perjantai 28. huhtikuuta 2017

Lihashuoltoa ja treenejä


Maanantaina käytiin fyssarilla, joten Myyn aksatreenit jäi väliin. Tää on vähän tylsää, mutta meijän fyssarille saa ilta-aikoja vain maanantaisin. Myy käsiteltiin eka ja Nita sitten heti perään. Tuli taas tarpeeseen Myyn fyssarikäynti. Se oli taas vino, banaani vasemmalle ja paino muutenkin hiukan enemmän vasemmalla. Oikea kylki oli kauttaaltaan kireä. Kaulan lihakset todella kireät, lavat ja rintalihakset kireät, yläniskassa lukko ja lanneranka jäykkä.

Nitalla oli painonvaraus symmetrinen ja raajojen liikkuvuus normaali. Lannealueen lihaskalvot molemmin puolin tosi kireät, erityisesti lonkankoukistajat ja etureidet jäykät, kuin myös lanneranka jäykkä. Rintarangan alussa jäykkyyttä, mutta muuten ranka joustava.

Keskiviikkona päästiin Sepon treeniin. Vitsit että oli kivaa. Myy oli aivan super koko treenin, kuunteli ohjausta ja me löydettiin se yhteinen kuuluisa kupla. Pysyttiinkin siellä aika hyvin yhdessä. Mä alan paremmin ja paremmin oppimaan ja muistamaan kuinka tota koiraa ohjataan, mihin se reagoi ja mihin ei. Myy on tosi tarkka/herkkä mun yläkropan ohjauksiin ja rytmitykseen. Tätä tietty olis hyvä osata käyttää hyödyksi, mutta muistaa myös itse miettiä sitä kroppaa ja miten sitä käyttää. Opittavaa riittää ja kehittymistä puolin ja toisin, mutta tykkään kyllä niin tästä lajista ja nimenomaan tämän koiran kanssa. Myy <3


Tänään kävin päivällä Kirkkonumella tekemässä Demille ja Myylle jäljet. Demin jälki 500m ja kuusi keppiä. Myyn jälki 350m ja 5 keppiä. Silläaikaa kun jäljet vanheni mentiin metsään lenkille, oli ihanaa kävellä metsässä jossa ketään ei tullut vastaan. Mietin että jos olis vuorotyössä niin sais välillä nauttia tällasista päivälenkeistä omassa rauhassa, kun suurin osa muista ihmisistä on töissä. Oon itseasiassa viime aikoina mietitnyt vuorotyötä, tavallaan haluaisin vaihtaa, mutta sitten tossa on myös ne huonot puolet. Ne vakkari treenit on vaikea saada sopimaan kun silloin niitä työvuoroja saattuu myös niille päiville kun on treenit. No kun näitä plussia ja miinuksia miettii, niin joo, taitaa kumminkin jäädä miinukselle vuorotyöhön vaihtaminen. Mä kun haluan kumminkin päästä tiettyihin treeneihin, jotka on aina tiettyyn kellonaikaan.

 


Myyn jälki vanheni 1h 45min, kauemmin kuin oli tarkoitus, mutta lenkillä menikin sitten niin kauan. Myy eteni janalla suoraan, mutta otti takajäljen ja jäljesti sitä kunnes liina loopui ja kutsuin sen takaisin. Jäljen ekat 10m oli vähän hukassa, mutta sitten nenä pysyi maassa ja meni jäljen päällä. Eka keppi oli n. 50m päässä janalta, ilmaisi sen epäröimättä. Palkkailin kepistä rauhassa ja tein lähdöstä rauhallisen, eli Myy ei nyt päässyt syöksymään jäljelle oman maun mukaan. Eka kulma sujui hyvin ja tokan kepin ilmaisi myös varmasti. Sitten toisessa kulmassa oli vähän epävarma, muttei kumminkaan mennyt yli kulmasta. Vähän tämän jälkeen Myy pyöri ja hukkasi vähän jälkeä, liina jäi useamman kerran kiinni nuoriin puihin ja oli väähn säätöä, hukkasi jäljen eikä sitä sitten hetkeen löytänyt. Lävi ojassa juomassa ja meitin että jaahas, nyt sitten loppu touhu tähän ja mennään autolle, mutta stten kysyin että missä jälki ja niin se läks etsimään hukkaamaansa jälkeä ja sen myös löysi. Ei mennyt kauaa kun löytyi sitten 4 keppi, ilmaisi hyvin. Neloskepin jälkeen jälki kulki ojan vierta kunnes sitten mentiin ojan yli. Loppujälki sujui hyvin ja vika keppikin löytyi. Kolmos keppi jäi metsään, sinne jonnekkin missä tuli hukka.


Demin jälki vanheni yli 2h. Janalla eteni suoraan, paitsi pari metriä ennen jälkeä oikaisi ja meni takajäljelle. Annoin jäljestää liinan loppuun, kun siihen mennessä ei itse tajunnut kääntyä ympäri kutsuin se takaisin janalle ja lähetin uudestaan, nyt eteni vielä sen pari metriä suoraan ja otti jäljen. Alku oli hiukka turhan vauhdikasta, jarrasin kyllä, mutta en kyllä tarpeeks. Eka keppi jäi matkalle, juoksi sen yli reagoimatta. Toka keppi tuli jonkun matkaa ekan kulman jälkeen, ilmaisi kepin hienosti. Tokan kepin jälkeen tuli jonkun matkan päästä taas kulma, selvitti sen hyvin, mutta sitten jäi taas kolmos keppi ilmaisematta, meni taas yli, ite ehdin poimia sen mukaan. Sitten tuli aika pitkä matka suoraa jonka jälkeen piikki, tässä Demi kyllä mun mielestä vähän oikasi. Tosin se ei ehkä muistaakseni ole aiemmin piikkejä tehnyt. Nelos, vitos ja kutos kepit ilmaisi taas ilman ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti