sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pakkasta riittää

No nythän ne pakkaset sitten tulivta ja ihan kunnon lukemia on päivittäin ollut. Melkein koko viikko on ollut -15 astetta, välillä vähän vähemmän välillä vähän enemmän. Pakkasen takia ei olla treenailtu normaaliin tapaan.

Maanantaina jäi Nooan agility treenit väliin kun oli kovat pakkaset. Meillähän on kylmä halli, joten taukoa tulee kun on kylmä. Kotona kumminkin tokoiltiin piiperrystä. Demin kanssa sivulletuloja ja kaukoja. Nita oli illalla fyssarilla, Tamaran käsittelyssä. Oli kireyttä lavoissa sekä olkavarsissa, ei pahasti joten saatiin auki hieronnan aikana. Muuta ei ollut, hyvä niin :)

Tiistaina tokoiltiin kotona, piiperrystä. Demin kanssa aloitettiin merkin treenaus. Sitä ollaan joskus 2v. sit vähän muutaman kerran aloitettu, mutta jätetty kesken kun halusin ensin rakentaa ruudusta varman ennen kuin aloitan merkin opettamisen. Tehtiin ensin kosketusalustalla ja sitten vaan tarjoamalla. Kosketusalusta ei pysy paikoillaan sisällä, sen takia kokeilin vaan naksuttimella naksutella kun oli oikeassa paikassa. En menis vielä väittämään että hoksas mitä tekee, mutta tästä on hyvä jatkaa. Kaukoja edelleen, kaikkia vaihtoja. Seuraamisessa treenissä pelkät paikallaan käännökset 90, 180 ja 360 astetta molempiin suuntiin. Ihan kivasti tekee, vasemmalle 90 asteen käännös menee aina välillä yli. Nita teki askeleita vasemmalle, hirveä hajonta. Välillä ihna hyvin, välillä väistää mua paaljon. Kaukoja kaikkia vaihtoja.

Keskiviikkona pakkanen nousi jälleen iltapäivän aikana, niin että Nitan agility treenit jäi väliin.

Torstaina ajeltiin Demin kanssa Hyvinkäälle hallitreeneihin. Treenattiin Pia kanssa. Demi teki omalla vuorollaan ruutua, kyllä se sen todella hyvin bongaa, ei epäilystäkään. Ruudussa oli kosketusalusta, eka oli hyvä, tokalla kerralla oli puoliksi ulkona takareunasta ja tätä ihmettelin. Kun kävelin ruutua kohti niin huomasin että kosketusalusta oli liukunut Demin mukana ulos ruudusta, oho. Kolmas toisto taas hyvä. Ruudun loppuosaa tehtiin myös. Tulee ekalla käskyllä, mutta tarvitsee vielä apuja jotta tulisi tiiviisti seuraamaan. Noutoa, jossa palkkasin hyvästä palautusvauhdista (laukasta) ja vapautin putkeen joka oli mun takana. Tämä toimi hyvin. Vapautin joka toistolla eri kohdassa ja laukka pysyi yllä joka kerta. Jääviä tehtiin myös ja nehän meni kaikki väärin! Näitä oon tehny paljon niin että ite peruuttelen, näin sekee jäävät 99% oikein, mutta seuraamisen kautta tulee nähtävästi rutkasti virheitä ja itse seuraaminen oli kamalaa. Demi edistää ja poikittaa hurjasti, tosin korjasi kun huomautin, mutta eipä kestänyt montaa askelta kun oli taas liian edessä ja auki.

Perjantaina pelkkää lenkkeilyä.

Lauantaina osallistuin kuunteluoppilaana Mia Skogsterin seuraamisklinikalle. Oli todella antoisa seminaari ja voin vaan todeta että kyllä sitä on taas osannut tehdä kaikenlaisia virheitä! Tosin olen myös itse tajunnut korjata niitä ja jopa ihan oikein :) Olen osallistunut kaksi kertaa kahdelle eri Mia luennolle ja menisin koska tahansa uudestaan, on se vaan niin taitava! Ja ihana asenne koiran kouluttamiseen! Kannattaa osallistua jos vaan joskus tulee mahdollisuus.

Seminaarin jälkeen kiireellä kotiin ja koirat kyytiin ja Sporttikselle hallitreeniin. En ehtinyt ajoissa ja Erikakin tuli samanverran myöhässä. Treenattiin yhdessä, toisiamme kommentoiden, joten per koira tuli treeniaikaa vain 10 min, mutta välillä näin. Demi teki sivulletuloja Erikan valvovan silmän alla. Alkaa olemaan parempia. Sitten askelia oikealle viistoon. No tässähän se tuli taas esille että Demin perusasento on liian edessä ja se korostuu näissä askelissa. Tosin, mä tiedostan että mun ihanne on vähän edempänä kuin mitä se ihan oikea paikka on. Tosin välillä Demin on mun omaankin makuun liian edessä. Loppuun vauhtinouto x 2, palkka palautusvauhdista, hyvin nämä. Nita teki käännöksiä ja askelia häiriössä. Häiriö olikin aika paha paikka.

Tänään molemmat tehnyt kaukoja ja Demi myös merkkiä.

On muuten ollut ihana viikko lenkkeillä yöllä kun kuu on valaissut yö lenkillä. Mikään ei oo niin ihanaa kuin kuun valossa lekkeily tai no kesäyö on kyllä vähän parempi :) Mutta ihanaa kun kuu on valaissut, heti huomaa suuren eron normi yöhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti