sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Päivitykset vähän laahaa

En edes muistanut kuinka kauan on edellisestä päivityksestä, hui. Tässähän on kumminkin treenailtu, mutta kun ei ole päivitetty niin en nyt sitten pysty kovin tarkkaan kirjoittelemaan mitä on tehty. Koirien omasta kalenterista tosin löytyy jonkinlaiset muistiinpanot jokaisesta treenistä.

Molempien kanssa olen lähes päivittäin tehnyt jotain. Kalenterista kun kattelen, niin kaukoja, seuraamista, jääviä ja paikkamakuita on ainakin tehty. Niin ja Demi on huvin vuoksi opetettu pujottelemaan jalkojen välistä kävellessä, nää on näitä kovin hyödyllisiä taitoja :D

Viikko sitten la, eli 23 pvä oltiin Sporttikoirahallilla tokoilemassa ja siellä Demi on tehnyt hyppyä, jossa palkka on ollut edessä namialustalla, eli treenataan että fokus on eteen vielä hypyn jälkeenkin. Teki myös yksin useamman paikkamakuun kun muut koirat treenasivat hallissa samanaiakisesti jotain muuta. Pysyi hyvin maassa jokaisessa paikkiksessa. Nita teki samaisella vuorolla hyppynoutoja, jossa kapula oli vinossa esteen takana, tarvii edelleen vartaloavun jos kapula on kovin vinossa ja joutuu tulemaan hyvin vinossa linjassa takaisin. Nita teki myös ruutua, etäisyys reilu 10m, lähetyksiä ruutun jossa lelu tai sitten tyhjään. oli muuten hiljaa jokaisella toistolla, hyvä :)

Tämän viikon tiistaina oli Nitan aksatreenit. Meillä oli aika luksus treenit kun paikalla oli vain 3 meidän ryhmäläistä. Saatiin siis mukavasti treeniaikaa ja tekniikka treeniä oli tiedossa. Radalla oli vaajaat 20 hyppyä, pelkkiä perushyppyjä ja monta putkea. Alussa treenattiin taas kaukaa ohjausta, eli koira oli kolmen hypyn takana (hypyt eivät olleet missään suorassa linjassa) ja siitä yhdellä askeleella piti ohjata koira ekan hypyn yli ja ottaa vastaan kahden muun hypyn takaa, jotka eivät myöskään olleet peräkkäin. En oikein osaa tätä selittää, mutta Nita toimii näissä kivasti, ei edes mieti että tulisi minkään hyypn ohi, vaan ohjautuu kaukaa ja irtoaa hypyille. Alkurataan treenattiin myös toista ohjausta, joka muistaakseni oli nimeltään flippi. Myös tällä ohjauksella alku toimi todella hyvin. Radan loppupuolella oli vinossa linjassa kolme hyppyä joista ensimmäinen tehtiin välistävedolla, mutta hyppyjen välit olivat todella lyhyet, eli koira piti todella saada kääntymään tiukasti ettei tarvinnut kalastella sitä hypyn takaa, jolloin koiran tiet venyivät huomattavasti pidemmiksi. Jotta koiran sai kääntymään ja sitten tehtyä hyvän välistävedon piti kiinnittää erityistä huomiota koiran ponnistuspaikkaan ja suuntaan. Kun saatiin tämä onnistumaan niin Nita kääntyi äärettömän hyvin ja saatiin hyvin suoria linjoja jatkoa ajatellen, eikä Nitaa todellakaan tarvinnut kalastella mistään. Oli kyllä taas niin antoisat treenit, tuli taas uutta oppia roppakaupalla.

Kuluneella viikolla on myös jumpattu koiria ja nyt viikonloppuna sai tytöt opetella uusia jumppajuttuja. Ollaan myös uuden lumen ansiosta kahlattu eilen illalla ja tänään ihan kunnolla umpihangessa ihan hiki tuli.

Perjantaina treenattiin Pian kanssa ja kun yökyöpeleitä ollaan niin kotona mekin oltiin tyttöjen kanssa vasta 03:45. Toiset tulee baarista samaan aikaan kun me treeneistä :D No ei me kumminkaan koko yötä treenattu vaan ehdittiin myös käydä kahvilla. Demi treenasi omalla vuorollaan hyppyä, tarkoitus oli hypyttää edes takas 1m asti, mutta hypystä puuttui viimeinen lauta, joten tyydyttiin 90cm joka on nyt meillä uusi "ennätys". Hyvin Demi selvii tuosta 90cm, joten kyllä se metrinenkin tulee menemään. Jääviä tehtiin myös, kaikkia sekaisin ja nythän tyyppi alkoi niitä sekoittelemaan. Täytyy muistaa että jos tekee väärin niin annan uuden käskyn enkä ota ns. alusta koko juttua. Paikkamakuu tehtiin Martin seurassa, aikaa reilu 2,5 min pysyi hyvin ei ongelmia. Loppun tehtiin vielä seuraamista, joka tuntu hyvälle, mutta saapas nähdä kun nään videomateriaalia seuruusta. Nita aloitti ruudun loppuosalla, eipä olla tätä muistettu treenata ties millon viimeks. Oli epävarma kun kutsuin, mutta tuli kumminkin, autoin lelulla. Tehtiin useampi toisto, epävarmuutta oli. Oikeeseen seuruu paikkaan ei kyllä heti tullut joten tähänkin pitää kiinnittää huomiota ja muistaa treenata vielä erikseen. Luoksetulon maahanmenot, jotka meni plörinäksi. Jäi melkein joka kerralla kyynärät ylös tai sitten jäi istumaan ja kaiken lisäksi tietty ennakoi koska minä idiootti tein eritavalla kun otin läpijuoksun tai maahanmenon. Onneksi oli toiset silmät tarkkailemassa, en tätäkään olis taas ite tajunnu. Nita teki myös paikkamakuun Martin kanssa, 4min piilossa, kehuin useamman kerran, oli hiljaa ja rauhassa.

Launataina Sporttiksella, mukana vain Demi. Aloitettiin seuraamisella, kivalle tuntu, kontakti pysy hyvin. Kuulemma vähän seilas sivuttaissuunnassa, ja muutaman pätkän kävelin itse liian hitaasti, jolloin Demi peitsas eikä ravannut (ei näytä hyvälle). Ennakoi muuten taas liikkeellelähtöä, nämä taas treeniin. Pidemmän pätkän jälkeen otin vielä käännöksiä paikoillaan ja sivuaskeleita, tein useamman putkeen, enemmän mitä yleensä ja Demi alkoi ääntelemään. Peli seis ja hermotauko mulle. Tehtiin vielä sitten ruutua, alusta ruudussa ja naks ja jess sanalla vapautus mun luo josta sai palkkaa. Tätä meille uutta tapaa aletaan nyt käyttämään jotta päästään eroon siitä haistelusta ruudussa ja namien heittelystä. Vauhti oli todella hyvä ja intoa riitti ja paikkakin oli tietty hyvä. Vikaksi vielä ryhmäpaikkis, jossa nyt sitten nousi istumaan, käskin uudestaan tiukemmin  maahan, totteli aj ajtkettiin vielä. Otin uudestaan jolloin nousi istumaan jo jätön aikana. Tajuisn että usein vilkasen Demiä jätön aikana ja nyt en, eli mahtaisko tää nyt sit olla syy miks nousee istumaan jätön aikana... Treenattiin sitten vielä erikseen jättöjä jossa myös häiriötä, ei ongelmia.

1 kommentti: