perjantai 14. huhtikuuta 2017

Aksaa ja metsäilyä

Keskiviikkona käytiin Sportiksella Sepon treeneissä. Tsekattiin puomi ja sit tehtiin radanpätkää jossa kepit. Kepit oli kolmas este, tultiin loivassa avokulmassa, ja nenän edessä kahden ekan hypyn jälkeen oli suora putki. No sinnehän se Myy sujahti vaikka mä kyllä aika selkeesti sinne kepeille ohjasin. Myy oli vaan sellasella bad ass asenteella, menee putkeen kun siihen "on mahdollisuus". No kyllähän se kepeillekin saatiin, pikkasen ohjausta muuttamalla. Tuli todella lujaa kepielle eikä ihan joka kerta taittunut ekaa väliin. Meillä oli kaks ohjuria, ekassa ja vikassa välissä. Vedätystä kestää jo paremmin, mutta edelleen sitä tulee vahvistaa. Ja täytyy treenailla noita sisäänmeno kulmiakin ja kovasta vauhdista. Mutta kaikenkaikkiaan kivat treenit.Torstaina Demi pääsi fyssarille. Kokeiltiin nyt meille uutta fyssaria, Petraa. Ensin Petra katto ulkona liikkeet ja sit mentiin sisälle. Demillä oli jonkin verran tukkoisuutta lannerangassa, molemmin puolin. Vasen puoli oli paremmassa kunnossa noin ylipäänsä, kuin oikea. Oikealla enemmäön tukkoisuutta. Mutta suurin "ongelma" oli etupään heikkous, eli etupäätä pitäis vahvistaa. Saatiin jumppaohjeet jolla nyt vahvistetaan Demin rintaa. Tykkäsin Petran tavasta kertoa mitä tekee ja myös näytti mulle, miltä missäkin tuntuu ja miltä pitäisi tuntua. Petra ehdotti vesikävelyä nyt alkuun ja seuraavaa käyntiä kuukauden päähän. Täytyy miettiä tota vesikävelyä, onhan sillkin taas hintaa....


Perjantaina ajettiin Kirkkonummelle. Tein Demille ja Myylle kauden ekat jäljet.
Sillä aikaa kun jäljet vanheni käytiin lenkillä, nämä kaikki kuvat siltä lenkiltä. Oli aivan ihana metsä. Ihana lenkkeillä metsässä kun ketään ei tule vastaan, ihan parhautta, eikä ollenkaan itsestäänselvää täällä meilläpäin.

Demin jälki vanheni vajaa 2h ja Myyn 1,5h.

Demille talloin 350m jäljen 4 kepillä ja kahdella kulmalla. Janaa ei ollut kuin vajaa 10m, mutt viime kaudella ongelmana oli janalla eteneminen ja takajäljen ottaminen. Nyt eteni suoraan koko janan, haistoi takajälkeä, mutta ei ottanut askeltakaan sinne vaan lähti heti oikealle, minne jälki meni. Demi jäljesti paljon siistimmin kuin mitä uskalsin toivoa. Sillä on usein kauden ekat jäljet ollu kaahottamista ja epätarkkaa työskentelyä, mutta nyt oli toisin. eteni kyllä reipasta tahtia, mutta nenä pysy alhaalla ja kulmatkin selvitti hienosti. Demille haastavin kohta oli polun ylitys, tässä tsekkas vähän matkaa polkua ja sitten palasi jäljelle. Kepeistä nousi 3/4, tuon yhden yli käveli ihan suoraan. Ekan kepin kun nosti oli lähtemässä keppi suussa jäljestämään, mutta sitten kääntyikin muhun päin ja toi kepin. Oli kiva jälki ja ihanaa seurata tuon työskentelyä, se niin tykkää jäljestää.


Myyn jälki oli tasan 300m, 5 kepillä. Janaa pari metriä. Musta tuntu viime vuonna ettei Myy ihan tajunnu janaa, mutta nyt sillä ei ollu mitään ongelmaa. Eteni nämä pari metriä suoraan eteen, otti pari askelta takajäljelle, kääntyi ympäri ja lähti pinkomaan. Sain pidellä liinasta kiinni ihan kunnolla, alun 50m oli kyllä sellasta kaahotusta ja vähän sinkoiluakin, ehdin jo miettiä ettei ehkä tästä tule mitään. Mutta n. 50m jälkeen Myy rauhoittui, vauhti vähän hidastui vaikkakin edelleen oli reipasta tahtia. Kepit nousi kaikki, todella hyvin, tarkensi hienosti ja meni maahan ilman apuja. Kepiltä sillä oli kyllä pikkasen kiire lähteä jatkamaan, ennen en ole tällaista huomannut, mutta nyt lähti lähti jatkamaan ennen kuin mä ehdin sille mitään sanoa tai nousta ylös (olin kyykyssä kun palkkasin). En tiiä pitäiskö tähän jotenkin puuttua, vai antaa jatkaa kun "haluaa". Myyn jäljellä uusia juttuja oli polkujen ylitykset ja n. 1m levyisen ojan ylitys. Eka polun ylitys, siinä vähän pyöri, mutta sen jälkeen ei ollut ongelmia. Ojan ylitti ilman mitään epävarmuutta. Myyllä sujui molemmat kulmat hienosti, tekee tarkkaa duunia kulmissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti