sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tokot ja aksat

Maanantaina käytiin Demin kanssa Erikalla kyläilemässä ja sen jälkeen mentiin Purinalle tokotreeneihin. Meitä oli 3 treenaamassa, tehtiin alkuun vähän samaan aikaan ja sitten yksitellen toisiamme jeesaten.

Demi teki alkuun seuraamista (Erika kuvasi kun halusin nähdä miltä näyttää). Tehtiin suoraa jossa muutama pysähdys. Alkuun Demi edisti kovasti, mutta muutti paikkaa taaemmas kun annoin uuden seuraa käskyn. Pikkasen poikitti edelleen, mutta pysähdyksissä ehti aina korjata suoran perusasennon. Loppua kohden parani ja oli jo kivan tuntuista ja näköistä.

Sitten tehtiin palkkaamattomuustreeni. Erika liikkuroi meille 4 liikettä. Aloitettiin liikkeestä istumisella, hyvin seurasi ja istuiminen hyvä, taakse kävellessä siirsi toista etutassua. Sitten hyppynouto, hyvä hyppy, nosti kapulan ilman mietteitä ja palautti hypyn kautta ilman ponnistuspaikan miettimistä, suorassa sivulla. Luoksetulo (voi), tuli täysiä läpi, ei tehnyt siis seisomista eikä maahanmenoa, jepp! Lopuksi vielä seuraaminen, jossa käännöksiä ja kaikki tempot. Otti lähellä treenaavasta valkkarista vähän häiriötä, menetti kontaktia kun mentiin valkkarin ohi. Muuten ihan ok.

Liikkeistä luoksetulo oli ainoa joka selkeästi epäonnistui. Täytyy sanoa että vähän yllätyin koska se on treeneissä mennyt hyvin, sekä seisominen että maahanmeno. Toki stoppia ei olla vielä nyt voittajan etäisyydeltä otettu joten se vaikuttaa varmasti, mutta että ei edes yhtään hidastanut. Ja maahanmenoa ei myöskään tehnyt vaikka se oli samalla etäisyydellä kuin treeneissä. Täytyypi miettiä miten edetä.

Ääntelyä oli, mutta se alkoi jo ennen liikkeiden aloitusta, joten ei lisääntynyt liikkeitä tehtäessä, tokikaan ei tämäkään hyvä ollut, että äänteli jo alussa. Demillä nousi kierrokset jo alussa kun treenikaveri teki luoksetuloa ja kiertoja.

Keskiviikkona oli Nitan aksatreenit. Tehtiin lyhyttä rataa, jossa takaakiertoja, välistävetoja sekä poispäinkäännös puomilta putkeen. Poispäin käännös tällasessa kohdassa oli mulle ihan uusi. Ollaan toki poispäinkäännöksiä tehty vaikkei kuulukkaan suosikkeihini, mutta ei tällaisessa kohdassa. Eli vaikein kohta meille oli juurikin tuo poispäinkäännös, mutta saatiin me sitten se onnistumaan. Takaakierrot toimi hyvin, välistäedoissa myös. Keinun kontaktin teki hienosti. Kiva päästä ohjattuihin treeneihin joulutauon jälkeen.

Viikolla ollaan muuten tokoiltu pientä lenkkejen yhteydessä sekä sisällä otettu paikkamakuuta. Demillä olen korjannut lonkka-asentoa. Kyllä se vaan edelleen helposti jossain vaiheessa lonkalle siirtyy, töitä siis riittää.

Saatiin muuten vihdoin lunta maahan. Tosin olisin mä voinut olla ilmankin jos ei vaan kokoajan olis satanu vettä. Täytyy kattoa jos sais vaikka kameran mukaan joku päivä lenkille. Ja Demin juoksuja ei vaan kuulu :( Tänään just puhuin yhden tutun kanssa joka töissä eläinliikkeessä, sanoi että ne on liikkeessä huomannu ihan saman. Juoksupöksyjä ei kuulemma oo käyny kaupaks normaaliin tapaan, eli muidenkin koirat pihtailee juoksuillaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti