maanantai 29. helmikuuta 2016

Treenejä

Viggo, Pata, Myy, Taape

Lauantaina oli ohjelmassa tottiskoulutus Lahdessa. Ajelin ensin Hyvinkäälle, josta Pia ja Pata hyppäs kyytiin ja sitten yhdessä jatkettiin matkaa Lahteen A-Qility hallille. Vuokrattiin ilta-aika hallilta ja onnistuttiin samaan kouluttajakin, jolle sopi kyseinen ilta. Koulutukseen osallistui Demin pennuista Myy, Pata, Viggo ja Taape ja lisäksi Ozzy-poika pääsi myös mukaan. Kouluttajaksi saatiin aina yhtä mukava Uuraisen Minna. Minnan tottiskoulutuksessa en ollut aiemmin ollut, mutta leirillä kerran hänen jälkiryhmässään. Pidi kovasti Minnan tavasta kouluttaa ja nyt tuli todettua sama illan tottiskoulutuksessa. Minnan kanssa katsottiin Myyn seuraamista, sivulletuloja ja eteenistumisia. Näihin pyysin ajatuksia, miten edetä mitä tehdä. Arvasinkin että esim. eteenistumisessa mulla vaan on ollu pikkasen väärä mielikuva koko liikkeestä ja päästään nyt vähän korjailemaan asiaa. Oon opettanu Myyn tulemaan melkeinpä mun jalkojenväliin ja sehän nyt ei ihan käy. Mutta joo, näinpäs ihan konkreettisesti mitä oon tehny ja mitä nyt teen toisin.
Korjauksia tekemässä

Seuraamisessa tarttis nyt tehdä enempi suoraa, takapää on aika levoton kun takapää ylityöskentelee hurjasti. Pienikin mun liike minkä Myy voi tulkita kääntymiseksi aiheuttaa järjetöntä takapään käyttöä, jonka takia seuruu on levottoman näköistä. Olen kokoajan vahvistanut jo todella hyvin toimivaa aktiivista takapäätä niin nyt olis aika keskittyä vähän muuhun eikä vahvistaa tuota enään. En edes ole tajunnut ennen kuin Minna kyseli miten seuruuta olen treenannut että mähän oon kokoajan vaan vahvistanut takapään käyttöä, treenattua todella paljon käännöksiä ym. Mutta hyvä havainto ja nyt keskitytään enempi muuhun.


Sivulletuloissa Myy on jäänyt kiinni mun vasempaan käteen, tökkii kättä sivulletullessa, siirrettiin palkka nyt oikeaan käteen josta se kumminkin annetaan Myylle vasemmalle puolelle, näin saadaan häivytettyä vasempaa kättä. Itsenäisesti treenasin Myyn kanssa vielä lyhyet paikallamakuut, vähän niinkuin pk tyylisesti. Myy makasi kentän laidalla kun muu sisarukset treenasi kentällä, itse olin 10m päässä. Myyllä oli etupalkkaa ja vitsit se oli hienosti!


 Sunnuntaina ajelin Juvanmalmille Sporttikoirahallille. Mukaan otin Nitan ja Myyn. Eka tehtiin pienet pätkät aksaa Myyn kanssa, ja ekaa kertaa kokeilin valssia, huh kylläpä on taas hakemista ajoituksessa. Huomaa kyllä ettei juurikaan mitään ohjauskuvioita olla tehty kun pikkasen oli homma hukassa. Sain kumminkin pienen videopätkän treenistä, kiva välillä itekkin nähdä mitä siellä kentällä touhuaa.

video: Myyn treenit (aksaa ja tokoo)

Sitten tehtiin tokoa. Vähän mietin miten mahtaa käydä kun Myy on mieltänyt hallin aksahalliksi, mutta muutaman sivulletulon jälkeen tajusi että nyt vaihtuu laji. Tässä on tapahtunut ihan hurjaa kehitystä, viretilan laskun ja nousun kanssa. Aloitettiin paikallamakuusta, Myyn ensimmäinen vieraiden koirien kanssa ja jossain muualla kuin kotona. Joo tiedän, pitäisi lisätä vain yksi uusi asia kerralaan, mutta mutta... halusin kokeilla. Jätin Myylle etupalkan, ja siirryin reilun 5 m päähän.Myy makoili rauhassa ja joo aikakaan ei ollut pitkä, mutta ei sen kuulu ollakkaan, pienin askelin edetään. Todella tyytyväinen tähän ekaan paikkikseen. Sitten tehtiin merkin kiertoa, vain kerran alkoi haukkumaan, mutta sain rauhoitettua tilanteen nopeasti, vire laski ja neiti hiljeni. Ruutua tehtiin myös. Edellisen kerran treenattu ruutua muistaakseni joskus loka-marraskuussa. Sen takia tietty aloitettiin ihan läheltä ja edettiin kauemmas, kosketusalusta apuna. Loppuun vielä sivulletuloja. Nita pääsi myös tekemään. Tehtiin ruutua, seuraamista ja kaukoja. Nita pääs myös vähän aksaa humputtelemaan, oli kyllä iloinen tyyppi!


 


Nita seuraa nuorempien menoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti