tiistai 12. maaliskuuta 2013

Treenejä, fyssari, synttärit...


Taas on blogin kirjoitus jäänyt vähälle, tehty on kyllä kaikenlaista ja nyt taidankin sitten kirjoittaa taas romaanin. Mutta nyt ei pelkkää tekstiä ole luvassa, vaan myös kuvia ja videoita :)

Aloiteaan tärkeimmästä:

Perjantaina 8.3. Naistenpäivänä Nita täytti  5-vuotta!!! ONNEA RAKAS NITA! 



Taas sama viersi, mutta vuodet vierii vaan niin kovaa vauhtia, että ihan hirvittää. Tuntuu että siitä nyt ei edes ole niin kauaa kun Nita meille tuli. Viime synttäreiden jälkeen Nita steriloitiin ja olen edelleen kovin tyytyväinen päätökseen. Jälkikäteen voi todeta, että olipa se terveydellisistäkin syistä fiksua Nita steriloida, koska kystat ovat voineet olla kipeitä. Mutta muutenkin, on se kiva kun koira on iloisempi, eloisampi ja rennompi. Vuoteen on kuulunut myös muuta... treenejä ja lisää treenejä, sen sijaan kisoihin ollaan raahauduttu vain muutaman hassun kerran, hyi mua! Mutta pääasia on, että ollaan saatu taas vuosi nauttia Ihanasta Nipsusta <3

Viime viikolla, torstaina, Nita kävi fyssarilla Tamaran luona. Nita niin tykkää käydä Tamaran luona. Autolta aina mennään kovin reipasta tahtia ja sitten tietty annetaan muutama pusu. Nita oli jälleen hyvässä kunnossa, erittäin elastinen eikä jumeja! Nita nauttii hieronnasta ja venyttelyistä, taas oli silmät kiinni ja niin rentona. Täytyy nyt kyllä olla todella tyytyväinen kun olen pystynyt pitämään Nitan, niin ettei saa jumeja aikaiseksi. Ihana tietää että koira on hyvässä kunnossa. Ainut mistä nyt vielä oli enemmän puhetta oli tuon koiran paino, vielä vois vähän saada lisää painoa, ei paljon mutta vähän kumminkin. Lihastakin oli saatu edelliskertaan lisää.

Lauantaina oli taas hallitreenit Sporttiksella. Vuorossa oli kisamainen treeni, Demi pääsi tekemään alokasluokan. Luoksepäästävyys hyvä, istuu sivulla ja kattelee ja haistelee "tuomaria". Paikkamakuu Nooan kanssa. Tarkotus jäädä ihan lähelle, kävelin 5m päähän, sinä aikana nousi jo istumaan. Vaikka kisoissa en voisi mitään tehdä, niin päätin mennä Demin luokse ja käskin uudestaan maahan, meni ja makaksi 2min oikein rauhassa mun seistessä 5m päässä. Seuraaminen hihnassa, hyvä kontakti, ekassa ja vikassa pysähdyksessä istahti mutta nousi seisomaan, eli perusasennot jäi vähän niinkun tekemättä. Seuraaminen vapaana, hyvä kontakti suurimman osan aikaa, vähän seilasi paikka ja kerran jätätti ja perusasento jäi taas kerran tekemättä.  Liikkeestä maahan, "valmis" sanasta lähti ennakoimaan, seuruu hyvä ja maahan meni nopeasti, kun palasin koiraa kohden alkoi rapsuttelemaan ja sitten nousi istumaan. Luoksetulossa varasti "käsky" sanasta, mutta itse luoksetulo oli hieno. Liikkeestä seisominen, meni maahan. Hyppy, varasti jälleen, pysähty kumminkin käskystä, kun menin viereen otti askeleita sivulle. Ei siis ihan putkeen mennyt, ennakoi tai varasti todella paljon, eli tarvitaan paljon eri liikkureita. Muutenkin Demin keskittyminen ei ollut parasta mahdollista, tuntu että oli säätöä joka liikkeessä. Mutta me jatketaan treenejä.

Sunnuntaina oli aivan ihana aurinkoinen sää. Lähdin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen meren jäälle kävelemään.
 Haukilahden edustalla
 Silja Line näkyi myös kauempana




Mä pelkään kävellä jäällä, olen aina ihan varma että tipun jään läpi. Alun perin en edes ajatellut mennä jäälle, mutta kun kävelin rannalla ja katsoin kuinka paljon ihmisiä jäällä käveli ja hiihti, niin ajattelin että jään täytyy kyllä pitää. Joten jäälle mentiin mars ja siellä viihdyttiinkin mukavan aikaa. Koirat saivat olla suurimman osan ajasta vapaana.
Tytöillä oli hauskaa!

 Nita 5v. poseeraa, toinen korva näyttää nousseen tuulen takia pystyyn.

Leikitään!

Illaksi oli vielä sovittu agility treenit Purinalle. Nita pääsi hallille aksaamaan, Nooan ja Taran kanssa. Tehtiin sellaista neliötreeniä, jota tehtiin viime viikolla Nooan treeniryhmässä. Kyllä treeni kannattaa, koska saatiin Nooan kanssa käännöksiä pikkasen pienemmiksi. Vauhtia ei kyllä nyt ollut ihan niin paljon, mutta poika oli kuulolla. Nita teki siis samaa treeniä, kääntyi hyvin niinkuin Nita kääntyy. Vertasin videoita ja tarkastelin aikoja. Nooa teki neliötreenin 16 sekuntiin, Nita teki 17sek. ja 18sek. Eli ero ei ole todellakaan suuri. Nita kääntyy tiukasti joten voittaa siinä aikaa verrattuna Nooaan. Radalla taas Nooa on selkeästi nopeampi, kun pääsee suoremmilla linjoilla kiihdyttämään. Nitalle sopii niin hyvin pienessä tilassa tehtävä vääntö kun taas Nooan kanssa parhaat tulokset saa enemmän suoraviivaisella radalla. Tein myös Taran kanssa saman neliö treenin, aika sama 17sek kuin Nitalla. Hyvin samoihin aikoihin siis pääsevät kaikki kolme. Täytyis joskus vertailla jollain radnapätkällä uudestaan :) Nita teki myös keppejä, kuten myös Nooa. Nooan kanssa tsekattiin myös kontaktit, jotka sujui hyvin. *klick* Nita *klick* Nooa

Eilen maanantaina oli vuorossa Nooan ohjatut agitreenit. Tehtiin jotain 2-luokan agility rataa, jota oltiin pikkasen muokattu. Mm. keinu vaihdettiin pussiin kun meillä kaikilla ei vielä ole keinu siinä pisteessä että sitä voisi vielä radalla tehdä. Rata ei tuntunut mitenkään erityisen vaikealle, mutta jotta sai tiukat käännökset eikä turhaa kaarteita pitikin sitten muutamassa kohtaan miettiä ihan kunnolla. Alun jaakotus valui ekalla yrityksellä kamalasti, mutta uudella yrityksellä jaakolla kääntyi hyvin. Putki-puomi erottelu sujui myös hyvin :) Kaikki kontaktit otti hyvin, mutta ongelmia epäillään tulevan puomin ylöstulolle, joten mietintämyssyyn länkien käyttö. Nooalla on iso laukka-askel ja nyt alkaa näyttää sille että puomin ylösmenolle tulee tulemaan virheitä, isolla laukka-askeleella tulee menemään kontaktipinnan yli, vaikka ei siis tee mitään loikkaa ylösmenolla. Enpä ole koskaan vielä joutunut painimaan ylösmeno kontaktien kanssa, joten vinkkejä otetaan vastaan. Valssit oli tänään kovin myöhässä ja sen takia muurilta käännös kepeille pikkasen valui, Nooaksi ei kumminkaan niin pahasti, mutta mutta :) Sylivekki onnistui myös, vaikka sitäkään en ole musitanut pitkään aikaan treenata saatikka sitten käyttää. Mutta oikein mukavat treenit, Nompu oli hieno!

Ja illan päätteeksi klo. 21-23 vielä tokotreenit. HAU:n toko ryhmä sain kouluttajaksi Nina Mantereen joten pakkohan koulutukseen oli osallistua. Demi pääsi tokovuorolle mukaan ja vinkkejä kysyin seuraamisen vasemmalle käännöksiin, kun tyttö ei käytä takapäätä käännöksessä juuri ollenkaan vaikkain takapään käyttö treenissä sitä takapäätä käyttää. Näytin ensin meidän normi seuruun vasemmalle käännöksineen ja sen jälkeen alettiin korjaamaan. Tehtiin muutaman metrin seuruupätkä jonka jälkeen vas. käännös ja seis. Demi ei käyttänyt takapäätä joten pysähdyksessä oli aivan väärässä kohtaa, viistossa takana. Tehtiin näitä useampi ja kun ei tajunnut korjata, annoin juuri ennen käännöstä uuden "seuraa" käskyn, jolloin tuli paremmin mukaan käännökseen, tosin se takapää ei edelleenkään työskennellyt kunnolla, mutta korjasi kumminkin paikan. Tehtiin myös takapään käyttö treeniä, niin että seuruutin pientä ympyrää. Tätä ollaan tehty aikaisemminkin ja tässä kyllä käyttää takapäätä niinkuin nytkin. Mutta nyt vaan kaikenlainen takapään käyttö taas tehotreeniin ja sitten lyhyitä seuruu pätkiä jossan käännös-seis. Kysyin myös apua merkkiin. Merkkiä olen opettanut kosketusalustalla, mutta ongelma tässä on se paikka jossa Demi on kun läppäse alustaa. Demi jää musta katsottuna klo. 9, eikä ole korjannut paikkaa vaikka olen odottanut. No joopa joo, en ole odottanut orjausta tarpeeksi kauaa, koska alkoi kyllä tarjoamaan parempaa paikkaa kun tätä Ninan opastuksella tehtiin. Olen siis jälleen kerran ollut liian hätänen, pitäisi antaa koiralle enemmän aikaa tarjota. Ja toinen asia joka tuli nytkin esiin kun Demi tarjosi suorempaa paikkaa ja kun puhuttiin että pienestäkin korjauksesta palkka niin johan aloin muutaman toiston jälkeen jo vaatimaan isompaa korjausta, jolloin Demi alkoi turhautumaan kun ei saanut palkkaa ja alkoi sitten tuomaan alustaa mulle. Nina kommentoi että tässäkin pitää olla pitkä pinna ja pitää hyväksyä ihan pieni tassun korjaus liike josta palkka, en voi olettaa että tajuaa tarjota heti suoraan oikeaa paikkaa. Kun me tehdään ruutuakin alustalla niin oli vielä pakko kysyä Ninalta että miten tämä uusi paikka alustalla sitten toimii ruudussa, johon sitten melko selkeä vastaus, eli alustaa keskemmälle ruutua jolloin myös ruudussa voi tarjota paikkaa alustan takaa. Mutta merkkiä ei treeniin mukaan ennen kuin osaa koskettaa alustaa niin että on kohtisuoraan mua päin. Nytpä on taas sitten uutta treenattavaa :) Niin ja ekaa kertaa Ninan koulutuksessa ja oikein mukavalta vaikutti.



2 kommenttia:

  1. Kiva blogi ja kivoja kuvia, synttärionnittelut Nitalle vähän näin jälkikäteen! :)

    http://tiimiaasi.blogspot.fi

    VastaaPoista