lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kokeessa

Tänään jatkettiin rally puuhia, tosin lainakoiran kanssa. Kävin päivällä hakemassa Martin mukaani ja suunnattiin NoDon hallikisoihin. Tuomarina Hannele Pirttimaa. Martin kanssa startattiin ekaa kertaa avoimessa. Kahden kokeen yhteisellä kisataustalla, lähdettiin hyvillä mielin kokeilemaan avointa luokkaa. Rata oli jälleen oikein kivan oloinen. Luokassa oli vajaa 20 koirakkoa ja oltiin vähän ajoissa paikanpäällä niin kerkesin mukavasti ensin seuraaman voittajan loppua ja sitten käytiin lenkillä Martin ja Demin ja Myyn kanssa. Sen jälkeen vähän treenasin Martilla, testasin lähinnä läpi muutamia juttuja, että muistaako papparainen niitä ja muistihan se. Oltiin luokan viimeinen pari, joten omaa vurooa odoteltiin melkosen kauan. Hengailtiin hallissa kaikessa rauhassa. Rata sujui todella hyvin. Tiesin että meni hyvin, ainoa mistä tiesin pisteitä lähtevän oli eteen istuminen ja oikean kautta sivulle. Tässä Martti tuli vinoon ja siitä lähtikin -1p. Muita virheitä ei sitten tuomari löytänytkään, joten saatiin 99./100p. ja luokkavoitto. Hyvin siis vedettiin ja kivaa meilklä oli. Martin kanssa on kiva rallatella kun se on niin tohkeissaan kun pääsee hommiin. Rally onkin hyvä eläkeläislaji Martille <3 Kiitokset vaan Pialle joka antanut Martin mulle rally lainaan.

Kokeesta lähdettiinkin sitten ABC:lle syömään ja sen jälkeen Pialle kahville. Jotenkin sitten kahvittelu vähän venähti, kun ei vaan jaksanut lähteä. Illalla lähdettiin vielä kentälle treenimään. Myyn kanssa tehtiin noutoa, kontaktia perusasennossa, luoksetuloa ja hyppyä. Noutoa tehtiin niin että kantoi kapulaa mun liikkuessa, kestää hyvin kehut ilman tiputusta, mutta tänäänn en saanut kapulaa otettua, tiputti juuri samalla hetkellä. Perusasennossa kontaktia pitämistä, Myyllä on tapana heti perusasentoon tulon jälkeen katsella ympärilleen, palauttaa kyllä itsenäisesti kontaktin, mutta halusin lyhentää viivettä tuossa. Se alkoi tuottamaan kyllä tulosta. Mulla on sellanen tunne, että vilkaisua ei ehkä kokonaan saa koskaan pois, toi koira kun on luonteeltaan sellanen että sillä on suuri tarve reagoida kaikkeen aj se huomaa aina kaiken, niin mun ehkä täytyy hyväksyä se, että se saa vilkasta nopsaan ympärilleen kunhans itten oikeasti heti palauttaa kontaktin. Nyt se viive vaan on ollu sekunteja ja siitä en ole tykännyt. Luoksetulo oli hyvä, murunen tulee täysiä. Hyppyä otettiin 70-> 90cm. Olis kyllä hypänny 100cm, koska ilmavaraa oli tossa 90cm paljon. Myy on epävarma tossa 90cm ja epävarmuus näkyy yliyrittämisenä aj ylihyppäämisenä. No eipä tota korkeuta kauheesti olla tehtykkään, joten ei huolta.

Demin kanssa tehtiin tasamaanoutoa, seuraamista oikealla puolella ja jalkojen välistä puolenvauhtoa sekä hyppynoutoa. Seuraamisessa oli kyllä pikkasen intoa ja yliyrittämsitä. Olis tarvinnu olla hanskat kädessä, sen verran monta kertaa nappasta sormista ottaessaan namia. Oikealla puolella seuraaminen kyllä edistyy, mutta se on kyllä itselle hankalaa, se käden asento ja kaikki. Jalkojen alta puolenvaihto sujui ilman suurempia kommervenkkejä, muistin että mullahan oli jo entuudestaan sille käsky, kun oon joskus temppuna sitä opettanu. Noudot sujui myös hyvin, nyt täytyy vaan tehdä metallilla, rakentaa sitä uudestaan mukavaksi.

Mutta kivat treenit ja kiva päivä muutenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti