keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vihdoin ohjattuja

Kyllä on taas kulunut hetki viime päivityksestä. Viime viikolla oli pakkasta liikaa kaikkina meidän treenipäivinä, joten aksatauko jatkui edeelleen. Viime viikko oli muutenkin kokouksia (koiriin liittyviä kylläkin) täynnä, joten treenit jäi vähiin. Lenkkeilty kumminkin mukavan kirpeässä pakkassäässä normaaliin tapaan, koska tytöthän ei pakkasesta välitä.
Tällä viikolla päästiin vihdoin treenaamaan. Illalla treenien alkaessa on ollut juuri ja juuri alle pakkasrajan joten treenit on pidetty. Maanantaina oli siis Nooan ryhmän aksat. Meidän kouluttajat oli kipeänä, mutta päästiin kuokkimaan toiseen ryhmään! Oli todella kiva päästä treenaamaan. Tehtiin rataa jossa teemana saksalaiset ja nehän toimi meillä todella kivasti. Alkuun oli meillä vähän hankaluuksia pysyä pöksyissä mutta sitä osasin odottaa pitkän tauon jälkeen. Mutta koira toimi kumminkin intoilusta huolimatta todella hyvin, alkuun osa käännöksistä oli luvattoman isoja, mutta pikkuhiljaa saatiin ohjat käsiin. Tehtiin myös toisella kentällä kontakteja ja poikahan muisti ne oikein hienosti.

Sitten oli vuorossa yhden koiran jäähdyttely ja toisen lämmittely. Demi pääsi tokovuorolle tekemään hommia. Aloitettiin ruudulla, lähetys jostain 20m, meni keskelle josta appari heitti palkan ruutuun. Uudestaan, jolloin hyväksyin huonon paikan ruudussa, oli oikeassa reunassa kylläkin keskellä, mutta olisin voinut odottaa että korjaa, mutta onnistuin sitten hihkasemaan joten palkkakin sitten tuli. Vielä muutama jossa paikka oli vähän hakusessa. Eka toisto oli siis paras, täytynee kumminkin pikkuhiljaa enemmän ja enemmän häivyttää sitä kosketusalustaa sieltä pois. Sitten hyppynoutoa x 2. Ekalla hyvä hyppy, nostaessa ja kääntyessä kapula lensi ties minne, paluu hyvä. Tästähän ei palkkaa tullut, muuta kuin kehut. Tokalla yrityksellä sitten nosti hyvin eikä koheltanut, palkka hypyn jälkeen vauhdista. Jääviä vielä sekoitellen seuruun yhteydessä, seisominen ja maahan meni hienosti mutta istumisen teki seisomisena. Mun käskyssä oli kuulemma myös alkuun väärä äänenpaino, tämän kun muutin niin onnistui istumisetkin. Loppuun tehtiin vielä 2x ryhmäpaikkamakuita, lyhyitä, ehkä minuutti kaks. Olin ulkona piilossa, mutta kurkin ikkunasta. Muutaman kerran Demi haisteli maata, näistä huomautin kieltämällä.

Tiistaina treenattiin sisällä olkkaritokoa. Nitan kanssa kaukojen kaikkia vaihtoja, sekä yskittäisiä vaihtoja että yhdistellen muutamaa eri vaihtoa. Vaihdot sujuu aika kivasti, istu-seiso vaihdossa käy välillä aivopieru ja haluis tehdä vaihdon etupää paikoillaan, mutta sepäs ei käy päinsä. Maasta istumaan nousussa välillä vähän vajaa istuminen. Seuraamisessa askeleet vasemmalle on paremmat, ei enää lähde ns. mun alta pois. Jäävissä sekoittaa asentoja, varsinkin istuminen jää usein seisomiseksi, tarvitsee tähän avun, yhden askleen hidastus toimii hyvin, mutta ilman, on onnistumisprosentti selkeästi huonompi. Noutoja ollaan vähän hinkattu, lähinnä luovutusta. Demi on tehnyt pieniä pätkiä seuraamisia, yritetty hillitä edistämistä ja poikittamista. Kaukoissa on tapahtunut sellanen edistys, että vaihdot on ripeitä, mutta hallittuja. Voin myös hengitellä ilman että koira tekee vaihtoja omaan tahtiin ;) Olen varsin tyytyväinen istu-seiso vaihtoon, ja onhan se maahan-seisokin jo hyvä. Eikä enää venytä itseään kilometrin pituiseksi :D Noudon loppuosaa ollaan myös Demin kanssa tehty, parranusta tullut tähän. Eteenistumiset on otettu myös taas kuvoihin mukaan. Namiavulla ohjaan vielä eteen jotta tulee suoraaan ja keskelle ja tarpeeksi lähelle.

Tänään oli Nitan aksatreenit. Ennen treenejä käytiin lenkillä lyhytkarvaisen Oona neidin kanssa. Treeneissä tehtiin rataa matalilla rimoilla kun oli taas sen verran kylmä. Pakkane pyöri taas siinä -10. Rata oli mukava juoksurata jossa mm. takaakiertoja. Nita oli kivalla tuulella, eteni hyvin ja luki ohjausta. On se vaan omalla tavallaan helppo koira. Pääsin treenaamaan myös Taralla, kun Erika ei jalkansa takia pystynyt. Tarpan kanssa en olekkaan vähään aikaan aksaa tehnyt. Pikkasen piti eri tavalla Taraa ohjata, mutta kyllähän se sujui ihan kivasti. Sain onneksi kouluttajalta vinkkejä ohajuksista jotka toimisi Taran kanssa paremmin ja jotka toimii mulle, siis ohajukset jotka sopii "omaan käteen". Kivat treenit molemmilla koirilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti