sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Mistä on pääsiäinen tehty?

Meidän pääsiäinen on tehty treeneistä, juoksuista ja kisaduuneista.

 HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ KAIKILLE!

Aloitetaanpa kumminkin ihan viikon alusta. Maanantaina oli hallilla haravointitalkoot. Viikonlopun kisoja silmällä pitäen, piti harvaoida koko halli, jotta ylimääräinen geokuiti, jota ei ole vielä kunnolla sekoitettu hiekkaan saatiin pois kentältä. Eli hallille piti mennä haravoimaan jos halusi päästä treenaamaan illalla. Ja mähän olen kiltti tyttö joten menin tietty haravoimaan. Haravointi sujui mukavasti, jopa nopeammin kuin oltiin etukäteen osattu kuvitella. Kiitos kuuluu mukaville seuralaisille jotka olivat mukana haravoimassa. Kirsi oli ihana ja toi lämpätyn Nooan sitten mulle treeneihin, kun en viittinyt poikaa hakea mukaan, kun epäilin ettei ehkä päästä edes treenaamaan. Treeneissä oli vuorossa ratatreenit, rata oli joku 2-luokan tasoinen rata. Sisälsi mm. puomi-putki erottelua. Nooan kanssa juuri tämä puomi-putki erottelu koitui kohtaloksi. En mainannut millään saada poikaa puomille, kun vieressä oleva putki imaisi Nooan kerta toisensa jälkeen putkeen :D Oikeasti syy oli ihan mun oma, no eihän noita olla juurikaan treenattu, mutta mulla jäi ennakoivan valssin jälkeen rintamasuunta vähän putkellepäin, joten tiettyhän poikanen sinne meni ja kun rakastaa niitä putkia! Saatiin kumminkin tämäkin kohta toimimaan kun pidin kunnolla huolta omasta rintamasuunnasta. Toinen haastava kohta meille oli puomin alla olevat kaksi u-putkea joiden suut olivat ihna vierekkäin. Sain Nooan ohjattua muutaman kerran väärään putkeen. Mutta paljon oli myös onnistumisia, mm. A:n ja puomin kontaktit otti todella hyvin. Suoran jälkeinen vaikea hyppykulma sujui hyvin vaikka itse olin kovasti jäljessä, Nooa irtoaa niin pirun hyvin niin ei yhtään haitannut vaikkein ehtinytkään sinne tyrkkäämään, tein vaan jaakotuksen kaukana hypystä ja hineosti siis irtosi ensin hypylle ja käänty jaakotuksen ansiosta sitten hyvin kepeille. Nooa oli kyllä erihieno poika! Sain treenata myös treenikaverin isoa villakoiraa, kun treenikaverin jalka oli huonossa hapessa. Puudelia en olekkaan koskaan ohjannut, mutta kivasti toimi. Ekalla kierroksella tuli muutama virhe, kun puudeli on vähän herkempi ohjauskelle kuin Nooa, eikä ihan yhtä hyvin irronnut. Toinen kierrot menikin sitten todella hyvin, kun tajusin miten tätä puudelia ohjataan.

Tiistaina en päässyt taaskaan Nitan treeneihin, töissä meni taas pitkään kun oli niitä keskusteluja vanhempien kanssa.

Viikolla tehtiin muutamia treenejä kotona. Molemmilla työstin seuraamisen vasemmalle käännöksiä ja varsinkin Demin pyllyn käyttöön alan olemaan tyytyväisempi, kehitystä tapahtuu. Molemmilla on myös tehty kaukojen kaikkia vaihtoja. Demillä tulee vähemmän ja vähemmän virheitä maahan-istu vaihdoissa, ei niin herkästi nouse ensin seisomaan. Nitalla taas on alkanut ensimmäistä kertaa esiintymään tätä samaa ongelmaa, eli nousee seisomaan eikä istumaan. Myös jääviä on treenattu ja paikkamakuita.

Lauantaina iltapäivällä huomasin että Demillä on alkanut juoksut, nyt väli oli 8kk. Päätin kumminkin ottaa Deminkin mukaan hallitreeneihin, koska hallissa onneksi saa treenata juoksuisen kanssa, kunhan on housut jalassa. Soitin kyllä ensin Kirsille puhelun, että haittaako, mutta eipä haitannut :)

Hallissa Demi makoili maassa ja pää alhaalla, näytti siltä ettei sitä voinut vähempääkään kiinnostaa mitä muut teki. Kun sitten tuli Demin vuoro ja sanoin Demille että "mennään töihin" niin johan tyttö heräsi henkiin ja oli ihanan innokas pirpana. Päätin tänään kokeilla noutoa A:lla. Aloitettiin noutokapulan pidolla, niin että samalla liikuttiin ympäri hallia. Sitten mentiin A:n luokse, annoin kapulan suuhun ja juoksin Demin vierellä kun suoritti noudan A:lla. Sitten jatkettiin niin, että testattiin osaako Demi sanan "kiipee", lähetin siis A:lle ja pysyin itse paikaoillani, Demi lähti kiipeämään A:ta ja A:n toisella puolella oli Erika palkkaamassa. Syötyään nakin kutsuin takaisin kiipee sanalla ja sieltähän se tuli. Näin tehtiin muutamia kertoja ja sen jälkeen rohkeasti kapula mukaan touhuun. Menin Demin kanssa n. 6m päähän A:sta, heitin kapulan A:n toiselle puolelle ja lähetin Demin kiipeämään ja huusin perään vielä "nouda". Demi teki työtä käskettyä, suoriti A:n nouti kapulan ja palautti A:n kautta!! Että mä olin iloinen, hieno likka! Tämähän ei tietenkään ole mikään pk este, kun agility A on paljon loivempi, mutta idea onnyt Demin päähän syttynyt, hyvä niin. Demi teki myös liikkuroituna kaksi liikettä putkeen, seuraamisen ja luoksetulon, jonka jälkeen juostiin palkalle. Seuraaminen oli mukavan tuntuista, vasemmalle käännökset oli jo parempia, tosin eka ei vielä niin hyvä, mutta toki oli jo selkeesti parempi. Muuten koko seuraaminen hyvä. Luoksetulo hyvä. Ei ennakoinut kummassakaan liikkeessä liikkurin käskytystä! Demi pääsi vielä loppuun tekemään lyhkäsiä paikkamakuita ympyrässä Nooan ja Taran kassa. Käskytettiin ja vapautettiin koiria vuoronperään, niin että päästiin treenaamaan ihan vaan kuuntelua. Paikkamakuun kestot oli kai 10-20sek. menin vaihtelevasti 3-7m päähän. Demi oli todella levollinen eikä ottanut häiriötä. Muiden vapautuksiin reagoi vain ensimmäisellä kerralla ja muiden maahan käskyyn ei reagoinut ympyrässä ollenkaan. Siirryttiin vielä tekemään Nooan kanssa pyllyt vastakkain ja ihan vierekkäin. Tässä kun oltiin ihan vierekkäin, otti 2 krt häiriötä Kirsin käskytyksestä ja meni siis maahan. Mutta todella hyvin oli kyllä kuulolla. Oman treenin jälkeen vein Demin taas seinään kiinni, makoili hallissa myös loppuajan ihan lahnana, voi toista.

Nita treenasi hallissa metallikapulan palautusta sekä metallinoutoa kokonaisuudessa. Alkuun Nita palautti pikkasen vinoon, pa oli siis vino. Kun suoristin itseni ja keskityin olemaan suorassa ja paikoillani niin Nitakin tuli sivulle ja olis suorassa, hyvä. Metallinouto kokonaisuudessaan sujui hvyin. Nita teki myös paikkamakuun yksinään, ei tänään oikein luonnistunut, alkoi kovin nopeasti piippailemaan. Saatiin kumminkin hiljainen suoritus niin että kävin hetken piilossa ja palasin palkkaamaan. Nita teki myös kaukoja maahan-seiso vaihtoja. Ihan hyvin, tosin muutama huonokin sinne mahtui.

Sunnuntaina olinkin sitten aamusta alkuiltaan Purinalla HAU:n kisoissa töissä. Oli kyllä kivaa, meillä on kyllä niin mukavaa porukkaa seurassamme. Purinalla oli myös Berran koju ja pakkohan sinne oli mennä shoppailemaan. Mä löysin vihdoin sellasen mokkaisen patukan mitä oon jo pitkään etsinyt. Niillä on uusia sellasia "paksuja" mutta pehmeitä mokkasia patukoita kahdella kahvalla. Eli aikasemmin niillä nämä paksut oli niin täynnä täytettä että ne oli vähän ns. kovia, nyt täytettä on vähemmän. Siellä oli myös niin herkullisen värisiä fleecehihnoja, joten pakko oli ostaa. Mulla on jo yksi, mutta toinen piti saada, tasapuolisuuden nimissä, nyt molemmilla on omat fleece hihnat :)

2 kommenttia:

  1. Sulla onkin ollut oikein koiramainen viikko!

    Teidän kisoissa on oikeasti kiva ja sujuva tunnelma. :) Voit kertoa terveisiä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että tunnelma välittyy myös kilpailijoille :) Itse pidän myös siitä että kisat etenee aikatalunum mukaisesti, ettei päivä veny kisaajilla mahdottoman pitkäksi. Kerrotaan terveisiä ja toivottavasti tulette uudestaan kisaamaan. Ehkä ehdimme joskus vaihtaa muutaman sanan :)

    VastaaPoista