lauantai 22. huhtikuuta 2017

Hyvä boogie

Maanantaina ajoin Porvooseen tottistreeneihin. Treenattiin samalla isolla nurmella jossa viimeksikin Porvoossa käydessä. Myy treenas samaan aikaan kahden muun koiran kanssa. Vaikka kenttä oli iso niin ei ajauduttu kauas toisistaan vaan tehtiin melko lähekkäin, välillä jopa 10m etäisyydellä toisistamme. Myylle tällainen treeni on jo suuri saavutus. Ei olla treeattu samaan aikaan muiden koirien kanssa muuta kuin paikkista sitten joskus viime syksyn. Silloinkin ollaan pidetty reilusti etäisyyttä muihin eikä muut ole tehneet mitään kiihdyttävää. Mutta ollaan siis selkeästi ehkä edistytty Myyn kanssa, koska nyt tällainen häiriö ei ollut sille häiriöksi. Toisia koiria leikitettiin, ne teki vauhtiliikkeitä, mutta Myyn keskittyminen oli meidän omassa jutussa. Vitsit mä olin niin iloinen! Jotenkin se työn määrä mitä on tehty on aikas suuri jotta ollaan tähän päästy, välillä on epätoivo meinannut iskeä, mutta nyt tuntui siltä että tästä mennään hyvällä boogiella eteenpäin. Oikean mielentilan löytyminen ja se omaan kuplaan pääsy ja siellä pysyminen ei oo ollut meille ihan helppoa.

Myyn kanssa tehtiin tolpan kiertoja, irtoaa jo kauempaa, 10-15m. Toki tein alkuun lähempää. Sivulletuloja ja seuraamista. Tein näitä molempia sekä vasemmalla että oikealla puolella. Oon antanu oikealle puolelle sivulle uuden käskyn brevid ja oikealla seuraaminen on fot (puhutaan ruotsia oikealla puolella, hahaa). Paikka on parempi ja käännökset sujui hyvin, paitsi täyskäännökset jotka ei olleet niin hyviä kuin yleensä. Jäävät sujui melko hyvin, seisominen edelleen heikoin, vaatii eniten apuja, mutta sekin on mennyt eteenpäin. Erottelee jäävät jo paremmin eikä tarjoa maahanmenoa joka väliin. Suoria luoksetuloja ja paljon leikkiä. Loppuun vielä paikkis Egonin ja Ozzyn kanssa. Myy oli keskellä ja se sujui hienosti. Tehtiin pisin paikkis ikinä. Mun taitava Myy.

Treenien jälkeen Myy pääsi akupunktiohoitoon. Oli paremmassa kunnossa kuin aikaisemmin, joten hyvältä alkaa näyttää.

Tiistaina käytiin Hyvinkäällä Onnenkoirassa uimassa. Uitin Myytä edelleen hihnassa, ui altaassa U:ta molempiin suuntiin. On kyllä hyvää liikuntaa :)

Keskiviikkona oltiin Sepon treeneissä. Tehtiin rataa joka oli 1-2 luokan rata. Myyn kanssa tehtiin pikkasen erilainen versio kun jätettiin alun keinu pois, sekä loppuradalta A. Tehtiin muutama putki enempi kuin muut kun noi kaks estettä sai hyvin kierrettyä jonkun putken kautta. Myy kiihtyi alkuun vähän liikaa ja jossain kohtaa Seppo toteskin että nyt laitetaan peli poikki. Sain laskettua Myyn kierroksia namittamalla ja tehtiin uus suunnitelma. Päätettiin tehdä rataa pätkissä, sellasina setteinä ettei Myy kiihdy liikaa ja ala säätämään ja rimat lentelemään. 5 esteen setti toimi hyvin ja meno oli hallitumpaa. Tämän jälkeen tehtiin loppuun vielä koko rata, ja vitsit Myy oli hyvä. Se keskittyi todella hyvin, eikä yhtään kiehunut yli, tehtiin hieno rata, pienillä käännöksillä ja kepitkin sujui hyvin. Kepit oli melko vaikeassa avokulmassa, joten päätin laittaa niihin heti alkuu ykkösväliin yhden ohjurin. Mun liike tuottaa vielä häiriötä Myylle pujotellessa, joten keppejä täytyy muistaa vahvistaa edelleen. Täytyy muistaa antaa Myylle rauha hakea ekaan väliin ennenkuin voin sen ohittaa. Mun liikkeen täytyy myös olla tasaista koska ei kestä vielä suuria kiihdyttelyitä tai hidastuksia kepeillä. Edelle voin mennä ja vähän jättäytyä taakse, mutta mun liikkeen pitää vielä olla tasaista. Takaakierrot haki hyvin, mutta näissäkin täytyy muistaa treenata erilaisia kulmia takaakiertoihin. Käännökset toimi hyvin ja käännöskäskyillä kääntyy kyllä tiukemmin kuin ilman.

Perjantaina SCY:n tokotoimikunta järkkäs rallytokokokeen Malminkartanon Sirkuskentällä. Kisasin alo:ssa Martin kanssa. Mua jännitti ihan hullusti, jännää, kun olin jotenkin etukäteen ajatellut ettei jännittäis. Martti on kyllä niin kultanen luottokaveri että sen kanssa menee minne vaan. Kolmet treenit oon kai kaiken kaikkiaan sen kanssa tehnyt. Pisteitä saatiin 96/100 ja 3:s sija. Saas nähdä eksytäänkö joskus uudestaankin rallyyn MArtin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti