sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Huhtikuu

Huhtikuu jo puolessa välissä, blogipäivitykset jääny tekemättä. Kaikenlaista ollaan kyllä tehty.

Lauantaina 2.4 Nita pääs taas sukulaislenkille. Käveltiin 10km lenkki Keskuspuostossa Helsingissä. Kiitos seurasta Kati ja Monica.

Tänään löytyi myös ensimmäinen punkki koirista. Myystä tietenkin, Myyhän oli viimekkin vuonna meidän perheen punkkimagneetti. Annoin sitten kaikille Bravectot, joten nyt on punkki-asia kunnossa. Myyllä alkoi myös juoksut, edellisestä väliä 7kk. Aikas tiuhaan tekee juoksut. 

Sunnuntaina 3.4 suuntasin Porvooseen Juha Korrin Vire-seminaariin. Mielenkiintoista asiaa riitti koko päiväksi, ensin teoriaa ja sitten käytännön harjoituksia seuraten. Luennot on aina mielenkiintoisia, aina tulee jotakin uutta ja sitten suurimmaksi osaksi kertausta vanhasta mikä taas muistuu mieleen kun asiasta kuulee uudestaan. Ääntelevistä koirista puhuttii luennon aikana paljon. Ääntely näyttää olevan aika suuri ongelma, monilla koirilla, rodusta riippumatta. Syitä ääntelyyn on monia ja usein kouluttajat yrittää vain päästä ongelmasta eroon miettimättä sitä oikeaa syytä, ääntely kun on oire jostakin, jolloin pitäisi selvittää syy eikä vain hoitaa "oiretta" pois. 

Maanantaina 4.4 oli illalla HAU:n tokoryhmän treenit. Myy pääsi mukaan treeneihin juoksuista huolimatta. Tehtiin ryhmässä paikallamakuuta. Myy oli reunimmaisena, koirat käskytettiin yksitellen maahan. Myy oli viimeinen, oli aika kauan sivulla, mutta pysyi siinä rauhassa, eikä ottanut häiriötä muiden käskyistä. Myyllä oli etupalkka, olin pääasiassa reilun 5m päässä, mutta kävin myös hetken 10m päässä, rauhassa oli. Tehtiin myös seuraamista, hyppyä, eteenistumista ja merkin kiertoa. Myy teki hyvin töitä, vaikka samalla puolella kenttää tehtiin myös puomilla juoksukontakteja, ei kiihtynyt eikä karannut minnekkään, jee!

Tiistaina 5.4 

 
Demillä on tänään synttärit. Paljon onnea ihana Demi 5-vuotta! 


Torstaina 7.4 hyppytekniikkaa Sporttikoirahallilla. Demi teki perussarjaa, korkeuden arviointia ja set pointia

Lauantaina 9.4 oli Jirka Vierimaan valmennus. Demi ja Myy pääsi molemmat treeniin. Demin kanssa mietittiin ääntelyä ja ylläri pylläri. No Demihän olikin sitten harvinaisen hiljainen, eli ei ihan päästy esittelemään meidän ongelmaa. Saatiin kumminkin muutamia treenivinkkejä ja ajatuksia. Palkkausta mietittiin ja todettiin että siihen enemmän yllätyksellisyyttä ja palkan antamiseen enemmän viivettä. Demille pitäis myös opettaa paremmin keep going signaali. Myös seuraamisessa lähtöihin pitäis kiinnittää huomiota. Demi peitsaa usein seuraamisessa ja nyt oliskin hyvä saada Demi lähtemään ravilla. Demi toki on pitkärunkoinen koira, mutta seuruu on näyttävämmän näköistä kun ravaa. Treenattiin sitten nopeita lähtöjä, jolloin Demi lähti ravilla. 

Myy pääsi toisella kierroksella, katsottiin noutoa jonka koen haastavaksi. Kuvailin että meillä on siinä joku henkinen klicki, siis mulla ja Myyllä. Noh, näytin miten oon tehny ja kas kas, oon palkkaillu vähän huolimattomasti, ajoitus ei siis ole ollut ihan kohdillaan jolloin syy selvisi miksi homma ei ole lähtenyt etenemään. Jirka sitten nauksautteli ja mä palkkailin niin päästiin jo seuraavaan ja sitä seuraavaan vaiheeseen. Lähdettiin mys opettamaan käsikosketusta mitä voidaan käyttää jatkossa myös noudon opetukseen ja saadaan palautusta treenattua käsikosketuksen avulla. 

Sunnuntaina 10.4 Sporttikselle Demin ja Myyn kanssa. Demin kanssa treenattiin hyppyä, 60-90cm. Noutoa tehtiin myös, hypyllä 450g ja tasamaanoutoa 650g. Luovutuksia treenattiin, siihen ryhtiä, kun Demi luovutuksessa helposti valahtaa, istuma-aento on siis vajaa.

Myyn kanssa tehtiin 2o2o puomilla, tyyppi alkaa hiffaamaan jutun juonen. Treenin loputtua jopa karkas ja tarjos puomilla 2o2o. Tehtiin perushypyillä peruskäännöstä. Myy teki myös sivulletuloja ja seuraamista sekä jääviä

Hallilta ajettiin sitten vielä Luukkiin jälkihommiin. Käytiin tallomassa Myylle ja Demille peltojäljet. Myyn jälki oli sellanen kaari. Tuuliolosuhteet oli vaikeat, tuuli pyöri ja sehän näkyikin sitten Myyn jäljestämisessä. Sillä oli todella vaikeata jäljen alussa, ei meinannut millään saada jäljestä kiinni. Alku olikin aika kauheeta, puolessavälissä jälki lähti kaartamaan ja tuulikin pyöri siihen kohtaan vähemmän jolloin Myyn jäljestys muuttui jo paremmaksi. Enempi namia olis pitäny laittaa, mutta näin nyt tällä kertaa. Demin jälki oli pellon päästä päähän. Namia vaihtelevasti ja lopussa vain keppi. Jäljesti hyvin, tarkkuutta oli hyvin, vaikkakaan peltojälkikoiran tavalla ei jäljestänytkään askel askeleelta, mutta enpä sitä vaadikkaan kun metsäjälki on se juttu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti