lauantai 22. heinäkuuta 2017

Jäljellä ja aksassa

Viikko on taas menny hujauksessa, tavallaan kiva kun on kaikkea kivaa tekemsitä mutta samalla pääkoppaan hiipii ajatus että kohta ollaan taas töissä kun viikot menee niin nopsaan.

Meidän treenitahti ei kyllä oo päätä huimannut, mutta eipäs se haittaa, kun kerran ollaan lomalla ni tehdään just se mitä milloinin halutaan.

Keskiviikkona ajelin Hyvinkäälle jälkitreeneihin. Treffattiin Pian kanssa metsässä. Pia talloi Demille 500-600m jälje, vaihtelevaan maastoon. Oli suurimmaks osaks kyllä kivaa maastoa, mutta loppupätkä oli ojien yli hyppimistä ja tiheän kuusikon läpi menemistä. Jälki vanheni n. 2h. Janalla lähti takajäljelle, annoin jäljestää tielle josta palattiin janalle. Lähetin kyllä muutaman mterin sivuummasta, ja nyt lähti jäljestämään oikeaan suuntaan. Nenä pysyi hyvin maassa eikä kulmissa mennyt yhtään yli. Teki tarkkaa työtä ja kepit nousi hyvin. Vikan kepin jälkeen tuli sitten se pikkasen haastavampi maasto. Hypittiin monen ojan yli ja rämmittiin puskoissa ja tiheässä nuoressa kuusirykelmässä. Jossain kohtaa mulla lipes ote liinasta kun piti hypätä ojan yli ja heti sen perään puskea kaksin käsin tiheän kuusipusikon läpi. Huutelin Demille että odottais, kuvittelin että se pysähtyis, mutta paskat, kun tulin kuusten toiselle puolelle tulee Demi kaueampaa mua jos vastaan kutos keppi suussa. Olishan se tietty voinu totella, mutta pätevä jälkikoira se kyllä on.

Myylle talloin itse jäljen, 300m pituisen. Maasto oli mukavaa sammalmetsää, puolessa välissä melko märkää, niin että kengät vähän kastui, yhden ojan yli myös hypin, just selvisin plutaamatta ;) Myyn jälki vanheni n. 1,5h. Lähti janalta takajäljelle, annoin jäljestää tielle ja palattiin uudestaan janalle. Nyt oli selvästi vähän pihalla, pyöri ja hyöri ja meni jäljestä reilusti yli. Palasi sitten kumminkin pyörimisien jälkeen jäljen riteyskohtaan ja lähti jäljestämään. Jäljesti muuten todella kivasti, teki tarkkaa työtä koko jäljen, ojan ylityksessä hetken aikaa varmisteli ja sitten vaan hyppäsi ojan yli. Kaikki 6 keppiä ilmaisi selvästi. Muutaman kerran jäi istumaan maahanmenon sijaan, mutta kun kysyin "missä keppi" niin meni maahan ja tökkäsi kuonolla. Olin tyytyväinen Myyn jäljestykseen. Edellisestä kerrasta kun on taas vierähtänyt sen verran aikaan niin olin varautunut kyllä suurempaan säätämiseen. Nyt oli vain janalla vähän hukassa.

Hallilla ollaan käyty pariin kertaa aksaamassa. Puomilla 2o2o, keppejä, keinua, käännöksiä ja takaakiertoja. Kepit on sujunu nyt hyvin, treenattiin takaaleikkausta kepeilllä, mutta oin lähetyksen helposta kulmasta niin ei tulut sisäänmeno virheitä. Puomilla 2o2o sujui taas vähän paremmin ja keinullakin päästiin etenemään. Käännökset ja takaakierrot sujui myös hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti