maanantai 10. huhtikuuta 2017

Uitetut

Käytiin sunnuntaina Hyvinkään koirauimalassa. Ostettiin Erikan kanssa sarjakortti Myylle ja Tiikerille, eli lähiviikkoina käydään omituisten otusten kanssa uimassa. Saatiin seuraksi myös ihana Dot, eli kolme junnua uimapuuhissa :D Tiikerin henkinen ikä on sama kuin Myyn ja Dotin, eli sekin on junnu <3 Mä otin Myylle uittajan, koska se ei ole aikaisemmin altaassa uinut, enkä voi väittää että se rakastais uimista. Myy löysi nopeasti hyvän tekniikan ja ui kivasti. Uittaja uitti Myytä altaassa kierroksen kerrallaan ja sitten toiseen suuntaan. Myy ehti uida 30min aikana aika paljon, ja olikin vähän väsy uinnin jälkeen. Uidessa näkyi lihaksiston puoliero, Myy ui vähän vinossa kokoajan. Uittaja totesi että uinnilla saa kohtuu nopeasti puolieroja tasattua etupään lihaksiin, takapäähän ei yhtä helposti. Uinti meni sen verta hyvin, joten emme kuulemma tarvitse uittajaa seuraavalla kerralla.

Tänään oli aksatreenit Hurtta hallilla. Ulkokausi avattiin ja kuinkas muuten kuin vesisateessa ja järkyttävässä tuulessa. Hyppyesteet välillä vähän kaatuili tuulenpuuskassa ja kentällä oli kivasti lätäköitä. No mä kastuin jo lämppälenkillä joten eipä siinä tarvinnu enää treenien alkaessa miettiä kuivia vaatteita. Ilosesti juostiin lätäköissä ja hitsit että oli kyllä märkä olo treenien jälkeen. Mutta itse treeneihin. Tehtiin takaakiertoja toisessa treenipisteessä ja slalomia sekä käännöskäskyjä toisessa. Takaakierrot sujui ihan ok. Tässä oli sellainen kuusikulmainen kuvio, jossa kaikki hypyt mentiin takaa, parhaimmillaan taidettiin päästä 5 hyppyä takaa kunnes tuli stiplu. Useammin tuli stiplu jo aikaisemmin. Kun helpotettiin vähän hyppykulmia onnistui takaakierrot paremmin, mutta tässä tuli selkeästi ilmi se, että täytyy muistaa treenata hyvin erilaisista kulmista takaakiertoja. Puolieroja ei ollut, molempiin suuntiin meni melko samallalailla.
Toisessa treenissä tehtiin ensin pelkkää slalomin alkaeita, hypyt ei vielä ollut ihan suorassa linjassa, mutta paljoa ei helpotettu. Myy hakee ne hyvin. Sitten yhdistettiin treeniin käännöskäskyt. Ensin hypyn kautta putkeen ja sitten slalomia ja jollain (vaihdeltiin millä) hypyllä tehtiin käännöskäskyllä käännös. Sujui paremmin sillon kun tehtiin käännöstä ekalla tai tokalla hypyllä, mutta kolmannella oli jo vaikeampaa kun oli enempi vauhtia ja edessä oli tyrkyllä putki. Mutta virheet tuli kyllä ihan syystä, mä annoin Myylle liian myöhään käännöskäskyn, jolloin sujahti slalomin jälkeen suoraan putkeen. Saatiin kyllä onnistumisiakin kunhan kaikki oli kohdillaan, ohjaus, ajoitus, käskytys. Myy on kyllä ihana treenattava. Saatiin läksyksi edelleen treenata käännöskäskyjä, täytyy muistaa tehdä sitä kasitreeniä. Kotona pääsikin sitten lämmittelemään viltin alle kun oli vähän vilu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti