kipeenä jo maattu niin teki mieli päästä ihan vähän vaan treenimään. Meitä oli treeneissä vain kolme, yksi uros ja kaksi juoksussa olevaa narttua :D Oltiin jo aikoja sitten sovittu kisamaisesta treenistä ja kyllähän ne pidettiin kun oltiin sovittu. Aloitettiin yksilöliikkeillä, jokainen oli valinnut 4 liikettä mitkä halusi tehdä.

Demi aloitti hyppynoudolla. Lähti heti ekasta käskystä, laukalla molempiin suuntiin, siisti kapulan nosto ja hieno sivulletulo.Sitten siirryttiin kentän toiseen päähän tekemään ruutua. Huono valmistelu multa ja sehän kostautui sen verran että Demi teki aikamoisen banaanin mennessä ruutuun. Bongasi siis ensin sivulla olleen merkin. Ruudussa paikka ei ollut selvä, kiersi merkkiä ja sitten ajautui liiankin taakse ruutun eikä mennyt maahan, tuli mun luokse. Noh tällä tasolla ruutu siis tällä hetkellä. Eli paikan treenausta lisää, täytyy muistaa ylläpitää sitä kun se jo oli tosi kivalla mallilla. Sitten siirtyminen muutama metri seuraamisen aloituspaikkaan. Pyysin vähän lyhyemmän kaavion, mutta mukana oli kaikki temponmuutokset, paikallakäännöksiä ym. Tässä tuli ääntelyä, pysähdyksissä ja käännöksissä oli sitä mieltä että palkkaa jo, juoksussa edisti sitä tavanomaista vieläkin enemmän. Hitaassa mulla ittelläni oli rytmi kateissa. Käännöksissä takapää ei työskennellyt kunnolla. Ei kumminkaan ollut ihan kaameeta, mutta ei hyvääkään. Intoa oli paljon, mutta tekniikka hajosi. Sitten siirryttiin taas jonkin verran ja tehtiin tunnari. Kapulat oli ympyrässä joka mielestäni vaikeampi Demille, kun usein menee sinne ympyrän keskelle haistelemaan ja samalla voi vähän kapulat singota. Tarvitsi tuplakäskyn, mutta sen jälkeen laukalla tunnareille, haisteli nätisti, löysi oman ja tuli laukalla takaisin, sivulletulo vajaa. Ja tunnarin teki siis myös ilman ääntelyä.

Sitten ryhmäliikkeet juoksuisten kesken. Aloitettiin paikallaistumisella 2min. Demi tässä jotain sekoili, lähti sivulta pois juuri ennen aloitusta, pyysin uudestaan sivulle ja sitten jätettiin koirat. Demi istui hyvin sen 2min. Olin esillä n. 15m päässä, ensin Demiin päin kääntyneenä ja sitten selkä Demiin päin, mutta niin että pystyin ikkunan kautta näkemään mitä se siellä puuhaa. Muutaman kerran veti hajuja Sipsin luota nenän täyteen, mutta muuten oli moitteettomasti. Heti perään paikallamakuu 4 min Sipsin vieressä. Palkkasin maahanmenosta, jätettiin koirat ja mentiin piiloon. Kerran kurkkasin piilosta, silloin katteli sivulle, etutassut oli perinteisesti ristissä, muuten ei ollut vaihtanut asentoa. Kun palattiin koirien luokse oli edelleen samassa asennossa.

Olen tyytyväinen hyppynoutoon ja tunnariin. Näissä tapahtunut edistystä. Varsinkin tunnarissa kun tulee laukalla nyt myös takaisinpäin. Hyppynoudossakaan ei arponut ponnistuspaikan kanssa. Ääntelyä ei esiintynyt missään muussa kohtaa kuin seuraamisessa, eli positiivista se, että hiljeni seuraavassa liikkeessä. Siirtymiset sujuivta hyvin, "yhdessä" käskyllä liikuttiin pidempiäkin matkoja ja neiti pysyy hollilla, pitää kontaktia ja on innokas. Pyrin nyt vain kehumaan, en lääppinyt Demiä. Jännä kun itsellä on jonkinlainen "tarve" lääppiä koiraa liikkeiden jälkeen. Paikallaolot sujuivat hyvin, pikkuhiljaa voisi myös istumisessa mennä vähäksi aikaa piiloon. Tässä ei mikään muu mietitytä kun se, että keksii mennä makuulle.

No miinukset. Ruutu oli yllättäen hajonnut, tosin ei sitä kauheesti olla nyt taas tehty. Eli kyllä sitä ylläpitoa tarvitaan myös niihin liikkeisiin jotka on ns. helppoja. Täytyy taas muistaa vahvistaa paikkaa ruudussa. Seuraamisessa ääntely toki ärsyttää, mutta tiedän myös että saa seuraamisesta tällä hetkellä normaalisti niin paljon palkkaa joten on ns. ymmärrettävää että sitä palkkaa yrittää vaatia. Seuraaminen ei ole siinä jamassa kun haluaisin. Harmittaa että se on ollut yli vuosi sitten paremmalla mallilla. Miksi havahtuu ongelmiin vasta sitten kun ne on isoja?! Olen katsellut valokuvia Demin seuraamisesta ja muutamia videoita. Ne jotka on kuvattu yli vuosi sitten, niissä paikka on ihan jees. Missä välissä se on päässyt niin eteen ja alkanut poikittaa niin paljon?! Noh, tästä sitä oppii, kun antaa pikkusormen niin siinä menee koko käsi. Eli ei pitäisi joustaa niistä kriteereistä. Mutta turha sitä on valittaa, omia mokia kaikki. Täytyy vaan jatkaa niiden työstämistä. Niin ja ihan nyt vaan ylipäätänsä, sitä palkkaamattomuutta pitäisi treenata paljon enemmän, kuin myös kokonaisuuksia ja tehdä kisamaisia. Sitä vaan itse niin helposti sorrun työstämään osia unohtaen kokonaisuuden!

Koirat on siis ollu taas vähemmällä treenillä kun olen nyt sitten kipeenä ollut. Ensin oli auto ja nyt kipeenä... mutta kotona ollaan jatkettu jumppailua ja piiperrystä ja tietty lenkkeilyä. Jumpassa on tapahtunut jo edistystä, on sekin vaan hauskaa puuhaa, koirat tykkää.

Ja koska perjantaina oli ystävänpäivä ni laitanpa muutaman kuvan vuosin varrelta mun ystävyksistä <3

                                        
Kesä 2011
 Kesä 2011, Hanko

Kesä 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti