sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kaikenlaista

Tiistaina tehtiin pienen pienet rallytokot Puolarmaarissa. Sää oli ihan hirvee ja olis NIIN tehny mieli jättää treenit välistä, raahauduttiin kumminkin paikanpäälle. Tehtiin jotain vanhaa kisarataa, en nyt muista kenen tuomarin, mutta eipä sillä nyt niin väliä. Demi oli sitä mieltä että istuminen litimärällä nurmella oli tooodella tyhmää, sitä sitten väännettiin, että voiko istua vaiko ei, no kyllähän se joutui sinne istumaan. Muuten teki ihan kivasti ja mä muistin radan. Treenien lopuks käytiin vielä lenkillä ja vedin sitten nurin kun oli niin pirun liukasta, jäätä ja vettä siinä päällä. Otin tietenkin käsillä vastaan ja sitten olikin koko viikon kädet kipeenä.

Torstaina Myyn hyppytekniikkatreenit Sporttikoirahallilla. Alkuun okseria, seuraavalla kieroksella kasvavaa sarjaa ja vikalla kierroksella keinua ja putki-hyppy yhdistelmää. Myy oli oikein pätevä.

video kasvava sarja 11.2.2016

Perjantaina mentiin Kirkkonummelle PiskiPajalle treenaamaan rallytokoa. Demin kanssa tehtiin Hannele Pirttimaan jotain vanhaa kisarataa. Tajuttiin taas kylttejä katsellessa, että ollan suoritettu muutama juttu väärin, hupsista. Todella lupaavaa kun vähän väliä huomaa ymmärtäneensä asioita väärin :D No onhan tässä vielä aikaa...
Myy ehti myös halliin, teki tokoa: seuraamista, vähän jääviä ja siivekkeen kirtoa molempiin suuntiin. Otti aikalailla häiriötä niistä kaikista rallytoko kylteistä mitä kentälle oltiin viljelty, mutta muuten oli kyllä kiva asenne, mun olis vaan pitäny heti helpottaa kun oli uus paikka ja häiriötä.

Lauantaina aamulla klo. 8 jälkeen lähtö Lahteen A-Qility hallille Hanna Närhen tottispäivään. Mukava päivä tuli vietettyä aina yhtä ihanan kouluttajan koulutettavana. Muut osallistujat koirineen olivat myös mukavia ja oli kiva nähdä taas monenlaisia koiria ja ohjaajia. Ekalla kierroksella tehtiin hyppyjumppaa ja katottiin pk estettä, matalana toki vielä tehtiin, mutta teoriassa saatiin tästäkin irti kaikennäköstä. Tokalla kierroksella esiteltiin meidän noutoa ja saatiin siihen vähän ajatuksia jatkoa ajatellen. Myy keskittyi yllättävän hyvin, vaikka hallissa oli paljon ihmisiä, muut koulutettavat sekä hallin toisella kentällä aksa rataa rakentamassa olleet ihmiset. Niin ja ennen koulutuksen alkua koirien kera, käytiin läpi vähän asennejuttuja, sekin oli oikein hyödyllistä.

Koulutuksen jälkeen käytiin vielä tankkaamassa Kariston nesteellä ja juttelemassa niitä näitä Pian kanssa. Oli kyllä kiva nähdä Pata-poikaa pistkästä aikaa. On se kyllä ihana poika ja taitava!

Tänään päivällä suunnattiin Demin kanssa Kirkkonummelle PiskiPajaan rallytokokisoihin. Ei kovin montaa kertaa olla treenattu, mutta päätettiinpä silti käydä kokeilemassa. Demiltä ei meinannu millään löytyä sirua, mutta kyllä se sieltä lopulta löytyi, onhan se sentään viimeks lokakuussa luettu luonnetestissä. Rataantutustumisessa oli tuomari mukana, selosti kaikki kyltit läpi ennen omaa tutustumista. Tehty hyvin selkeäksi, eli jäänyt mitään arvailujen varaan. Rata näytti tältä:

Mä olin ehkä vähän pihalla kun oli oma suoritusvuoro, tuntu ettei pää ollut ihan mukana ja vähän sellanen olo että on kiire. Demi piippaili melkein koko radaan, mutta muutoin teki kivasti. Pisteitä saatiin 97/100, kolmesta tehtävästä lähti -1 p. Kahdessa luki "vino" ja yhdessä "ohjaajavirhe". Mulla ei kyllä oo harmainta hajua mitä oon tehny, kun ei noita selitetty sen paremmin, mutta samapa tuo. Ihan hauska kokemus ja sellanen laji, mikä on varmasti helppo aloittaa vaikkei olis mitään aikasempaa kokemusta mistään lajista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti